vineri, iunie 14, 2024
AcasăREVISTA ONLINEArticoleFondul de Inovare și Experiment Cluj-Napoca (FIX Cluj), care ajută tinerii din...

Fondul de Inovare și Experiment Cluj-Napoca (FIX Cluj), care ajută tinerii din municipiu să creeze inițiative de antreprenoriat inovator, și-a desemnat proiectele finaliste

Fondul de Inovare și Experiment Cluj-Napoca (FIX Cluj), proiect unic în România, care ajută tinerii din municipiul Cluj-Napoca să creeze inițiative de antreprenoriat inovator, a intrat într-o nouă etapă.

Astfel, din 145 de propuneri inovatoare, primite în urma publicării unui apel dedicat în acest sens pe parcursul lunii octombrie a anului trecut, 40 de idei au fost selectate să participe în etapa următoare a proiectului. Aceste idei sunt premiate de către Primăria Cluj-Napoca cu un prim premiu în valoare de 3.000 de euro. Echipele sunt formate din tineri cu vârsta cuprinsă între 16-26 de ani care locuiesc, studiază sau lucrează în Cluj-Napoca.

Tinerii și-au prezentat ideile în fața colegilor din echipele adverse în cadrul primului eveniment FIX Cluj din acest an, FIX Kick-Off 2022, desfășurat online în data de 26 ianuarie. Până în luna martie 2022, echipele selectate vor parcurge un program de formare și mentorat prin care își vor putea îmbunătăți ideile, urmând ca acestea să fie prezentate din nou în fața juriului pentru o a doua posibilă rundă de finanțare de 12.000 de euro în cadrul programului de inovare socială. Programul vine în ajutorul echipelor prin granturi de până la 50.000 de euro pentru a experimenta, a testa și a-și dezvolta proiectele inovatoare.

„Cluj-Napoca este un oraș care susține tinerii de foarte mult timp. În 2012 se năștea ideea candidaturii pentru Capitala Europeană a Tineretului, titlu obținut în 2015, care s-a concretizat prin programe și proiecte inovatoare. FIX Cluj este și rezultatul acelui proces. Multe alte lucruri s-au întâmplat de atunci, ecosistemul de startup-uri fiind într-o continuă dezvoltare, iar acum municipalitatea, ca actor principal, a avut inițiativa de a lansa acest program experimental cu ajutorul partenerilor”, a declarat András Farkas, coordonator FIX Cluj, din partea Grupului PONT.

Primul fond de inovare dedicat finanțării inițiativelor antreprenoriale ale tinerilor clujeni a fost lansat la sfârșitul anului 2021 de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Clusterul de Educație C-EDU și Fundația Botnar, fiind rezultatul unui proces de co-design al ecosistemului de inovare clujean.

Articolul precedent
Articolul următor
Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este scriitor și jurnalist, având la activ patru volume publicate, fost bursier J.W.Fulbright pe scenaristică de film și televiziune (în cadrul New York Film Academy), fost bursier al Uniunii Scriitorilor din România, fost rezident al Festivalului de Literatură și Traducere Iași (FILIT), finalist al concursului de scenarii de lung-metraj HBO-TIFF (2005). În presă, comentează frecvent pe teme sociale, economice și politice pe blogurile Adevărul, fiind de asemenea fost colaborator al publicațiilor România Liberă și Academia Cațavencu, dar și realizator TV în cadrul unor trusturi precum PRO TV, Digi 24 și Prima TV.

🎥 Asociația NIA Neurodiversity Academy

🎥 Educație, Antreprenoriat și Antreprenoriat social / Asociația NIA Neurodiversity Academy 🎤 Invitat: Steluța Moisescu, Președinte și fondator Asociația NIA Neurodiversity Academy Director General...

Conferința Business 360 Men and Women in Business – Speakeri Panel...

Conferința Business 360 Men and Women in Business a avut loc pe 22 iunie, la Palatul Camerei de Comerț și Industrie București, eveniment organizat de...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,931FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro