joi, iulie 18, 2024
AcasăREVISTA ONLINEArticoleCalendarul zilei 24 Februarie

Calendarul zilei 24 Februarie

  • 1582 – prin bula papală „Inter gravissimas”, Grigore al XIII-lea introduce calendarul denumit „gregorian” după numele său. Este o modificare a calendarului iulian anterior făcută la propunerea unui colectiv de astronomi și matematicieni, pentru a corecta o deficiență a calendarului iulian în care anul mediu era ceva mai lung decât anul astronomic, ceea ce avea ca efect deplasarea echinocțiului de primăvară către începutul anului. Calendarul gregorian are o eroare de o zi la 3.000 de ani și este astăzi varianta cu cea mai mare răspândire.
  • 1942 – are loc inaugurarea postului de radio american Vocea Americii. Voice of America, (VOA) emite din Washington DC, pe unde scurte, în regim 24/7. Postul transmite peste 1000 de ore de știri, informații, programe educaționale și culturale în majoritatea limbilor lumii destinate celor peste 100 milioane de ascultători ai săi. VOA, împreună cu Radio Europa Liberă au fost principalii furnizori de informații despre lumea liberă și purtători ai speranței că, odată și odată, Europa de Est va fi eliberată de comunism.
  • 1987 – Steaua București, câștigătoare în 1986 a Cupei Campionilor Europeni, câștigă Supercupa Europei în urma meciului de la Monte Carlo, cu Dinamo Kiev, câștigătoarea, tot în 1986, a Cupei Cupelor.  Steaua, devenită între timp FCSB, este singura echipă din România care a câștigat o cupă sau care s-a calificat într-o finală UEFA (Cupa Campionilor Europeni în 1986, respectiv 1989). În acei ani, Steaua a traversat o perioadă super fastă: între iunie 1986 – septembrie 1989, Steaua a strâns 104 meciuri fără înfrângere în campionat, stabilind pe atunci un record mondial (în prezent depășit), și un record european care încă nu a fost doborât.
  • 2008 – după aproape 50 de ani în fruntea Cubei, Fidel Castro se retrage din funcția de președinte al țării. Îi succede fratele său, Raul Castro. Fidel Alejandro Castro Ruz, numele său întreg, s-a aflat în fruntea mișcării populare care a provocat răsturnarea dictaturii lui Fulgencio Batista și transformarea Cubei în primul stat comunist din emisfera vestică. Fratele său, Raúl, a devenit succesorul lui Fidel Castro. Fidel Castro a fost unul dintre cei mai „vânați” oameni din istorie, asupra vieții sale fiind comise numeroase atentate, toate soldate cu eșec. Fidel Castro deține Recordul Guinness pentru cel mai lung discurs ținut la ONU, cu o durată de 4 ore și 29 de minute, în data de 29 septembrie 1960. Cel mai lung discurs al său a durat 7 ore și 10 minute, în anul 1986, la Havana.
  • 1955 – s-a născut Steven P. Jobs, fondator Apple Inc, vizionar, inventator și om de afaceri (d. 2011). Steve Jobs a fost cofondatorul și CEO-ul Apple Computer, CEO al firmei Pixar, până la achiziția acestui studio de animație de către Disney. Achiziția Pixar l-a transformat pe Jobs în ce mai mare acționar al companiei Disney. Steve Jobs este considerat ca fiind unul dintre cele mai influente personaje atât din industria IT, cât și în industria divertismentului. Cariera lui ca om de afaceri a contribuit la formarea mitului întreprinzătorului inteligent și individualist din Silicon Valley care este preocupat de designul produsului și importanța crucială pe care o are aspectul estetic al produsului în cucerirea clienților. Munca sa de dezvoltare de produse care sunt atât funcționale, cât și elegante i-au adus o reputație la care mulți admiratori fac referință.

11 ianuarie Ziua Națională a Artei Fotografice, în memoria primului fotograf...

Primul fotograf român și primul fotograf de război din lume, Carol Popp de Szathmari Data de 11 ianuarie este rezervată celebrării Zilei Naționale a Artei...

Problema eradicării sărăciei – un pas decisiv spre normalitate

Celebrată pentru prima data pe 17 octombrie 1987, Ziua Internațională pentru Eradicarea Sărăciei a fost cea în care au fost dezbătute noile tendințe din...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,919FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro