sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăREVISTA ONLINEArticoleCursuri SEO acreditate - cum te pot ajuta pentru a deveni expert...

Cursuri SEO acreditate – cum te pot ajuta pentru a deveni expert in domeniu

Probabil stii deja cat de importante sunt strategiile SEO pentru marketingul online si succesul unei afaceri. Implementarea lor, insa, necesita competente remarcabile, experienta in domeniu si o continua instruire. Pentru a-ti extinde cunostintele si a te mentine la curent cu noutatile in domeniu, ai nevoie de cursuri SEO acreditate sau de studiu individual sustinut. 

Cum se poate obtine acreditarea SEO oficiala?

In general, acreditarile oficiale pot fi obtinute doar de la Ministerul Muncii sau de la Google. Insa, Ministerul Muncii nu are cod CAEN pentru SEO, ci doar pentru marketing sau web design, iar Google da acreditari pentru Analytics, Google Ads, AdSense sau Display, dar nu si pentru SEO.

Poti urma cursuri SEO acreditate sustinute de diversi terti, diploma obtinuta la final cantarind la fel de greu ca si autoritatea si experienta firmelor care le acorda. 

In concluzie, nu poti obtine o acreditare oficiala pentru SEO, ci doar pentru domenii adiacente, iar diplomele obtinute de la terti nu sunt oficial acreditate. 

Te poti angaja daca ai finalizat un curs SEO?

Diploma obtinuta in urma unor cursuri SEO acreditate este utila la CV si te poate propulsa in cariera, dar, la fel de bine, poate fi nula daca nu ai urmat si un program de internship pentru a pune in practica notiunile dobandite la curs.

Nimeni nu te va angaja pe aceasta nista de activitate daca ai doar cursurile. Se doreste experienta practica si se cere chiar si un portofoliu de clienti multumiti care sa dovedeasca nivelul tau de expertiza in domeniu si sa te recomande ca fiind bun in domeniu.

Totusi, urmand cursuri SEO acreditate vei intelege mai bine fenomenul, ce implica, cum ar trebui procedat, iar aceste informatii te pot ajuta sa colaborezi cu cei care, efectiv, se ocupa de SEO.


Ce este SEO?

Optimizarea pentru motoarele de cautare, numita pe scurt SEO, consta in cresterea calitatii si a volumului traficului catre site prin rezultatele organice ale motoarelor de cautare.

Calitatea traficului este data de numarul de vizitatori interesati de nisa de activitate a site-ului si se cuantifica intr-o rata de conversie buna, adica in transformarea lor in cumparatori. Odata ce ai obtinut acesti vizitatori, adica ai castigat atentia celor interesati de produsele sau serviciile pe care le oferi, vei dori sa ii pastrezi si sa le cresti numarul. Cu cat vor fi mai multi cei care fac click pe paginile date ca rezultat de motoarele de cautare, cu atat vei obtine mai mult trafic si va fi mai bine.

In concluzie, SEO te ajuta sa obtii trafic de calitate, adica sa aduci pe site vizitatori interesati sa cumpere. 

De ce ar trebui sa urmezi un curs SEO?

Acum dupa ce ai inteles ce inseamna SEO, se pune firesc intrebarea cum poti invata notiunile de baza si cum poti ajunge sa stapanesti cele mai bune practici pentru a ajunge expert in domeniu. Un curs SEO este un program de studiu certificat care te va ajuta sa intelegi ABC-ul acestui domeniu vast si sa ajungi sa stapanesti diverse tehnici pentru optimizarea site-urilor.

Exista cursuri specializate exclusiv pe SEO Off-Page, in vreme ce altele se ocupa mai in detaliu de SEO On-Page. De asemenea, poti urma cursuri pentru a-ti crea o strategie eficienta pentru studiul cuvintelor cheie sau pentru a obtine un rating mai bun.

Certificarea SEO este o experienta educationala suplimentara pe care o poti obtine de la diversi terti in urma unei examinari riguroase si da valoarea CV-ului tau. Aceasta atesta o pregatire SEO peste medie si este un pas esential pentru a deveni expert SEO.

Cum poti deveni expert SEO?

Daca iti place acest domeniu de activitate si de viitor, merita sa devii expert, pentru ca poti sa fii sigur ca vei gasi usor un job sau chiar poti incepe o activitate de succes pe cont propriu. Dupa ce ai dobandit notiunile de baza si ai urmat mai multe cursuri SEO acerditate, urmeaza o perioada intensa de practica.

Pentru a fi considerat expert in domeniu, este esential sa iti dezvolti eficient abilitatile si sa reusesti sa finalizezi cat mai multe proiecte de imbunatatire a pozitiei in clasamentul rezultatelor generate de motoarele de cautare. Altfel spus, sa iti creezi un portofoliu valoros format din clienti multumiti de modul in care cresterea traficului pe site-urile lor sau optimizarea dupa cuvintele cheie le-a crescut cifra de afaceri.

De ce merita sa investesti in formarea SEO?

Cu siguranta ai auzit expresia “este ca si cum ai merge pe bicicleta” care descrie o abilitatea pe care, odata deprinsa, nu o mai poti pierde. Din pacate, in ceea ce priveste formarea SEO, lucrurile nu stau astfel. Dimpotriva! SEO nu este o entitate stabila si necesita studiu, cursuri si certificari periodice.

Expertii SEO stapanesc un set complex de metodologii si tehnici speciale pentru a se asigura ca genereaza continut si trafic de calitate pentru site-uri. Si, pentru ca totul se raporteaza la modul in care Google vede site-ul si il claseaza in rezultatele cautarilor, un expert SEO trebuie sa tina cont de algoritmii pe care acesta ii foloseste.

Daca nu este dificil sa intelegi si sa inveti notiunile de baza, cu siguranta este dificil sa tii pasul si sa te adaptezi continuu la modificarile constante pe care Google le face, schimband regulile si directiile.

In concluzie, metodele SEO se modifica in fiecare an, iar un expert trebuie sa tina pasul cu toate schimbarile si… sa “pedaleze” constant, instruindu-se periodic. Aici sunt de ajutor diverse cursuri SEO acreditate si certificari. De ce? Pentru ca acestea sunt actualizate regulat. 

Prin urmare, daca vrei sa ai ai succes si sa devii un expert SEO cu autoritate in domeniu, profita periodic de cursuri SEO acreditate. Chiar daca certificarea obtinuta la final nu este avizata de Google sau Ministerul Muncii, te vei mentine la curent cu toate modificarile si noutatile aparute si vei putea sa devi un profesionist de succes.


Radu Ciofu
Master piata de capital Managing partner si coordonator al agentiei de marketing online SEOmark.ro si lector pentru cursuri de promovare online. Are experienta in domeniul promovarii digitale de peste 7 ani.

Emisiunea #sieusuntantreprenoare, Sezonul 1, Episodul 6

Emisiunea #sieusuntantreprenoare, campanie de promovare a antreprenoriatului feminin, realizată de Revista Patronatului Român alături de Elite Business Women Club. Cel de-al șaselea episod o prezintă...

Cursuri formare profesionala

Patronatul Roman anunta demararea programului de formare profesionala. Cu accent pe dezvoltarea aptitudinilor si abilitatilor de business, pe formarea personalului de top si middle management,...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,932FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro