luni, octombrie 2, 2023
AcasăREVISTA ONLINEArticoleEveniment - Soluții pentru finanțarea companiilor: "Anul 2021 a fost cel mai...

Eveniment – Soluții pentru finanțarea companiilor: „Anul 2021 a fost cel mai bun an pentru sistemul bancar”

Bancherul.ro și Clubantreprenor.ro au organizat astăzi, 19 aprilie 2022, cea de-a doua ediție a evenimentului cu tema Soluții pentru finanțarea companiilor.

Evenimentul își propune să prezinte cele mai avantajoase și eficiente metode și platforme de finanțare pentru firmele românești și modul de accesare a acestora.

Speakerii din acest eveniment au fost: Vasile Coman, Fondator, Bancherul.ro, Dumitru Nancu, Director General, FNGCIMM, Florian Neagu, Director Adjunct, Direcția Stabilitate Financiară, Banca Națională a României, Gabriela Folcuț, Director Executiv, Asociația Română a Băncilor, Delia Olteanu, Manager Segment IMM în divizia de Business Banking, ING Bank România, Simona Curpăn, Șef Departament Promovare Regională și Investiții, Agenția pentru Dezvoltare Regională București – Ilfov.

Dumitru Nancu, Director General, FNGCIMM a prezentat cele 3 instrumente financiare foarte importante pentru imm-uri și relansarea unui program pentru persoane juridice.

„În ceea ce privește cele două programe consacrate instrumente financiare IMM invest și Agro IMM Invest, vreau să vă anunț că la doi ani de la lansare pentru că programul IMM Invest a fost lansat pe la sfârșitul lui mai-iunie 2020, 50 mii de interprinderi mici și mijlocii au beneficiat, au accesat acest program […] 21 de instituții financiare bancare care cu care avem convenție de colaborare, doar pe IMM Invest au finanțat cele 50.000 de interprinderi mici și mijlocii cu 35 miliarde de lei iar, statul român a garantat o garanție de aproximativ 30 miliarde lei cu o pondere de maxim 90%.

Succesul IMM Invest este inevitabil, suntem  în cel de-al treilea an vreau să vă spun că astăzi de la începutul programului pe anul 2022, am acordat 5156 de garanții, cele 21 de instituții financiare bancare au finanțat cu 3, 5 miliarde de lei, iar Statul Român din Fondul de Garantare al Ministerului de Finanțe pe anul 2022 doar pe IMM Invest a garantat cu 2,9 miliarde. În acest moment plafonul pe IMM Invest este consumat în proporție de 50%,  este pentru prima dată când a programele Fondului de Garantare încep în luna februarie-martie și noi sperăm ca până la sfârșitul acestui semestru să închidem cea de-a treia ediție a Programului IMM Invest. […]

În ceea ce privește privește programul Noua Casă, dacă anul trecut programul în două luni de zile a fost epuizat e întreg la plafonul, anul acesta observăm că la același plafon cererile practic sunt la un nivel de 70% față de anul trecut. Este adevărat că valoarea garanțiilor și finanțărilor a rămas identică vreau să vă spun că în acest moment din plafonul de 1, 5 miliarde, cele 14 instituții financiare bancare au consumat 17%.”

Gabriela Folcuț, Director Executiv Asociația Română a Băncilor a spus:

„Anul 2021 a fost cel mai bun an pentru sistemul bancar de la criza trecută atât din perspectiva indicatorilor care reflectă stabilitatea, soliditatea sectorului cât și din perspectiva evoluției creditării și ratei de economisire. Din această perspectivă avem indicator de solvabilitate de aproape trei ori peste minimul solicitat, iar peste 22,26% față de minimul de 8%, într-adevăr și din perspectiva indicatorului de acoperire a necesarului de lichiditate și gradul de acoperire cu provizionarea creditelor neperformante, sectorul bancar se plasează mult mai bine decât media în Uniunea Europeană. […]

Activele sectorului bancar au evoluat în 2021 cu aproximativ 14%, aceasta a fost creșterea pe partea de creditare neguvernamentală soldul a avansat cu 14,8% în timp ce economisirea a avut o rată de creștere de 13,9%. În tot acest timp, rata creditelor neperformante a continuat acel trend descendent de până la 3,35% la finele lunii decembrie.”

 

Camera bucureșteană reia tradiția organizării Topurilor de sector

După 14 ani, Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB) reia tradiția organizării etapei pe sector a Topului firmelor din Capitală. Astfel,...

Crește-ți vânzările cu 30%!

Majoritatea antreprenorilor și oamenilor de marketing fac promovare multi-channel. Adică promovare pe mai multe canale precum Facebook, Instagram, TikTok, Blog, ADS și Campanii de...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,827FaniÎmi place
222AbonațiAbonați-vă

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente