joi, iulie 18, 2024
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaÎntâlnirea dintre reprezentantii SME-united și Enrico Letta

Întâlnirea dintre reprezentantii SME-united și Enrico Letta

7 februarie 2024, a.c, a avut loc o întâlnire extraordinară a boardului SME-united și Enrico Letta, raportor pentru piața comună internă.

Intalnirea a avut ca scop prezentarea principalelor recomandări cheie privind viitorul pieței unice la nivel european și propunerea soluțiilor specifice ținând cont de caracteristicile și preocupările întreprinderilor mici și mijlocii din întreaga Europă. Reprezentanții SME-united i-au solicitat d-lui Enrico Letta ca în cadrul raportului să introducă urmatoarele aspecte:

  • In evaluările de impact, regăsirea unui capitol privind piața unică;
  • Îmbunătățirea transparenței prin intermediul platformelor de la nivelul UE;
  • Cooperarea cu organizațiile de afaceri pentru testare;
  • Îmbunătățirea supravegherii pieței;
  • Grup operativ dedicat pieții unice în căutarea modelelor de bună practică.

”Mă bucur să putem contribui cu idei și soluții la viitorul pieței unice. Problema cea mai mare a întreprinzătorilor la nivel european este reprezentată de birocrație și consider că ar fi oportun să fie pus în aplicare principiul numărului constant care stabilește regula ”One-in, one-out” în care toate reglementarile europene sa fie însoțite obligatoriu de o dereglementare. Un al doilea aspect important pe care vreau să-l subliniez are în vedere stabilirea unei  modalitati comune pentru înființarea  unei companii in spatiul Uniunii Europene. Ca român, vreau sa subliniez faptul ca  piața unică înseamnă un tratament egal între statele membre. România și Bulgaria trebuie să devină urgent membre ale spațiului Schengen.” a declarat Florin Jianu, Președinte CNIPMMR.


Vrem e-tva pentru afaceri și pentru eficiența sistemului fiscal, nu împotriva...

Digitalizarea, ar trebui să conducă la muncă mai puțină, mai puține resurse alocate și eficiență mai mare,în nici un caz mai multă muncă, costuri...

Conferința “IMM ROMANIA”- Mediul Antreprenorial și perspectivele dialogului social”

Consiliul Naţional al IMM-urilor din România a organizat astăzi, 9 mai 2024, împreună cu PIMM Galați primul eveniment regional din Sud Estul României sub...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,919FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro