sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaÎntâlnire de lucru pentru simplificarea accesării fondurilor europene în viitoarea perioadă de...

Întâlnire de lucru pentru simplificarea accesării fondurilor europene în viitoarea perioadă de programare

Comunicat de presă 28 Mai 2021

Întâlnire de lucru pentru simplificarea accesării fondurilor europene în viitoarea perioadă de programare

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a organizat, joi, o întâlnire de lucru în vederea identificării de soluții pentru simplificarea procesului de accesare a finanțărilor europene ce vor putea fi accesate de instituțiile medicale.

„Ne dorim servicii medicale de calitate pentru toți românii. Din acest motiv, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene face demersuri concrete pentru simplificarea procesului de accesare a fondurilor europene și caută cele mai bune soluții împreună cu partenerii din sistemul medical, instituții de prestigiu din domeniu”, a declarat Cătălina Bădoiu, secretar de stat și coordonatorul procesului de simplificare la nivelul MIPE.

Oficialul MIPE a explicat că a fost analizată posibilitatea utilizării sistemului de costuri simplificate pentru proiectele majore de screening, care vor fi finanțate din fondurile ce vor fi gestionate prin Programul Operațional Sănătate 2021-2027.

„Instituțiile medicale care implementează deja programe de screening au prezentat rezultatele obținute până acum, iar ceea ce am văzut ne-a convins că trebuie să mergem mai departe și să le susținem eforturile de a aduce medicina din România în lumea digitalului și interconectivității”, a explicat secretarul de stat MIPE.

În viitoarea perioadă de programare, 2021-2027, România are alocate fonduri europene în valoare de 31 miliarde euro. Alocarea propusă pentru Programul Operațional Sănătate este de aproximativ 4 miliarde euro.

La întâlnire au mai participat Teodora Preoteasa, director general – Direcția Generală de Programare și Coordonare Sistem și Daniel Popa, director general – Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman.

Direcția de Comunicare


Articolul precedentCOMUNICAT DE PRESĂ
Articolul următorStudii de piaţa si pe produse
espressocafe.ro
nemira.ro
george.bcr.ro

postări recente:

spot_img
7,684FaniÎmi place
162AbonațiAbonați-vă

Abonează-te la newsletter

spot_img

recomandate:

decathlon.ro

Evenimente:

watchshop.ro