miercuri, martie 22, 2023
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaCONFERINȚELE DE LA ȘOSEA

CONFERINȚELE DE LA ȘOSEA

CONFERINȚELE DE LA ȘOSEA

După 20 de ani. Discuții prilejuite de reeditarea cărții „Peisaje muzicale în România secolului XX”, publicată de Speranța Rădulescu în 2002.
20 octombrie 2022, ora 18.00, Sala Media, Muzeul Național al Țăranului Român

Muzeul Național al Țăranului Român vă invită joi, 20 octombrie 2022, de la ora 18.00, în sala Media, la o nouă Conferință de la Șosea: După 20 de ani. Discuții prilejuite de reeditarea cărții „Peisaje muzicale în România secolului XX”, publicată de Speranța Rădulescu în 2002.

În urmă cu 20 de ani, Speranța Rădulescu publica „Peisaje muzicale în România secolului XX”, lucrare ce avea să provoace un mic șoc în lumea muzicologică românească. Tensiunile au fost provocate de privirea etnologică a autoarei: tratarea alăturată a tuturor muzicilor, fie ele de origine academică ori populară, sau punerea acestora în legătură cu ideologiile epocii în care au fost create au iritat o bună parte a lumii muzicale românești.

Sperăm să aflăm care este percepția actuală asupra acestei cărții. A fost ea urmată de alte încercări similare? Cum este receptată de către studenții de la Conservator?

Conferința este prilejuită de recenta reeditare a cărții de către editura Universității Naționale de Muzică București. Ediția de față are la bază varianta revizuită de autoare cu prilejul traducerii și publicării volumului în limba franceză (apărută în 2021 la editura L’Harmattan).

Conferențiază muzicologii: Valentina SANDU-DEDIU, Florinela POPA, Costin MOISIL, profesori la Universitatea Națională de Muzică, precum și Mariana HURJUI-SĂU, doctorandă și etnomuzicolog la Muzeul Național al Țăranului Român.

Întâlnirea va fi moderată de Florin IORDAN (etnomuzicolog, Muzeul Național al Țăranului Român).
Intrarea este liberă.


Expoziția 1907. NOI VREM PĂMÂNT 28 martie – 14 mai 2023,...

Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă marți, 28 martie 2023, de la ora 18.00, la Sala Tancred Bănățeanu, la vernisajul expoziției 1907. Noi...

Crește interesul pentru investițiile în arta contemporană

Superstarul internațional Ragnar Kjartansson, desemnat de The Guardian drept autor al lucrării de artă a secolului XXI: „Nici Islanda, nici România nu fac...

”Ești mai frumoasă decât crezi!” – o campanie despre puterea frumuseții

În luna martie, PADIR – Patronatul Antreprenorilor din Industria Înfrumusețării din România a oferit la inițiativa GRAL Medical și Oncofort, pacientelor oncologice un mic...

Consolidarea sistemului energetic național: MIPE lansează în consultare publică capitolul REPowerEU,...

Situația geo-politică și economică a Uniunii Europene și, în particular a regiunii României, s-a schimbat substanțial de la momentul adoptării Planului Național de Redresare...
espressocafe.ro
nemira.ro
spot_img

video

spot_img
7,748FaniÎmi place
222AbonațiAbonați-vă

Abonează-te la newsletter

spot_img
spot_img

evenimente

spot_img

asociarii, patronate

spot_img