marți, martie 5, 2024
AcasăFără categorieBursa de Valori București a deschis ședința de tranzacționare de astăzi cu...

Bursa de Valori București a deschis ședința de tranzacționare de astăzi cu modificări semnificative a indicilor bursieri

La o ora de la deschiderea ședinței de tranzacționare la Bursa de Valori București s-au înregistrat următoarele evoluții ale indicilor bursieri:

Indicele de referință al pieței locale de capital BET, ce reflectă evoluția celor mai tranzacționate companii de pe piața reglementată a BVB, exclusiv societățile de investiții financiare (SIF-uri) s-a apreciat cu 0,34%.

Evoluția indicilor care iau în considerare lichiditatea:

BET Plus, indice ce include un număr variabil de societăți romanești listate pe piața reglementată a BVB care îndeplinesc criterii minime de selecție referitoare la lichiditate și capitalizarea bursieră ajustată cu free float, s-a apreciat cu 0,34%.

BET-XT, indice ce reflectă evoluția preturilor celor mai tranzacționate 25 de companii de pe Piață Reglementată a BVB, s-a apreciat cu 0,30%.

BET-TR, indice ce reflectă atât evoluția preturilor companiilor componente, cât și dividendele oferite de acestea, a celor mai lichide societăți românești care îndeplinesc cele mai ridicate standarde calitative, listate pe piața reglementată a BVB a crescut cu 0,34%.

BET-BK, indicele celor 30 de societăți locale sau străine, listate pe piața reglementată a BVB, cu cea mai mare capitalizare bursieră ajustată s-a apreciat cu 0,26%.

ROTX, dezvoltat de BVB împreună cu Bursa de Valori din Viena (Wiener Borse AG) care reflectă în timp real mișcarea acțiunilor ‘blue chip’ tranzacționate la Bursa de Valori București, a înregistrat o apreciere de 0,32%.

Valoarea totală a tranzacțiilor a fost de 8,91 milioane lei / 1,82 milioane euro.

Acțiunile Banca Transilvania au înregistrat o scădere cu 0,40%, preț mediu 19,94, preț minim 19,90, preț maxim 20,10.
Acțiunile BRD – GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. au înregistrat evoluții de 0,29%, preț mediu 13,70, preț minim 13,66, preț maxim 13,70.
Acțiunile Patria Bank nu au înregistrat o evoluții, preț mediu 0,0832, preț minim 0,0832, preț maxim 0,0832.
Acțiunile ERSTE GROUP BANK AG au înregistrat o creștere de 0,85%%, preț mediu 165,80 preț minim 165,50, preț maxim 167,00.

BET-FI, indice ce reflectă evoluția societăților de investiții financiare (SIF-uri) s-a apreciat cu 0,05%.

Indicele companiilor din sectorul energetic BET-NG s-a apreciat cu 0,74%

Iar BET AeRO, indice ce reflectă evoluția companiilor reprezentative de pe piața AeRO, s-a depreciat cu 0,20%.


Mihaela Aurelia Platon
Mihaela Aurelia Platon
Absolventa a Facultatii de Sociologie și Asistenţă Socială, Mihaela este pasionata de public speaking, strategii de marketing, infrastructura unei companii și afaceri.

Reprezentativitatea pieței de capital din România în indicii MSCI crește odată...

Acțiunile altor patru companii listate la Bursa de Valori București (BVB) vor fi incluse în indicii MSCI Frontier IMI și MSCI Romania IMI (Investable...

Piața puternică a forței de muncă îi îngrijorează pe investitori

Piața forței de muncă are un început de an puternic, cu o scădere globală a șomajului combinată cu o creștere a numărului de noi...
spot_img
spot_img
spot_img

video

Secretul banilor

Atelier de comunicare

spot_img
7,827FaniÎmi place
290AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro