sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăFără categorieBursa de Valori București deschide ședința de tranzacționare de luni cu indici...

Bursa de Valori București deschide ședința de tranzacționare de luni cu indici mixsti

La o ora de la deschiderea ședinței de tranzacționare la Bursa de Valori București majoritatea indicilor au fost pe verde:

Cea mai mare depreciere de 0,86% a fost înregistrată de BET-FI, indice ce reflectă evoluția societăților de investiții financiare (SIF-uri).

Indicele de referință al pieței locale de capital BET, ce reflectă evoluția celor mai tranzacționate companii de pe piața reglementată a BVB, exclusiv societățile de investiții financiare (SIF-uri) a crescut cu 0,01%

BET Plus, indice ce include un număr variabil de societăți romanești listate pe piața reglementată a BVB care îndeplinesc criterii minime de selecție referitoare la lichiditate și capitalizarea bursieră ajustată cu free float, nu a înregistrat nicio evoluție.

BET-XT, indice ce reflectă evoluția preturilor celor mai tranzacționate 25 de companii de pe Piață Reglementată a BVB, s-a depreciat cu 0,05%.


BET-TR, indice ce reflectă atât evoluția preturilor companiilor componente, cât și dividendele oferite de acestea, a celor mai lichide societăți românești care îndeplinesc cele mai ridicate standarde calitative, listate pe piața reglementată a BVB, a a înregistrat o creștere de 0,01%.

ROTX, indice dezvoltat de BVB împreună cu Bursa de Valori din Viena (Wiener Borse AG) care reflectă în timp real mișcarea acțiunilor ‘blue chip’ tranzacționate la Bursa de Valori București, s-a apreciat cu 0,10%.

Valoarea totală a tranzacțiilor a fost la un nivel foarte scăzut, de 24,05 milioane lei /4,87 mil. euro.

Acțiunile Banca Transilvania au înregistrat o depreciere de 0,19%, preț mediu 20,64 lei, preț minim 20,42 lei, preț maxima 21,72 lei.
Acțiunile BRD – GROUPE SOCIETE GENERALE S.A au înregistrat o apreciere de 0,72%, preț mediu 13,88 lei, preț minim 13,80 lei, preț maxim 13,90 lei.
Acțiunile PATRIA BANK S.A. au înregistrat o apreciere de 0,58%, preț mediu 0,0865 lei, preț minim 0,0865 lei, preț maxim 0,0865 lei.
Acțiunile ERSTE GROUP BANK A.G. au înregistrat o apreciere de 0,38%, preț mediu 169,60, preț minim 169,55, preț maxim 169,70.

BET-NG, indicele companiilor din sectorul energetic., s-a apreciat cu 0,11%.

BET-AeRO, indice ce reflectă evoluția companiilor reprezentative de pe piața AeRO, s-a depreciat cu 0,16%.

Sursa: https://bvb.ro/TradingAndStatistics/Trading/MarketsToday


Mihaela Aurelia Platon
Absolventa a Facultatii de Sociologie și Asistenţă Socială, Mihaela este pasionata de public speaking, strategii de marketing, infrastructura unei companii și afaceri.

Nvidia conduce revoluția industrială a inteligenței artificiale

Există o poveste legată de goana după aur din California, cum că doar câțiva căutători norocoși s-au îmbogățit, însă adevărul e că au existat...

Investitorii devin optimiști, indicii bursieri americani ating niveluri record

Indicii bursieri din SUA înregistrează noi maxime istorice, în condițiile în care sezonul de raportări financiare din primul trimestru a validat redresarea extinsă a...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,932FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro