marți, mai 30, 2023
AcasăREVISTA ONLINEArticoleEmiratele Arabe Unite, prima țară din lume care introduce săptămâna de lucru...

Emiratele Arabe Unite, prima țară din lume care introduce săptămâna de lucru de patru zile și jumătate

Urmând un trend care se cristalizează tot mai mult la nivel mondial, despre care revista noastră a mai scris recent de altfel, Emiratele Arabe Unite devine prima țară din lume care scurtează oficial programul de lucru pentru angajați.

Mișcarea vine în contextul în care weekend-ul, așa cum este cunoscut în Europa și Statele Unite ale Americii, începe în această țară, la momentul actual, de joi și durează până sâmbătă. În contextul noului program de lucru anunțat, însă, weekend-ul din Emirate va deveni identic cu cel cu care suntem obișnuiți la rândul nostru, urmând ca de la 1 ianuarie 2022, dată de la care va intra în vigoare săptămâna de lucru de patru zile și jumătate, vinerea să devină liberă de la ora 12 p.m., ora locală.

Concret, fiecare zi de lucru va începe de la ora 7.30 a.m., urmând să se termine la ora 3.30 p.m., cu excepția zilei de vineri, care va începe tot de la ora 7.30, urmând să se încheie însă la ora amintită mai sus – 12 p.m. Astfel, acest lucru înseamnă că vinerea angajații din sistemul public vor munci, efectiv, 5 ore și jumătate. Pentru moment este neclar dacă de același program vor beneficia și angajații din sectorul privat ori nu.

„Acest weekend prelungit face parte din eforturile guvernului Emiratelor de a ameliora echilibrul între muncă şi viaţa personală (…), precum şi de a creşte performanţele ţării în materie de competitivitate economică”, au declarat oficialii țării din Golf în susținerea deciziei.

Este de remarcat, prin urmare, efortul pe care îl fac oficialii acestei țări pentru ca angajații sistemului public să aibă o viață armonioasă atât acasă cât și la locul de muncă, știut fiind că un program mai scurt de muncă înseamnă în același timp angajați mai împliniți și fericiți. Reamintim, în acest sens, că Revista Patronatului Român susține o inițiativă similară, pe care vă invităm să o parcurgeți și la care vă invităm să vă alăturați.

Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este scriitor și jurnalist, având la activ patru volume publicate, fost bursier J.W.Fulbright pe scenaristică de film și televiziune (în cadrul New York Film Academy), fost bursier al Uniunii Scriitorilor din România, fost rezident al Festivalului de Literatură și Traducere Iași (FILIT), finalist al concursului de scenarii de lung-metraj HBO-TIFF (2005). În presă, comentează frecvent pe teme sociale, economice și politice pe blogurile Adevărul, fiind de asemenea fost colaborator al publicațiilor România Liberă și Academia Cațavencu, dar și realizator TV în cadrul unor trusturi precum PRO TV, Digi 24 și Prima TV.

Ciprian Cazacu, easySales: Dacă crezi în tine și în ideile tale,...

Invitatul celui mai recent interviu găzduit de Revista Patronatului Român a fost Ciprian Cazacu, cofondator al platformei de vânzări automate easySales. De la experiența...

Cristina Bara, Speaker certificat JMT la John Maxwell Team Romania: Foarte...

Invitata celui mai recent interviu găzduit de Revista Patronatului Român a fost Cristina Bara, Coach, Trainer, Speaker Certificat JMT la John Maxwell Team Romania....

Nordis Group o numește pe Mihaela Alsamadi în funcția de Head...

Nordis Group, dezvoltator specializat în ansambluri hoteliere și rezidențiale premium, își mărește echipa de profesioniști numind-o pe Mihaela Alsamadi în funcția de Head of...

Utilizatorii Glovo pot comanda produse la oferte speciale în perioada 9-21...

Valentine’s Day este una dintre zilele așteptate de români. De Ziua Îndrăgostiților, florile sunt printre cele mai comandate produse pe Glovo, unul dintre cei...
espressocafe.ro
nemira.ro
spot_img

video

spot_img
7,774FaniÎmi place
222AbonațiAbonați-vă

Abonează-te la newsletter

spot_img
spot_img

evenimente

spot_img

asociarii, patronate

spot_img