sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaCONFERINȚELE DE LA ȘOSEA

CONFERINȚELE DE LA ȘOSEA

CONFERINȚELE DE LA ȘOSEA

După 20 de ani. Discuții prilejuite de reeditarea cărții „Peisaje muzicale în România secolului XX”, publicată de Speranța Rădulescu în 2002.
20 octombrie 2022, ora 18.00, Sala Media, Muzeul Național al Țăranului Român

Muzeul Național al Țăranului Român vă invită joi, 20 octombrie 2022, de la ora 18.00, în sala Media, la o nouă Conferință de la Șosea: După 20 de ani. Discuții prilejuite de reeditarea cărții „Peisaje muzicale în România secolului XX”, publicată de Speranța Rădulescu în 2002.

În urmă cu 20 de ani, Speranța Rădulescu publica „Peisaje muzicale în România secolului XX”, lucrare ce avea să provoace un mic șoc în lumea muzicologică românească. Tensiunile au fost provocate de privirea etnologică a autoarei: tratarea alăturată a tuturor muzicilor, fie ele de origine academică ori populară, sau punerea acestora în legătură cu ideologiile epocii în care au fost create au iritat o bună parte a lumii muzicale românești.

Sperăm să aflăm care este percepția actuală asupra acestei cărții. A fost ea urmată de alte încercări similare? Cum este receptată de către studenții de la Conservator?

Conferința este prilejuită de recenta reeditare a cărții de către editura Universității Naționale de Muzică București. Ediția de față are la bază varianta revizuită de autoare cu prilejul traducerii și publicării volumului în limba franceză (apărută în 2021 la editura L’Harmattan).

Conferențiază muzicologii: Valentina SANDU-DEDIU, Florinela POPA, Costin MOISIL, profesori la Universitatea Națională de Muzică, precum și Mariana HURJUI-SĂU, doctorandă și etnomuzicolog la Muzeul Național al Țăranului Român.

Întâlnirea va fi moderată de Florin IORDAN (etnomuzicolog, Muzeul Național al Țăranului Român).
Intrarea este liberă.


Nvidia conduce revoluția industrială a inteligenței artificiale

Există o poveste legată de goana după aur din California, cum că doar câțiva căutători norocoși s-au îmbogățit, însă adevărul e că au existat...

Conferința FOCUS București, eveniment marca CCIB, la a șasea ediție

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a organizat, în Aula Carol I din sediul său istoric, cea de a șasea ediţie...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,932FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro