sâmbătă, iunie 3, 2023
AcasăREVISTA ONLINEArticoleAvânt pentru afaceri

Avânt pentru afaceri

La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc evenimentul de sfârșit de an organizat de Le Carrousel și Revista Patronatului Român, cu titlul “De BINE 22.23.01 4Q&A”

Din prezentările și dezbaterile care au atins o varietate de subiecte: fondul de fonduri, fondurile de garantare, Banca de Investiții și Dezvoltare, private equity și venture capital, piața de capital, Bursa de Valori București, egalitatea de gen, educație, investiții, tânăra generație, noile tehnologii, coaching și mentorat, realizări și perspective s-au desprins concluzii și idei cu un conținut optimist pentru evoluțiile din mediul de afaceri pentru perioada următoare, în ciuda seriei de provocări majore prin care am trecut și trecem cu toții.
Pagina oficială a evenimentului: https://revistapatronatuluiroman.ro/de-bine-22-23-01-4qa/

Mihai-Călin Precup, Secretar de Stat Ministerul Finanțelor , a subliniat:

“Anul acesta a fost un an record pentru Guvernul României și pentru Ministerul Finanțelor în ceea ce privește crearea de instrumente financiare.

În primul rând vorbim despre fondul de fonduri: anul acesta am semnat un contract cu Fondul European de Investiții de 400 milioane euro care se vor duce, o parte, spre venture capital și o parte spre private equity. Acesta sumă mare de bani va revoluționa industria locală de private equity. Participă și tu la seria de emisiuni video
„De BINE 22.23.01.”
Formular de înscriere: LINK

Intermedierea bancară în Romania este mult mai scăzută decât media europeană. Capitalizarea companiilor romanești va stimula și intermedierea bancară, companiile capitalizate vor avea încă un argument să vină înspre bănci.”

Mihai-Călin Precup a mai arătat că anul acesta s-au pus la dispoziție 4 miliarde euro pentru a se construi produse de garantare, a demarat proiectul Băncii de Investiții și Dezvoltare a cărui rol principal este de a crea expertiza necesară pentru finanțarea proiectelor de investiții și infrastructură, de a fi un partener strategic pentru instituțiile financiare internaționale. Capitalul inițial este estimat la 600 milioane euro

Adrian Tănase, Director general Bursa de Valori București: “Trebuie să îmbunătățim capacity building, pentru că sunt foarte mulți bani, sunt bani în sistemul bancar, sunt bani foarte mulți în sistemul de pensii, așteptăm să intre foarte mulți bani în România. Dezvoltarea segmentului de private equity este importantă și pentru public equity.

Multe companii din România nu sunt încă eligibile pentru a devein publice, ele trebuie să treacă mai întăi printr-o finanțare privată.

Când vorbim despre dezvoltarea pieței de capital, ne uitam la nivelul în care este dezvoltată comunitatea de investitori locali. Și investitorii străini se uită la cât de dezvoltată este comunitatea locală de investitori.”

Ileana Botez – Președinte Professional Women’s Network România  a prezentat activitatea și programele organizației și a făcut un tablou al momentului în ceea ce privește egalitatea de gen în România. Participă și tu la seria de emisiuni video
„De BINE 22.23.01.”
Formular de înscriere: LINK

“Professional Women’s Network ține de PWN Paris care a fost creată în urma cu peste 25 de ani. De anul acesta am început o promovare mai agresivă de a atrage memberi și scopul nostru este de a sprijini doamnele să ajungă în poziții de conducere. Pentru acesta, avem trei piloni: antreprenoriat, mentorat și femei în consiliile de administrație.

Programul de antreprenoriat vine anul acesta cu o trusă de antreprenoriat care s-a transformat în trei truse: Start-up, Scale-up și Unicorn. Pentru prima dată avem și un partener pentru aceste programe: Banca Comercială Română.”

Adela Jansen a trecut în revistă proiectele în care este implicată din sectoarele de educație, investiții, board member în zona de business și zona asociativă.

“Am lansat prin camera de comerț franceză în România CCIFER un concept unic la nivel național din partea unei comunități de afaceri, un concept care a început la ASE, Facultatea de Antreprenoriat și Gestiunea Afacerii în Limbi Străine, un concept de business care avea în vedere implicarea membrilor din comunitate: lideri, manageri, specialiști în preluarea seminariilor și aducerea ultimilor informații din business în educarea tinerilor. Acest concept l-am dus la nivel național împreună cu comunitățile francofone din țară și vom continua.

Ca investitor am văzut rezultate frumoase pentru toate investițiile personale pe care le-am făcut. Antreprenorii sunt optimiști, văd oportunități în criză în modul adevărat.”

Gabriel Badea – Președinte Federația Serviciilor de Securitare, Primvicepresedinte Confederația Patronală din Industrie, Agricultură, Construcții și Servicii din România (CONPIROM) a vorbit despre contribuția organizațiilor patronale la îmbunătățirea mediului de afaceri din România:

“Mă bucur să fiu încă odată alaturi de Revista Patronatului Român, ca representant al unor organizații patronale. Mă bucur să avem acest parteneria prin care dăm o voce antreprenorilor din România.

Vin cu vești mai puțin bune: Guvernul a venit cu un pachet de măsuri pe care eu le numesc anti-business, cărora va trebui să le facem față anul viitor: creșterea taxelor pe dividende, sau redus plafoanele pentru aplicarea regimului impozitului pentru microintreprinderi, s-au redus plafoanele pentru aplicarea facilităților fiscale din domeniul construcțiilor. La sfârșitul anului s-a venit cu o creștere a salariului minim pe economie cu 17% -una dintre cele mai mari creșteri pe care le-am avut în ultima perioadă. În ultimii 10 ani salariul minim a cescut cu 300%, în condițiile în care productivitatea muncii nu a depăsit o creștere de 35% și în continuare este una dintre cele mai mici din Uniunea Europeană. Mediul de afaceri trebuie să absoarbă acest șoc – de creștere a veniturilor salariale de cca 1.500 milioane de euro. Fiecare antreprenor, la fiecare salariu plătit angajaților, plătește încă aproape un salariu către stat.”

Despre coaching și mentorat, Vlad Duțescu, Președinte European Mentoring and Coaching Council România, a precizat:

„Pentru noi focusul în 2022 a fost pentru a consolida relațiile, a crea parteneriate strategice și a gândi soluții la provocările care continuă să vină.

Am auzit două lucruri care mă fac să fiu optimist pentru anul 2023: suntem pe un scenariu  supraoptimist din punct de vedere economic. Avem o problemă legată de oameni și de mindset. Aici vine aportul nostru – rolul nostru este de a dezvolta și de a antrena potențialul uman.”

Jurnalistul Mirel Bran, corespondentul ziarului Le Monde la București și realizator al emisiunii « Noi venim din viitor » difuzată de Radio France Internaționale (RFI) România a avut o intervenție în care a subliniat aportul tinerilor și al noilor tehnologii:

„În România sunt tineri pe care eu încerc să îi înțeleg. Am început să stau cu puștii ăștia mult …, mult. Tinerii fac lucruri, start-up-uri, aplicații care sunt science-fiction. Sunt atât de sofisticați și de puternici în ceea ce fac cu noile tehnologii, încât cel puțin pe mine, m-au lașat cu gura căscată.
Noile tehnologii schimbă paradigma într-un mod radical și disruptiv.”

În final, un mesaj plin de optimism de la Andrei Botiş CEO al NAI România & Moldova, Preşedinte Romanian Green Building Council, care și-a prezentat „lista mea cu lucruri de bine”:

“În trimistrul 3, România a înregistrat cea mai mare creștere a PIB-ului din Uniunea Europeană. Contează foarte mult că o pondere în această creștere a avut-o ramura agriculturii: România este pe locul 1 în UE la producția de floarea soarelei și de porumb, este pe locul 4 la producția de grâu, este pe locul 6 la producția de vin.”

Organizatorii aduc mulțumiri tuturor participanților și celor ce au acordat suportul lor pentru realizarea acestui eveniment:

Parteneri instituționali: Confederația Patronală din Industrie, Agricultură, Construcțîi și Servicii din România CONPIROM, Asociația Româna a Industriei de Securitate, Camara de Comerț Belgia Luxemburg România Moldova, Camera de Comerţ şi Industrie Bilaterală România Portugalia, Professional Women’s Network România, European Mentoring and Coaching Council România,
Parteneri: NAI România, Dynamic Business Connections, Asociația Ajungem MARI,
Parteneri media: Revista Cariere, Club Antreprenor, Femei în afaceri, Business Voice.

Pagina oficială a evenimentului: https://revistapatronatuluiroman.ro/de-bine-22-23-01-4qa/Formular de înregistrare participare la seria de emisiuni video „De BINE 22.23.01.”
Descriere: LINK  de la ora:  DANU

  Cezar Iulian Armasu
  Director Revista Patronatului Roman, Revista de cultura, sah si business Pallas Athena - https://pallasathena.ro/

  Consiliul de instruire în industria construcțiilor

  A devenit de la sine înțeles, atunci când întrebi un antreprenor sau un manager despre principalele provocări cu care se confruntă, să auzi că...

  🟥 La închiderea ședinței de tranzacționare de astăzi la BVB, indicii...

  Cea mai mare scădere, de 0,6%, a fost înregistrată de ROTX, indice dezvoltat de BVB împreună cu Bursa de Valori din Viena (Wiener Borse...

  🟥 Bursa de Valori București a închis ședința de tranzacționare miercuri...

  Cea mai mare scădere, de 0,67%, a fost înregistrată de BET-NG, indicele companiilor din sectorul energetic. Indicele de referință al pieței locale de capital BET,...

  🟩 Indicii bursieri pe verde la închiderea ședinței de tranzacționare de...

  Cea mai mare creștere, de 1,64%, a fost înregistrată de BET-NG, indicele companiilor din sectorul energetic. Indicele de referință al pieței locale de capital BET,...
  espressocafe.ro
  nemira.ro
  spot_img

  video

  spot_img
  7,775FaniÎmi place
  222AbonațiAbonați-vă

  Abonează-te la newsletter

  spot_img
  spot_img

  evenimente

  spot_img

  asociarii, patronate

  spot_img