vineri, martie 31, 2023
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaAi contractat un credit raportat la IRCC? Iată ce trebuie să faci...

Ai contractat un credit raportat la IRCC? Iată ce trebuie să faci de la 1 ianuarie 2023

Prima zi din Noul An aduce veşti pentru românii care au contractat credite cu dobânzi variabile, şi anume IRCC creşte de la 4.06% la 5.71%. Specialiştii în creditare vin cu soluţia şi te învaţă cum să o aplici.

Ce soluţii au românii cu credite raportate la IRCC?

Brokerii de credite de la compania AVBS Credit le recomandă românilor să îşi refinanțeze acum creditele şi să aleagă dobânda fixă. Prin refinanțare, debitorii pot stagna valorile ratelor pe dobânda fixă aleasă, pentru o perioadă de 3-5-8-10 ani sau pe mai mulți ani, evitând ca ratele să le crească și mai mult în viitor.

„Principala variantă pe care o au românii cu credite raportate la IRCC este una simplă şi la îndemână prin care aceştia se pot proteja de efectele creşterii indicelui şi anume prin refinanţare în credit cu dobândă fixă. Dobândă fixă îi oferă debitorului un cadru sigur și stabil, protejându-l de viitoarele fluctuaţii ale IRCC și păstrându-i rata la aceeași valoare pe toată perioada de dobândă fixă. Recomand în continuare refinanțarea pe dobândă fixă, măcar pentru 3 ani, deoarece IRCC pare să nu scadă nici de la 1 aprilie 2023, ci va rămâne în jurul a 6% și nu putem previziona încă ritmul de scădere, dacă va fi accelerat sau lent. Principalul avantaj este acela că debitorii câștigă timp și siguranță, căci în perioada de dobândă fixă, piața bancară se va stabiliza, IRCC va scădea, iar dobânzile variabile se vor diminua”, explică Valentin Anghel, CEO & Founder AVBS Credit.

Românii afectaţi de creșterile IRCC își pot diminua valorile ratelor creditelor cu dobânzi variabile și apoi le pot stagna temporar pe valorile reduse prin refinanțarea pe dobândă fixă, soluția fiind recomandată de către brokerii de credite de la AVBS Credit.

Așadar, cea mai bună soluție de finanțare a momentului rămâne creditul ipotecar cu dobândă fixă, iar românii cu credite vechi, raportate la IRCC, pot începe formalităţile de refinanţare în credit ipotecar cu dobândă fixă imediat, beneficiind de protecție absolută în privința oricăror actualizări.

Diminuarea ratelor creditelor cu dobândă variabilă influenţată de creşterile IRCC este principala preocupare a specialiştilor în domeniul financiar-bancar. Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de finanţare actuale ale acestor clienţi, românii debitori beneficiază de soluții de refinanţare potrivite nevoilor și contextului lor financiar datorită brokerilor de credite.

Reţeaua AVBS Credit este formată din 50 de francize, în peste 20 de orașe din România.

AVBS Credit lucrează cu peste 35 de bănci și IFN-uri din România, iar serviciile sunt gratuite pentru clienții care optează pentru un credit. AVBS Credit este membră A.R.B.C. (Asociația Română a Brokerilor de Credite). Accesează franciza AVBS Credit de aici.


turbulențele de pe piețe nu i-au speriat pe investitorii individuali români

Piețele turbulente determină diversificarea în active rezistente la recesiune în rândul investitorilor individuali români Investitorii români de retail își diversifică portofoliile în mărfuri fungibile...

INVITAȚIE DE PRESĂ

Camera de Comerț și Industrie a României, împreună cu Africa IP SME Helpdesk, vă invită la seminarul Doing business in North Africa, eveniment care va avea...

Mihai Daraban: România are mult de lucrat pentru a echilibra balanța...

București, 28 martie 2023: Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a organizat marți, 28 martie a.c., Forumul Economic România-Polonia, eveniment desfășurat în marja...

Consiliul Naţional al IMM-urilor din România a organizat “ROMANIA START-UP REVOLUTION.

Consiliul Naţional al IMM-urilor din România a organizat astăzi, 28 martie 2023, în cadrul Universității din Oradea un nou tip de eveniment intitulat “ROMANIA...
espressocafe.ro
nemira.ro
spot_img

video

spot_img
7,754FaniÎmi place
222AbonațiAbonați-vă

Abonează-te la newsletter

spot_img
spot_img

evenimente

spot_img

asociarii, patronate

spot_img