Banca BNY Mellon va avea în custodie criptoactive
Una dintre cele mai mari și mai vechi bănci din SUA, BNY Mellon, a anunțat că va începe să accepte criptoactive de la clienții săi. Firma a primit aprobarea de la autoritatea de reglementare la începutul acestui an și va administra acum criptoactivele alături de investițiile tradiționale pentru clienți.
Deși lucrurile sunt încă la început, liniile dintre finanțele tradiționale și cele cripto încep să se estompeze. Atunci când instituții venerabile importante, precum BNY Mellon, se implică în acest sector, este clar că schimbarea este în curs de desfășurare, nu doar în ceea ce privește piața cripto, ci și pentru finanțele tradiționale.
S-au dus zilele în care criptoactivele erau văzute ca o activitate de nișă, clienții fiind obligați să își dețină criptoactivele pe platforme cu protecții și garanții reduse. Scopul unei bănci este de a vă păstra în siguranță averea. Dacă această avere este acum în cripto, este logic ca banca să fie pregătită pentru acest lucru.
Google Cloud va începe să accepte criptoactive
Google Cloud a anunțat că va începe să accepte unele criptoactive ca formă de plată începând cu 2023. Funcționalitatea va fi oferită prin intermediul Coinbase Commerce și va include posibilitatea de a plăti cu bitcoin, ether, dogecoin și litecoin.
Interesant este că această decizie include și transferul unei părți din serviciile de găzduire web și a datelor Coinbase către Google Cloud, un concurent în creștere pentru Amazon Web Services (AWS) – gigantul din sectorul de găzduire web. Acesta nu este primul parteneriat încheiat de Google în ceea ce privește blockchain și cripto. Google Cloud a încheiat numeroase parteneriate în trecut.
Prețul Bitcoin se menține la 19.000 $ în ciuda fluctuațiilor masive de la mijlocul săptămânii
Prețul bitcoin se menține la peste 19.000 de dolari, în ciuda fluctuațiilor de la mijlocul săptămânii trecute. Cel mai mare criptoactiv din lume a început să se tranzacționeze săptămâna trecută în jurul valorii de 19.250 de dolari, situându-se la mijlocul săptămânii la puțin sub 19.000 de dolari.
Dar joia trecută a fost o zi nebună pentru piețe, care a făcut ca prețul să se prăbușească sub 18.200 de dolari – înainte de a-și reveni, depășind 19.500 de dolari pe platforma eToro. În prezent, prețul se menține din nou la peste 19.000 de dolari.
Între timp, Ether a avut joi o fluctuație similară a prețului, scăzând sub 1.200 de dolari înainte de a urca la peste 1.325 de dolari. În prezent, acesta se situează puțin sub 1.300 de dolari.
Volatilitatea este rezultatul unui moment febril pentru piețe, care par să reacționeze rapid și puternic la orice evoluție economică, evoluția viitoare a inflației și a creșterii ratelor fiind deosebit de dificil de ghicit în acest moment.
Acest lucru nu va muta munții din loc în ceea ce privește evaluările de piață, dar fiecare exemplu de instituție importantă care începe să accepte cripto este un pas înainte pentru sectorul care depune eforturi pentru a oferi utilizatorilor metode alternative de plată și de custodie.
*** *** ***
Articol primit la redactie de la eToro
Despre eToro Group
eToro este o platformă de investiții cu active multiple ce permite oamenilor să își dezvolte cunoștințele și să-și crească veniturile ca parte a unei comunități globale de investitori de succes. Compania a fost fondată în 2007 cu misiunea de a face accesibile piețele globale pentru ca toți cei interesați să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent. Platforma eToro permite tuturor să investească în activele pe care și le doresc, de la acțiuni la mărfuri până la active cripto. Suntem o comunitate globală cu peste 30 milioane de utilizatori înregistrați care își împărtășesc strategiile de investiții; oricine poate copia tranzacțiile celor care au avut cel mai mult succes. Datorită simplității platformei, utilizatorii pot cumpăra, deține sau vinde active, pot să își monitorizeze portofoliul în timp real, și pot tranzacționa oricând doresc.
Atenționare privind exonerarea de răspundere
Această comunicare este doar în scopuri de informare și educație și nu trebuie luată drept sfat pentru investiții sau recomandare personală, ofertă sau solicitare de a cumpăra sau vinde orice instrumente financiare. Acest material a fost pregătit fără a ține cont de vreun obiectiv de investiții anume al destinatarului sau de situația sa financiară și nu a fost pregătit în conformitate cu cerințele legale și de reglementare pentru promovarea cercetărilor independente. Orice referință la performanțele trecute sau viitoare ale unui instrument financiar, indice sau produs de investiții complex nu sunt și nu trebuie considerate a fi un indicator sigur pentru rezultate viitoare. eToro nu își asumă nicio răspundere că informațiile incluse în acest raport sunt în totalitate corecte și complete.