sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaMeta Estate Trust beneficiază de servicii de Market Maker al Emitentului din...

Meta Estate Trust beneficiază de servicii de Market Maker al Emitentului din partea BRK Financial Group

Meta Estate Trust (MET), companie de tip holding care activeaza in sectorul imobiliar, listata la  Bursa de Valori Bucuresti (BVB) beneficiaza, din data de 26 ianuarie, de serviciile de Market Maker al Emitentului oferite de BRK Financial Group. Compania este listata pe piata AeRO, segmentul de actiuni al Sistemului Multilateral de Tranzactionare al BVB, din anul 2022. La data de 31 ianuarie 2023, capitalizarea companiei Meta Estate Trust era de 79,72 milioane lei.

Inca de la listarea Meta Estate Trust pe piata AeRO a BVB, in urma cu cca. 5 luni, preocuparea constanta a managementului companiei a fost sa ne tinem angajamentele fata de investitori si sa ne dezvoltam permanent. In aceasta perioada am realizat investitii cu potential ridicat si am incheiat exit-uri cu randamente peste media pietei. Ne dorim ca, in continuare, sa fim unul dintre cei mai atractivi emitenti pentru actionarii existenti, dar si pentru potentiali investitori. Prin urmare, in line cu strategia noastra de pana acum, ne bucuram sa anuntam parteneriatul cu BRK Financial Group pentru implementarea programului de Market Making. Suntem increzatori ca acesta va sprijini lichiditatea companiei pe piata de capital si va aduce plus valoare pentru actionarii MET” a declarat Oriol Casellas Deig, CEO al Meta Estate Trust.

Actiunea MET este a 14-a actiune a unui emitent listat la Bursa pe Piata Reglementata pentru care echipa BRK Financial Group ofera servicii de Market Maker al Emitentului. Numarul total de instrumente financiare listate pe Piata Reglementata a Bursei de Valori Bucuresti care beneficiaza de servicii de Market Maker al Emitentului ajunge astfel la 21. Parametrii specifici aplicabili activitatii de Market Maker al Emitentului efectuata de BRK Financial Group pentru actiunile Meta Estate Trust sunt disponibili AICI.

Ne bucuram ca am semnat un nou contract in cadrul programului Market Makerul Emitentului cu Meta Estate Trust si ne propunem ca rezultatele acestui parteneriat sa fie cat mai vizibile intr-un timp cat mai scurt, in sensul imbunatatirii lichiditatii din toate unghiurile (volumul tranzactionat, numarul de tranzactii, adancimea pietei si spread-ul de tranzactionare).  In acest fel subliniem angajamentul continuu al BRK Financial Group fata de piata de capital si apreciem increderea companiei in expertiza noastra”, a declarat Monica Ivan, Director General BRK Financial Group.

„Cresterea lichiditatii ramane un obiectiv important si in acest an pentru Bursa de Valori Bucuresti, iar parteneriatul dintre Meta Estate Trust si BRK Financial Group pentru servicii de Market Maker al Emitentului reprezinta un indicator care ne arata angajamentul emitentilor in vederea cresterii performantei pe piata de capital din Romania. Ma bucura faptul ca, la mai putin de 6 luni de la listarea la bursa, Meta Estate Trust a ales sa beneficieze de servicii de Market Maker al Emitentului pentru cresterea evaluarii si pozitionarii in piata. Vedem o deschidere din ce in ce mai mare din partea emitentilor pentru acest tip de serviciu si privim cu incredere la evolutia segmentului de Market Maker care sprijina dezvoltarea pe termen lung a pietei de capital locale”, a declarat Adrian Tanase, CEO Bursa de Valori Bucuresti.

Market Makerul Emitentului este participantul la sistemul de tranzactionare al BVB care si-a asumat rolul de a sustine lichiditatea unui instrument financiar. Mai multe informatii cu privire la cadrul general aplicabil programului de MME sunt disponibile AICI.

Despre Meta Estate Trust

Meta Estate Trust, companie fondata de un grup de antreprenori romani cu o vasta experienta in piata de capital si cea de real estate, si-a inceput activitatea in urma cu putin peste un an.  Modelul de business presupune investitii in segmentul imobiliar, cu un ciclu scurt de rotatie a capitalurilor, cu focus pe segmentul rezidential urban mare. Compania a derulat doua plasamente private si o oferta publica de vanzare de actiuni, in urma carora  capitalul social al companiei a ajuns la valoarea de 87 de milioane de lei. Incepand cu data de 29 August 2022, Meta Estate Trust este prezenta pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti, avand simbolul bursier MET. Mai multe informatii despre actiunile Meta Estate Trust sunt disponibile aici. De la infiintare si pana in prezent, Meta Estate Trust a investit peste 21 milioane de euro in 24 de proiecte imobiliare.

Despre BRK Financial Group

BRK Financial Group a fost infiintata ca societate pe actiuni in data de 26 octombrie 1994, fiind una dintre cele mai mari companii de brokeraj din Romania. Cu o  experienta vasta pe piata de capital, este totodata prima si, pana in prezent, singura societate de servicii de investitii financiare listata la Bursa de Valori Bucuresti, categoria premium (simbol: BRK). Activitatea de baza a BRK Financial Group este structurata pe doua directii de afaceri, respectiv segmentul de intermediere si segmentul de tranzactionare. Pe segmentul de tranzactionare, societatea opereaza tranzactiile pe contul propriu, operatiuni de market-making si operatiuni cu produse structurate, iar pe segmentul de intermediere, societatea opereaza tranzactiile clientilor, respectiv operatiunile corporate.

Despre Bursa de Valori Bucuresti

Bursa de Valori Bucuresti, institutie fundamentala a pietei de capital, este singurul operator de piete de valori mobiliare din Romania. Bursa de Valori Bucuresti, companie listata pe propria piata din anul 2010, face parte din Grupul BVB care cuprinde si Depozitarul Central, institutia responsabila pentru operatiunile de registru si decontare in Romania, iar in octombrie 2019 a luat fiinta contrapartea centrala, CCP.RO, institutie care va prelua functia de compensare a tranzactiilor cu valori mobiliare in Romania si care va contribui la relansarea pietei de produse derivate la bursa locala. Capitalizarea bursiera cumulativa a tuturor companiilor listate la Bursa de Valori Bucuresti (locala si internationala) depaseste 45 miliarde EUR (date la 30 ianuarie 2023). In anul 2022 indicele BET a ajuns la 20 de companii, pentru prima data in istoria sa. De asemenea, la finalul anului 2022, Romania avea 13 companii listate incluse in indicii FTSE Russell dedicati pietelor emergente, sapte in indicii FTSE Global Micro Cap si sase in indicii FTSE Global All Cap.


Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene ofera din 7 iunie finantari nerambursabile...

Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene (MIPE) lanseaza astazi un nou apel de proiecte „Listarea la bursa a intreprinderilor”, dedicat companiilor romanesti cu capital majoritar...

Sphera Franchise Group beneficiaza din 4 iunie de servicii de Market...

Sphera Franchise Group (simbol BVB:SFG),  cel mai mare grup din industria de foodservice din Romania, care opereaza in sistem de franciza restaurantele KFC, Pizza...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,930FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro