marți, iunie 25, 2024
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaComunicat de presa. VorbIMM despre: IMM INVEST 2021

Comunicat de presa. VorbIMM despre: IMM INVEST 2021

VorbIMM despre: IMM INVEST 2021

 Astăzi, 22 aprilie a.c., Consiliul Național al IMM-urilor (CNIPMMR), în parteneriat cu Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri au organizat evenimentul „vorbIMM despre: IMM Invest 2021.

Evenimentul face parte din seria de evenimente „vorbIMM despre” lansate anul trecut de către CNIPMMR ce au adunat peste 200.000 de participanți și a informat corect și rapid antreprenorii care treceau printr-o criză economică fară precedent.

Astfel, pentru că am fost prima organizație de IMM-uri care a venit cu soluții și propuneri de depășire a crizei, la un an distanță, am organizat primul eveniment din serie de evenimente menite să treacă în agendă lecțiile învățate și să vină cu măsuri concrete de depășire a crizei.

În cadrul evenimentului de astăzi au participat:

  • Florin Jianu, președinte CNIPMMR,
  • Dumitru Nancu, Director General FNGCIMM,
  • Cristian Păun, Președinte CA FNGCIMM,
  • Manuel Fernandez, CEO Sodexo,
  • Nicoleta Vatlavec, Manager Corporate Groupama Asigurări SA,
  • Bogdan Speteanu, Director Executiv Produse Corporate BCR,
  • Sterică Fudulea, Secretar-General, moderator.

Printre cele mai importante subiecte abordate în cadrul evenimentului au fost legate despre noutățile programului, specificitățile acestuia și modalitățile de accesare a finanțării.

Urmăriți întregul eveniment aici: https://www.facebook.com/CNIPMMR/videos/5368249273249196

IMM INVEST a fost un program care a dus greul în mediul de afaceri anul trecut și care, alături de șomajul tehnic, transformat apoi în Kurzarbeit, a reprezentat o gură de oxigen pentru foarte multe întreprinderi mici și mijlocii. A fost o perioadă dificilă și în continuare este atât pentru mediul de afaceri, cât și pentru mediul economic, însă în această perioadă am reușit să creștem cu ajutorul acestui program numărul IMM-urilor bancabile. Cu privire la măsurile de luat în considerare, la viziunea de viitor, eu m-aș concentra pe următoarele direcții: să recâștigăm competitivitatea, să mergem spre inovare și să ne concentrăm și pe categoria Startup-urilor, în ultima perioadă fiind neglijată această categorie., a menționat Florin Jianu, președinte al CNIPMMR.

Programul IMM INVEST a reprezentat cel mai important instrument financiar pe care Guvernul l-a folosit pentru redresarea economica, iar rodul muncii unei echipe în anul 2020 alături de Guvernul României se poate vedea astăzi. Acesta este un instrument financiar întrucât combine cele 3 componente: credit bancar, garanție pentru aceste credite și o schemă de ajutor de stat. S-a acordat un număr de finațări record, nu există, ca în 6 luni, niciun program să atingă un număr de peste 25.000 finanțări. Am introdus în baza noastră de date, împreună cu cei doi parteneri COFAS si ICAP, toate aceste CUI-uri ale firmelor înscrise și am observat faptul că valoarea totală pe care instituțiile bancare au acordat-o este de 15 miliarde de lei (1.5% din PIB).”, a menționat Dumitru Nancu, Director General FNGCIMM.

Eveniment organizat în parteneriat cu Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, cu sprijinul BCR, Groupama Asigurări și Sodexo.


promovare online

SUNWAVES FESTIVAL, SW DUNES ÎN RAS AL-KHAIMAH, UAE, 02-05 MARTIE 2023

PRIMUL BRAND ROMÂNESC CE ORGANIZEAZĂ UN FESTIVAL DE MUZICĂ ÎN EMIRATELE ARABE UNITE. PRIMUL FESTIVAL DIN LUME CE PRIMEȘTE APROBARE PENTRU A-ȘI DESFĂȘURA PROGRAMUL...

consultare publică, proiectul de procedură pentru implementarea schemei de ajutor de...

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a lansat vineri, 16 septembrie a.c., spre consultare publică, proiectul de procedură pentru implementarea schemei de ajutor de minimis prevăzută...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,923FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro