miercuri, martie 22, 2023
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaComunicat de presa. VorbIMM despre: IMM INVEST 2021

Comunicat de presa. VorbIMM despre: IMM INVEST 2021

VorbIMM despre: IMM INVEST 2021

 Astăzi, 22 aprilie a.c., Consiliul Național al IMM-urilor (CNIPMMR), în parteneriat cu Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri au organizat evenimentul „vorbIMM despre: IMM Invest 2021.

Evenimentul face parte din seria de evenimente „vorbIMM despre” lansate anul trecut de către CNIPMMR ce au adunat peste 200.000 de participanți și a informat corect și rapid antreprenorii care treceau printr-o criză economică fară precedent.

Astfel, pentru că am fost prima organizație de IMM-uri care a venit cu soluții și propuneri de depășire a crizei, la un an distanță, am organizat primul eveniment din serie de evenimente menite să treacă în agendă lecțiile învățate și să vină cu măsuri concrete de depășire a crizei.

În cadrul evenimentului de astăzi au participat:

  • Florin Jianu, președinte CNIPMMR,
  • Dumitru Nancu, Director General FNGCIMM,
  • Cristian Păun, Președinte CA FNGCIMM,
  • Manuel Fernandez, CEO Sodexo,
  • Nicoleta Vatlavec, Manager Corporate Groupama Asigurări SA,
  • Bogdan Speteanu, Director Executiv Produse Corporate BCR,
  • Sterică Fudulea, Secretar-General, moderator.

Printre cele mai importante subiecte abordate în cadrul evenimentului au fost legate despre noutățile programului, specificitățile acestuia și modalitățile de accesare a finanțării.

Urmăriți întregul eveniment aici: https://www.facebook.com/CNIPMMR/videos/5368249273249196

IMM INVEST a fost un program care a dus greul în mediul de afaceri anul trecut și care, alături de șomajul tehnic, transformat apoi în Kurzarbeit, a reprezentat o gură de oxigen pentru foarte multe întreprinderi mici și mijlocii. A fost o perioadă dificilă și în continuare este atât pentru mediul de afaceri, cât și pentru mediul economic, însă în această perioadă am reușit să creștem cu ajutorul acestui program numărul IMM-urilor bancabile. Cu privire la măsurile de luat în considerare, la viziunea de viitor, eu m-aș concentra pe următoarele direcții: să recâștigăm competitivitatea, să mergem spre inovare și să ne concentrăm și pe categoria Startup-urilor, în ultima perioadă fiind neglijată această categorie., a menționat Florin Jianu, președinte al CNIPMMR.

Programul IMM INVEST a reprezentat cel mai important instrument financiar pe care Guvernul l-a folosit pentru redresarea economica, iar rodul muncii unei echipe în anul 2020 alături de Guvernul României se poate vedea astăzi. Acesta este un instrument financiar întrucât combine cele 3 componente: credit bancar, garanție pentru aceste credite și o schemă de ajutor de stat. S-a acordat un număr de finațări record, nu există, ca în 6 luni, niciun program să atingă un număr de peste 25.000 finanțări. Am introdus în baza noastră de date, împreună cu cei doi parteneri COFAS si ICAP, toate aceste CUI-uri ale firmelor înscrise și am observat faptul că valoarea totală pe care instituțiile bancare au acordat-o este de 15 miliarde de lei (1.5% din PIB).”, a menționat Dumitru Nancu, Director General FNGCIMM.

Eveniment organizat în parteneriat cu Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, cu sprijinul BCR, Groupama Asigurări și Sodexo.


promovare online

Expoziția 1907. NOI VREM PĂMÂNT 28 martie – 14 mai 2023,...

Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă marți, 28 martie 2023, de la ora 18.00, la Sala Tancred Bănățeanu, la vernisajul expoziției 1907. Noi...

Crește interesul pentru investițiile în arta contemporană

Superstarul internațional Ragnar Kjartansson, desemnat de The Guardian drept autor al lucrării de artă a secolului XXI: „Nici Islanda, nici România nu fac...

”Ești mai frumoasă decât crezi!” – o campanie despre puterea frumuseții

În luna martie, PADIR – Patronatul Antreprenorilor din Industria Înfrumusețării din România a oferit la inițiativa GRAL Medical și Oncofort, pacientelor oncologice un mic...

Consolidarea sistemului energetic național: MIPE lansează în consultare publică capitolul REPowerEU,...

Situația geo-politică și economică a Uniunii Europene și, în particular a regiunii României, s-a schimbat substanțial de la momentul adoptării Planului Național de Redresare...
espressocafe.ro
nemira.ro
spot_img

video

spot_img
7,748FaniÎmi place
222AbonațiAbonați-vă

Abonează-te la newsletter

spot_img
spot_img

evenimente

spot_img

asociarii, patronate

spot_img