marți, martie 21, 2023
AcasăFără categorieBursa de Valori București a deschis ședința de tranzacționare de astăzi cu...

Bursa de Valori București a deschis ședința de tranzacționare de astăzi cu modificări semnificative a indicilor bursieri

La o ora de la deschiderea ședinței de tranzacționare la Bursa de Valori București s-au înregistrat următoarele evoluții ale indicilor bursieri:

Indicele de referință al pieței locale de capital BET, ce reflectă evoluția celor mai tranzacționate companii de pe piața reglementată a BVB, exclusiv societățile de investiții financiare (SIF-uri) s-a apreciat cu 0,34%.

Evoluția indicilor care iau în considerare lichiditatea:

BET Plus, indice ce include un număr variabil de societăți romanești listate pe piața reglementată a BVB care îndeplinesc criterii minime de selecție referitoare la lichiditate și capitalizarea bursieră ajustată cu free float, s-a apreciat cu 0,34%.

BET-XT, indice ce reflectă evoluția preturilor celor mai tranzacționate 25 de companii de pe Piață Reglementată a BVB, s-a apreciat cu 0,30%.

BET-TR, indice ce reflectă atât evoluția preturilor companiilor componente, cât și dividendele oferite de acestea, a celor mai lichide societăți românești care îndeplinesc cele mai ridicate standarde calitative, listate pe piața reglementată a BVB a crescut cu 0,34%.

BET-BK, indicele celor 30 de societăți locale sau străine, listate pe piața reglementată a BVB, cu cea mai mare capitalizare bursieră ajustată s-a apreciat cu 0,26%.

ROTX, dezvoltat de BVB împreună cu Bursa de Valori din Viena (Wiener Borse AG) care reflectă în timp real mișcarea acțiunilor ‘blue chip’ tranzacționate la Bursa de Valori București, a înregistrat o apreciere de 0,32%.

Valoarea totală a tranzacțiilor a fost de 8,91 milioane lei / 1,82 milioane euro.

Acțiunile Banca Transilvania au înregistrat o scădere cu 0,40%, preț mediu 19,94, preț minim 19,90, preț maxim 20,10.
Acțiunile BRD – GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. au înregistrat evoluții de 0,29%, preț mediu 13,70, preț minim 13,66, preț maxim 13,70.
Acțiunile Patria Bank nu au înregistrat o evoluții, preț mediu 0,0832, preț minim 0,0832, preț maxim 0,0832.
Acțiunile ERSTE GROUP BANK AG au înregistrat o creștere de 0,85%%, preț mediu 165,80 preț minim 165,50, preț maxim 167,00.

BET-FI, indice ce reflectă evoluția societăților de investiții financiare (SIF-uri) s-a apreciat cu 0,05%.

Indicele companiilor din sectorul energetic BET-NG s-a apreciat cu 0,74%

Iar BET AeRO, indice ce reflectă evoluția companiilor reprezentative de pe piața AeRO, s-a depreciat cu 0,20%.


Mihaela Aurelia Platon
Absolventa a Facultatii de Sociologie și Asistenţă Socială, Mihaela este pasionata de public speaking, strategii de marketing, infrastructura unei companii și afaceri.

Revista Presei

Știri relevante în clubantreprenor.ro Studiu RE/MAX România: 60% dintre românii care au achiziționat locuințe anul trecut au folosit venituri proprii RE/MAX România, parte a liderului mondial în...

🟩Bursa de Valori București deschide ședința de marți cu majoritatea indicilor...

La o ora de la deschiderea ședinței de tranzacționare la Bursa de Valori București majoritatea indicilor au fost pe verde: Cea mai semnificativă creștere de...

Revista Presei

Știri relevante în clubantreprenor.ro Studiu VELUX: Peste 70% dintre români spun că starea de spirit le este îmbunățită de prezența luminii naturale în locuințe Astăzi, mai mult...

🟥Bursa de Valori București deschide ședința de azi pe roșu

La o ora de la deschiderea ședinței de tranzacționare la Bursa de Valori București toți indicii au fost pe roșu: Cea mai semnificativă scădere de...
espressocafe.ro
nemira.ro
spot_img

video

spot_img
7,749FaniÎmi place
222AbonațiAbonați-vă

Abonează-te la newsletter

spot_img
spot_img

evenimente

spot_img

asociarii, patronate

spot_img