luni, iulie 22, 2024
AcasăREVISTA ONLINEArticoleFlorin Jianu, Presedintele CNIPMMR: "Ministerul marjei de eroare"

Florin Jianu, Presedintele CNIPMMR: „Ministerul marjei de eroare”

Astăzi de la ora 10.00 conferința de presă CNIPMMR deschisă de Domnul Florin Jianu care a făcut o trecere în revistă a gradului de realizare a măsurilor prevăzute în Planul de guvernare pentru sprijinul mediului de afaceri din România.

Domnia sa a arătat că:

din 57 măsuri prevăzute,  55 măsuri au grad de implementare 0%, iar două măsuri au grad de implementare 15%;
gradul de implementare a măsurilor de sprijin a mediului de afaceri este, în medie 3,5%;

Domnul Florin Jianu a arătat că, în acest moment, Programul Operațional Competitivitate este utilizat în proporție de 30%, iar UE a dat țărilor posibilitatea de a muta banii acolo unde este nevoie-și acesta este un mesaj către Ministrul Economiei, care afirmă că nu știe de unde să găsească bani pt finanțarea programelor.

În final Domnul Florin Jianu a menționat „Eu sunt matematician. Din câte știu eu, un procent de 3,5% se încadrează în marja de eroare. Deci, în acest moment, Ministerul Economiei este un minister al marjei de eroare”

Întrebat de Revista Patronatului Român despre cum vede Domnia Sa realizarea măsurii de diversificarea instrumentelor financiare prin fonduri de equity / capital de risc, Domnul Florin Jianu a răspuns că singurul plus al PNRR este legat de două măsuri:
-Înființarea Băncii de Dezvoltare a României, și
-Crearea unui fond de investiții pentru care sunt prevăzute 200 milioane euro, deși patronatele au arătat că ar fi nevoie de 450 milioane euro.

Domnul Florin Jianu a precizat că acest fond ar trebui administrat de o instituție românească, cum ar fi Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

Întrebat cum apreciază dacă mediul de afaceri, managerii, antreprenorii sunt pregătiți pentru utilizarea unor astfel de instrumente, Domnul Florin Jianu a spus că da, mediul de afaceri este pregătit, dar nu asta este problema. Problema este că trebuie să se decidă și să se pună în funcțiune acest mecanism.

Domnul Profesor Ovidiu Nicolescu, Președinte de onoare CNIPMMR, a precizat că, în măsura în care se vor aloca bani pentru crearea acestui fond equity și capital de risc, este de așteptat să existe și o componentă de marketing și formare profesională.

Cu privire la PNRR, Domnul Florin Jianu a arătat că este în total dezacord cu formă adoptată de guvern, întrucât, față de solicitarea patronatelor de a se aloca fonduri de 5 miliarde euro pentru susținerea mediului de afaceri, s-a alocat inițial o sumă de 3,8 miliarde euro, iar în final suma alocată mediului de afaceri este de 2,4 miliarde euro-sume integral rambursabile.

Cezar Iulian Armasu
Director Revista Patronatului Roman, Director general C.P.ESG.R.

Ce fac diferit Training Managerii de succes pentru a-și ajuta echipele...

Într-o lume globalizată, comunicarea eficientă cu partenerii de afaceri din diferite colțuri ale lumii este esențială pentru succesul oricărei companii multinaționale. “Barierele lingvistice pot...

Președintele CCIB a participat la Ceremonia deschiderii Ambasadei Republicii Democratice...

Răspunzând invitației E.S. dna. Madurika Joseph Weninger, primul ambasador desemnat al Republicii Democratice Socialiste Sri Lanka în țara noastră, dl. Iuliu Stocklosa, președintele Camerei...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,918FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro