vineri, iulie 19, 2024
AcasăFormare profesionalaArticole HRCompetențele viitorului – tema webinarului organizat de ANFP și INA

Competențele viitorului – tema webinarului organizat de ANFP și INA

Comunicat de presa 19 mai 2021

             19 mai 2021

                                

Competențele viitorului – tema webinarului organizat de ANFP și INA

Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) și Institutul Național de Administrație (INA) au organizat marți, 18 mai 2021, webinarul cu tema Competențele viitorului, în contextul Lunii Europene a Diversității (EU Diversity Month) și al Săptămânii Guvernării Deschise (OpenGov Week), demers susținut de Secretariatul General al Guvernului.

Evenimentul a fost primit cu interes de către cei peste 400 de participanți: funcționari publici și personal contractual de conducere și de execuție; responsabili din structurile de resurse umane din administrația publică centrală și locală; reprezentanți ai mediului academic și ai organizațiilor neguvernamentale.

Reprezentanții Secretariatului General al Guvernului, Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Agenției Naționale pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați, Asociației INACO, Societe Generale Global Solution Centre, ANFP și INA au adus în dezbatere teme privind:

 • meseriile viitorului;
 • accelerarea reformei prin profesionalizarea personalului;
 • politica publică în domeniul resurselor umane din administrația publică;
 • concursul național de recrutare în funcția publică pe model european;
 • modelul cadrului general de competențe pentru funcția publică;
 • dezvoltarea oamenilor pentru provocările viitorului;
 • diversitatea, ca sursă de creativitate;
 • importanța promovării femeilor în posturi de decizie;
 • bunele practici în publicarea seturilor de date deschise.

   

Corina LICEA, președinta INA: „Institutul Național de Administrație promovează reforma la nivelul administrației publice; ne-am propus să adaptăm formarea la nevoi, ne uităm cu interes la noile meserii și la competențele necesare, astfel încât oamenii formați să fie promotori ai schimbării. Credem în puterea parteneriatului, pentru a avea o abordare integrată a procesului complex de management al resurselor umane; lucrăm împreună cu mediul academic, mediul privat și organizațiile neguvernamentale, pentru o administrație publică reformată, modernă și performantă.

Liviu MĂLUREANU, președintele ANFP: „Prezenţa numeroasă la seminar şi implicarea participanţilor în dezbatere ne-au indicat faptul că există un interes ridicat pentru funcţia publică, pentru reforme în domeniu. ANFP şi-a asumat un set de măsuri profunde şi necesare în ceea ce priveşte funcţia publică:  elaborarea și implementarea cadrului de competențe generale și specifice pentru funcția publică, implementarea Concursului Naţional pe model european, care urmează să fie pilotat la nivelul administrației publice centrale. De asemenea, ne-am propus obiective ambiţioase în ceea ce privește digitalizarea, prin dezvoltarea unor sisteme electronice de evidență a ocupării în sistemul public și pentru livrarea de servicii integrate financiare și de management al resurselor umane. Aceste reforme sunt ample, cerute de societate şi, de aceea, avem nevoie de implicarea tuturor pentru realizare.”


SUNWAVES FESTIVAL, SW DUNES ÎN RAS AL-KHAIMAH, UAE, 02-05 MARTIE 2023

PRIMUL BRAND ROMÂNESC CE ORGANIZEAZĂ UN FESTIVAL DE MUZICĂ ÎN EMIRATELE ARABE UNITE. PRIMUL FESTIVAL DIN LUME CE PRIMEȘTE APROBARE PENTRU A-ȘI DESFĂȘURA PROGRAMUL...

consultare publică, proiectul de procedură pentru implementarea schemei de ajutor de...

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a lansat vineri, 16 septembrie a.c., spre consultare publică, proiectul de procedură pentru implementarea schemei de ajutor de minimis prevăzută...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,919FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro