duminică, iunie 4, 2023
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaDelegație a Camerei de Comerț din Izmir, la sediul CCIB

Delegație a Camerei de Comerț din Izmir, la sediul CCIB

La sediul Camerei de Comerţ si Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a avut loc o întâlnire a președintelui Camerei bucureștene, Iuliu Stocklosa, cu o delegație de oameni de afaceri turci, reprezentanți ai opt companii din industria chimică, membre ale unui cluster de profil al Camerei de Comerț Izmir. Evenimentul a avut loc în marja deplasării în România, în perioada 25 -28 aprilie a.c., a unei misiuni economice organizată de Camera de Comerț Izmir, în colaborare cu Ministerul Comerțului din Turcia.

Principalul obiectiv al întâlnirii, onorată de prezența consilierului economic al Ambasadei Republicii Turcia în România, Erdal Onat, a vizat identificarea unor oportunităţi de afaceri şi investiţionale de către firmele participante, inclusiv a unor potențiali parteneri români.

În deschiderea evenimentului, președintele CCIB, Iuliu Stocklosa, a făcut o prezentare succintă a economiei Capitalei, în structură şi dinamică, și a vorbit despre strategia de relaţii externe a Camerei bucureştene, punctând orientarea către dezvoltarea relațiilor economice și comerciale cu țările din afara spațiului comunitar. În acest context, președintele CCIB a subliniat faptul că dezvoltarea relațiilor de cooperare cu Republica Turcia constituie o componentă importantă în strategia Camerei bucureștene, o dovadă în acest sens fiind cele şapte acorduri de cooperare încheiate cu organizații similare din această țară, la care se adaugă acordul semnat cu Asociația Oamenilor de Afaceri Turci din Romania (TIAD).

Salutând inițiativa organizatorilor misiunii economice, președintele Iuliu Stocklosa a a adăugat ”In contextul blocării importurilor de îngrășăminte și a altor produse chimice din Federația Rusă și Belarus, precum și dificultățile obținerii acestora din Ucraina,  suntem convinși că Turcia poate acoperi o parte importantă a necesarului pieței românești cu asemea mărfuri”.

La rândul lor, membrii delegației au punctat interesul pentru piața țării noastre, îndeosebi în ceea ce privește activitatea de import-export, fără a exclude realizarea de investiții în România, mai ales în contextul recentelor modificări produse la nivelul fluxurilor comerciale, pe fondul conflictului din Ucraina. Totodată, în cadrul discuțiilor s-a reliefat importanța organizării unor astfel de evenimente pentru apropierea celor două comunități de business.

În cazul în care reprezentanți ai mediului de afaceri din București, dar și din alte zone ale țării sunt interesați să-și internaționalizeze afacerile cu parteneri din Izmir, dar și din alte regiuni ale Turciei sunt invitați să contacteze Serviciul Relații Internaționale al CCIB.


Conferința Internaţională Tourism and Rural Space in National and International Context...

Conferențiar univ. dr. Cristina-Emanuela DASCĂLU, PhD, poetă, prozatoare, critic literar, artist plastic, realizator de emisiuni radio și TV, cadru didactic titular al Facultății de...

Aprobare Ordonanţă de Urgență pentru modificarea și completarea unor acte normative...

La propunerea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, a fost aprobată, în ședința de Guvern de astăzi, Ordonanța de Urgență cu privire la organizarea și...

🎥 Emisiunea „Arhitectura de ieri, de astăzi, de mâine” / Palatul...

🎥 Emisiunea "Arhitectura de ieri, de astăzi, de mâine" 📌 Palatul Suter Cuvinte cheie: https://www.youtube.com/watch?v=DxQKoGbiwvQ ”Povestea clădirii se duce în urmă cu mai bine de o sută de...

🎥 Capitalul Românesc 28 mai 2023

🎥 Capitalul Românesc 28 mai 2023 🎬 Producator: Revista Patronatului Român Cuvinte cheie: Bursa de Valori București, Studiu ING, Euroobligațiuni. https://www.youtube.com/watch?v=JP_p3PGNSUM 📌 Știri, Revista Presei / Retrospectiva săptămânii...
espressocafe.ro
nemira.ro
spot_img

video

spot_img
7,775FaniÎmi place
222AbonațiAbonați-vă

Abonează-te la newsletter

spot_img
spot_img

evenimente

spot_img

asociarii, patronate

spot_img