vineri, aprilie 19, 2024
AcasăREVISTA ONLINEArticoleClaudiu Năsui: ,,Vrem să implementăm cât mai multe reforme în sprijinul antreprenorilor”

Claudiu Năsui: ,,Vrem să implementăm cât mai multe reforme în sprijinul antreprenorilor”

Revista Patronatului Român vă aduce, stimați cititori, alte și alte vești bune pentru mediul de afaceri din țara noastră, pentru oamenii dedicați unui business ori altul.

În urma interviului pe care l-a acordat recent, în exclusivitate, publicației noastre online, am început să urmăresc, în mod cotidian, zicerile domnului ministru, pentru simplul fapt că se referă la domeniul nostru de interes, al Revistei Patronatului Român.

Iată ce am mai aflat special pentru dumneavoastră:
Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, a discutat vineri, 16 aprilie, cu ambasadorul Austriei în România, Isabel Rauscher, despre bunele practici ale Austriei în ce priveşte mediul de afaceri.

„Am avut o întâlnire cu doamna Isabel Rauscher, ambasadorul Austriei în România. Ne-am întâlnit pentru a discuta bunele practici ale Austriei în ce priveşte mediul de afaceri, mai ales în relaţia dintre antreprenori şi autorităţile statului. Unul dintre subiectele principale pe care le-am discutat a fost infama declaraţie de beneficiar real: o sarcină birocratică inutilă şi exagerată împotriva antreprenorilor, prin care îi obligăm să declare, în aproape 10 pagini, informaţii pe care statul le are deja. Anul trecut am eliminat această declaraţie inutilă (prin legea 108/2020), însă a fost reintrodusă recent în parlament. Pretextul? Temerea de un aşa-zis infringement. Adevărul este că nu există nici un infringement, iar legea prin care am eliminat declaraţiile inutile anul trecut nu a reinventat roata: a preluat bunele practici ale altor ţări, care nu mută răspunderea şi povara pe antreprenori şi nu implementează directivele în cel mai leneş şi draconic mod posibil”, a scris, sâmbătă, ministrul Economiei pe pagina sa de Facebook.

Cel mai leneș mod posibil… Asta chiar mi-a plăcut. Este o formulă pe care o voi prelua, citând evident sursa.

Ministrul a subliniat că intenţionează să implementeze cât mai multe reforme în sprijinul antreprenorilor din România, iar Austria este un exemplu de bune practici în acest sens.

„Austria este un astfel de exemplu de bune practici, plasându-se la peste 25 de poziţii în faţa României la uşurinţa de a face afaceri, conform Băncii Mondiale. Vrem să implementăm cât mai multe reforme în sprijinul antreprenorilor din România şi vrem să învăţăm de la cei mai buni. Suntem norocoşi să avem astfel de parteneri în Europa şi nu există nici un motiv pentru care România să nu adopte modelele lor, dovedit mai bune. Iar declaraţia de beneficiar real este un exemplu perfect. Vom reveni asupra legii şi vom elimina din nou această povară inutilă”, a precizat Năsui.

Ministrul a anunţat în aceeaşi postare că a publicat stadiul plăţilor pentru IMM Recover şi pentru Start-up Nation, menţionând că nu există finanţare pentru 500 de milioane de euro din aceste măsuri.

„Tot ieri am publicat stadiul plăţilor pentru IMM Recover şi pentru Start-up Nation. După cum ştiţi, în fiecare vineri, publicăm transparent şi deschis toate informaţiile legate de aceste plăţi. Asta înseamnă normalitate.
Toate le regăsiţi aici: https://bit.ly/32nKh4w, https://bit.ly/3dohG5d şi https://bit.ly/3mTqtPQ.

Încă nu avem finanţare pentru 500 de milioane de euro din aceste măsuri. Până când se programează React-EU, sau altă facilitate europeană din care să finanţăm aceste măsuri, ritmul va încetini în săptămânile următoare”, a mai scris ministrul Economiei pe reţeaua de socializare.

Acum, vă rog să mă iertați dacă introduc o nuanță personală în acest text. De câte ori aud de Austria, eu devin brusc atent.
sta pentru că port un deosebit respect acestui stat, care a dovedit de mult timp faptul că știe ce înseamnă importanța lucrului bine făcut, inclusiv în domeniul de business care ne interesează în mod special.

Am călătorit pe mai continente și meridiane ori paralele ale globului nostru terestru. Dar visul de a vizita măcar câteva zile Austria nu s-a îndeplinit. Așa a fost să fie. Dar încă mai sper. Mă gândesc cu mare plăcere la o singură escală pe aeroportul din Viena. A fost singura dată când am respirat aer de Austria. Prin această postare a domnului ministru, consemnată de Agerpres, sunt un pas mai aproape de a realiza acest vis, dar și cu bucuria de a consemna o atitudine de maxim interes pentru Revista Patronatului Român.


Aristotel Bunescu
a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva

Antreprenori de succes la 25 de ani: Carmen și Alexandru Boangher,...

S-au cunoscut în urmă cu patru ani și între timp au devenit și parteneri de viață, dar și fondatorii unei afaceri performante în...

Consiliul Patronatelor ESG din România și Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin...

Consiliul Patronatelor ESG din România – CPESGR* reunește cele mai importante voci pe tematica ESG, din cadrul mișcării patronale din România, de alătură...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,827FaniÎmi place
290AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro