marți, mai 30, 2023
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaCU OCAZIA ZILEI NAȚIONALE A ROMÂNIEI, MAT RECUNOAȘTE O NOUĂ RUTĂ CULTURAL...

CU OCAZIA ZILEI NAȚIONALE A ROMÂNIEI, MAT RECUNOAȘTE O NOUĂ RUTĂ CULTURAL TURISTICĂ!

Astăzi, 1 decembrie, celebrăm 104 ani de la unul dintre cele mai importante evenimente istorice ale neamului românesc: înfăptuirea României Mari. Cu acest prilej, în acest an, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului marchează Ziua Națională a țării noastre prin recunoașterea unei noi rute cultural turistice: „Ruta Cultural Turistică a obiectivelor memoriale din România dedicate eroilor căzuți pentru libertate”.

„De Ziua Națională a României doresc să adresez tuturor românilor, din țară și celor aflați peste hotare, cele mai sincere urări de bine și îndemnul de a purta cu mândrie spiritul viu românesc oriunde s-ar afla! Astăzi, suntem datori să onorăm istoria țării noastre, să reamintim tinerelor generații importanța zilei de 1 decembrie și să păstrăm câteva momente de liniște în cinstea eroilor care ne-au lăsat drept moștenire o țără, o Românie unită și liberă!

Așadar, pentru că purtăm cu noi datoria de a duce mai departe valorile înaintașilor noștri, în cinstea memoriei celor care au luptat pentru onoare, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului recunoaște o nouă Rută Cultural Turistică, dezvoltată pe plan național. Aceasta cuprinde 80 de obiective memoriale din trei județe, respectiv Vrancea, Constanța și Buzău, fiind dedicată curajului, puterii de sacrificiu și dorinței de trăi liberi pe pământ românesc.

Invit atât românii, cât și turiștii străini, să parcurgă cu interes obiectivele incluse în această rută, care reușește să surprindă un fragment important din istoria țării noastre! La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români!”, a transmis ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

foto: Radio Romania Cultural

Scopul acestui demers îl reprezintă valorificarea potențialului turistic, cultural și istoric, precum și creșterea numărului de turiști din județele Constanța, Buzău și Vrancea, dar și din regiune. Printre obiectivele cuprinse în rută, menționăm: Mausoleul Mărășești, Monumentul Ecaterina Teodoroiu, placa comemorativă a Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, Troița Eroilor din Tichilești, Ruinele Mausoleului de la Racovițeni, Memorialul „Închisoarea Tăcerii” și multe altele.

„Ruta Cultural Turistică a obiectivelor memoriale din România dedicate eroilor căzuți pentru libertate” rămâne în continuare deschisă pentru autorităţile publice locale, dar şi pentru asociaţiile din domeniul turismului/culturii, care doresc să se alăture.


Articolul precedentTârgul de Crăciun Învie Tradiția
Articolul următorDe BINE 22.23.01

🎥 Emisiunea „Arhitectura de ieri, de astăzi, de mâine” / Palatul...

🎥 Emisiunea "Arhitectura de ieri, de astăzi, de mâine" 📌 Palatul Suter Cuvinte cheie: https://www.youtube.com/watch?v=DxQKoGbiwvQ ”Povestea clădirii se duce în urmă cu mai bine de o sută de...

🎥 Capitalul Românesc 28 mai 2023

🎥 Capitalul Românesc 28 mai 2023 🎬 Producator: Revista Patronatului Român Cuvinte cheie: Bursa de Valori București, Studiu ING, Euroobligațiuni. https://www.youtube.com/watch?v=JP_p3PGNSUM 📌 Știri, Revista Presei / Retrospectiva săptămânii...

🎥 Emisiunea „Arhitectura de ieri, de astăzi, de mâine”

🎥 Emisiunea "Arhitectura de ieri, de astăzi, de mâine" 📌 VIM studio la Romanian Design Week Cuvinte cheie: Romanian Design week, inițiativă, eveniment. https://www.youtube.com/watch?v=ikq3lRLfJek ”Mi-am dorit foarte mult...

Pikito, un concept unic în Europa, acum în România! E-shop-urile pot...

Pikito, proiectul care reunește cumpărăturile online și cele offline prin intermediul unor spații comerciale fizice comune, este acum operațional în România. Compania cehă a...
espressocafe.ro
nemira.ro
spot_img

video

spot_img
7,774FaniÎmi place
222AbonațiAbonați-vă

Abonează-te la newsletter

spot_img
spot_img

evenimente

spot_img

asociarii, patronate

spot_img