marți, mai 30, 2023
AcasăREVISTA ONLINEArticoleFlorin Jianu, Presedintele CNIPMMR: "Ministerul marjei de eroare"

Florin Jianu, Presedintele CNIPMMR: „Ministerul marjei de eroare”

Astăzi de la ora 10.00 conferința de presă CNIPMMR deschisă de Domnul Florin Jianu care a făcut o trecere în revistă a gradului de realizare a măsurilor prevăzute în Planul de guvernare pentru sprijinul mediului de afaceri din România.

Domnia sa a arătat că:

din 57 măsuri prevăzute,  55 măsuri au grad de implementare 0%, iar două măsuri au grad de implementare 15%;
gradul de implementare a măsurilor de sprijin a mediului de afaceri este, în medie 3,5%;

Domnul Florin Jianu a arătat că, în acest moment, Programul Operațional Competitivitate este utilizat în proporție de 30%, iar UE a dat țărilor posibilitatea de a muta banii acolo unde este nevoie-și acesta este un mesaj către Ministrul Economiei, care afirmă că nu știe de unde să găsească bani pt finanțarea programelor.

În final Domnul Florin Jianu a menționat „Eu sunt matematician. Din câte știu eu, un procent de 3,5% se încadrează în marja de eroare. Deci, în acest moment, Ministerul Economiei este un minister al marjei de eroare”

Întrebat de Revista Patronatului Român despre cum vede Domnia Sa realizarea măsurii de diversificarea instrumentelor financiare prin fonduri de equity / capital de risc, Domnul Florin Jianu a răspuns că singurul plus al PNRR este legat de două măsuri:
-Înființarea Băncii de Dezvoltare a României, și
-Crearea unui fond de investiții pentru care sunt prevăzute 200 milioane euro, deși patronatele au arătat că ar fi nevoie de 450 milioane euro.

Domnul Florin Jianu a precizat că acest fond ar trebui administrat de o instituție românească, cum ar fi Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

Întrebat cum apreciază dacă mediul de afaceri, managerii, antreprenorii sunt pregătiți pentru utilizarea unor astfel de instrumente, Domnul Florin Jianu a spus că da, mediul de afaceri este pregătit, dar nu asta este problema. Problema este că trebuie să se decidă și să se pună în funcțiune acest mecanism.

Domnul Profesor Ovidiu Nicolescu, Președinte de onoare CNIPMMR, a precizat că, în măsura în care se vor aloca bani pentru crearea acestui fond equity și capital de risc, este de așteptat să existe și o componentă de marketing și formare profesională.

Cu privire la PNRR, Domnul Florin Jianu a arătat că este în total dezacord cu formă adoptată de guvern, întrucât, față de solicitarea patronatelor de a se aloca fonduri de 5 miliarde euro pentru susținerea mediului de afaceri, s-a alocat inițial o sumă de 3,8 miliarde euro, iar în final suma alocată mediului de afaceri este de 2,4 miliarde euro-sume integral rambursabile.

Cezar Iulian Armasu
Director Revista Patronatului Roman, Revista de cultura, sah si business Pallas Athena - https://pallasathena.ro/

Consiliul de instruire în industria construcțiilor

A devenit de la sine înțeles, atunci când întrebi un antreprenor sau un manager despre principalele provocări cu care se confruntă, să auzi că...

🟥 La închiderea ședinței de tranzacționare de astăzi la BVB, indicii...

Cea mai mare scădere, de 0,6%, a fost înregistrată de ROTX, indice dezvoltat de BVB împreună cu Bursa de Valori din Viena (Wiener Borse...

🟥 Bursa de Valori București a închis ședința de tranzacționare miercuri...

Cea mai mare scădere, de 0,67%, a fost înregistrată de BET-NG, indicele companiilor din sectorul energetic. Indicele de referință al pieței locale de capital BET,...

🟩 Indicii bursieri pe verde la închiderea ședinței de tranzacționare de...

Cea mai mare creștere, de 1,64%, a fost înregistrată de BET-NG, indicele companiilor din sectorul energetic. Indicele de referință al pieței locale de capital BET,...
espressocafe.ro
nemira.ro
spot_img

video

spot_img
7,774FaniÎmi place
222AbonațiAbonați-vă

Abonează-te la newsletter

spot_img
spot_img

evenimente

spot_img

asociarii, patronate

spot_img