marți, martie 5, 2024
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaÎntâlnirile lunare ale Ministrului Antreprenoriatului și Turismului cu reprezentanții din turism și...

Întâlnirile lunare ale Ministrului Antreprenoriatului și Turismului cu reprezentanții din turism și cu cei ai mediului de afaceri

 La sediul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului au avut loc marți, 12 aprilie a.c., două ședințe de lucru, prima cu reprezentanții din turism, următoarea cu cei ai mediului de afaceri românesc. Discuțiile au fost prezidate de ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu, alături de care au fost prezenți secretarii de stat Florin-Sergiu Dobrescu și Dimitrie-Horațiu Clepan, precum și secretarul general adjuct Corneliu Cîrstea.

„Ne propunem un calendar ambițios pentru acest an și mă refer la toate programele adresate antreprenorilor pe care vrem să le demarăm, la cele dedicate susținerii exportului românesc, la investițiile în turism, precum și la îndeplinirea jaloanelor asumate prin Planului Naținal de Redresare și Reziliență. Însă, înainte de a le lansa, este necesară stabilirea cadrului legal, astfel încât să se armonizeze cu ceea ce se întâmplă real în piață. În acest proces, pentru un rezultat cu adevărat eficient, avem nevoie de experiza oamenilor care lucrează zi de zi în industriile țintă. Din acest motiv, consultările trebuie să fie constante, iar parteneriatul public-privat tot mai solid”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului.

În cadrul dialogului cu reprezentanții din turism, ministrul Cadariu a reiterat rugămintea de a fi transmise propuneri, sugestii și observații pentru proiectul de act normativ care va modifica și completa OUG 58/1998 privind organizarea și desfășurarea activității de turism în România, aflat în dezbatere publică, în vederea unei reglementări corecte a Organizațiilor de Management al Destinațiilor.

Pentru programul național multianual pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor din sectorul întreprinderilor mici și mijlocii, precum și pentru cel de înființare și dezvoltare de incubatoare tehnologice și de afaceri, au existat discuții preliminare în cadrul întâlnirii cu reprezentanții mediului de afaceri. Propunerile care urmează a fi transmise se vor regăsi în procedurile și grilele de punctaj, iar ulterior documentele vor fi publicate în transparență.

Totodată, a fost adresată rugămintea de a fi analizate normele de aplicare ale Programului de Promovare a Exportului pentru participările operatorilor români, cu stand sub pavilion național, la târguri și expoziții cu caracter internațional, la misiuni economice, precum și la evenimentele de profil virtuale, cu prezență individuală, aflate în consultare publică: https://bit.ly/3JAuP84.

Cele două întâlniri fac parte din programul de consultări lunare, inițiat de ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu, fiind stablite pentru fiecare zi de marți din a doua săptămână a lunii.

Suprafața împădurită a județului Dolj va crește cu 12% până în...

Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Mircea Fechet, a participat marți, 28 noiembrie 2023, la plantarea primei păduri din nisipurile Olteniei, realizată prin fonduri PNRR....

finanțări nerambursabile pentru împăduriri

Secretarii de stat din MMAP vor organiza întâlniri locale privind Campania Națională de Împăduriri 2022-2026, în toate județele țării Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP)...
spot_img
spot_img
spot_img

video

Secretul banilor

Atelier de comunicare

spot_img
7,827FaniÎmi place
290AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro