vineri, aprilie 26, 2024
AcasăREVISTA ONLINEArticoleAntreprenoriatul social

Antreprenoriatul social

Revista Patronatului Român organizează masa rotundă / dezbaterea cu tema „Antreprenoriatul social” ce se va desfășura in sistem mixt live-fizic la Muzeul Țăranului Roman și sesiune ZOOM, transmisă live–online pe pagina de social media, în data 04.03.2021, ora 16:00

Dezbaterea va continua în data de 11.03.2021, la o locație ce urmează să o comunicăm în timp util.

Despre eveniment
Parteneri media
Parteneri
Moderatori
Participanți
Formular Inregistrare

Despre eveniment

Masa rotundă „Antreprenoriatul social” își propune să aducă în atenția celor ce își desfășoară activitatea în sectorul serviciilor în interesul comunității, a oamenilor din cultură și artă, a celor implicați în educație, medicină șamd a unei forme de organizare sustenabilă a activităților cu finanțare privată și în atenția mediului de afaceri o oportunitate de dezvoltare în noi sectoare de activitate.

Antreprenoriatul social este un concept despre care se vorbește din ce în ce mai mult în ultima vreme și poate reprezenta o oportunitate pentru dezvoltarea unor noi linii de business pentru orice antreprenor.

Antreprenoriatul social este un fenomen ce a început să se manifeste și să se dezvolte și în România, dar încă necunoscut și aplicat pe scară largă.

Promovarea și dezvoltarea antreprenoriatului social reprezintă o direcție ce are potențialul de a aduce beneficii importante pentru întreaga societate:
-este o industrie ce se poate dezvolta semnificativ, contibuind la creșterea economică;
-aduce o sursă suplimentară de finanțare sustenabilă pentru serviciile în interesul comunității;
-poate reprezenta o alternativă constantă de finanțare a culturii, artei și educației în afara surselor bugetare.

În acest context, readucem în atenție una dintre definițiile apreciate ale funcției de marketing în organizații. Philip Kotler e de părere că “marketingul este acea funcțiune a firmei care identifică nevoi și dorințe incă nesatisfăcute, le definește ca atare și le măsoară intensitatea și potențialul de profitabilitate, stabilește care sunt piețele-tintă pe care le poate servi cel mai bine organizația, decide asupra produselor, serviciilor și programelor adecvate pentru servirea piețelor astfel selectate și le cere tuturor celor din organizație să se gandească la client și să-l servească.”

Dezvoltarea unei afaceri ce satisface o nevoie a comunității, o nevoie socială ce se manifestă constant, este o afacere stabilă în timp. Nevoile sociale caracterizate prin necesitatea constanța de a „consumă” produse și servicii reprezintă o piață relativ constanța ce oferă unui business șansa de a se dezvoltă, acumulând expertiză, într-un mediu stabil lipsit de fluctuațiile și presiunile mediului operațional în care se dezvoltă afacerile bazate pe nevoi de consum.

Un important plus pentru un brand implicat în activități de antreprenoriat social îl reprezintă beneficiile de imagine și notorietate.

Parteneri media

   

 

Parteneri:

Asociatia Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar Bancar    Institutul Arbitral Roman

Moderatori

Corneliu Calota, Redactor sef Revista Patronatului Roman, ziarist cu o bogată experiență de radio, televiziune, presă scrisă și online. A desfășurat activități de presă diverse: reporter, corespondent de presă specializat pe problematică europeană și euroatlantică, prezentator de știri de televiziune, editorialist de politică externă, moderator al unor programe de televiziune de prime time, autor al unor documentare tv premiate intern și internațional, autor și producător al unor programe complexe de televiziune. A realizat interviuri cu zeci de personalități de prim rang ale scenei publice românești și străine.A ocupat mai multe funcții de management în industria de televiziune. A fost consilier de stat și purtător de cuvânt al Guvernului României.Este doctor în științe politice, specialitatea Relații Internaționale. Este trainer de Public Speaking și educarea vorbirii (Logopedie). Este cadru didactic asociat la Școala de Studii Politice și Administrative.Pasiunile sale sunt Tehnici de Comunicare, Public Speaking, Relațiile Internaționale și… șahul!


Cezar Iulian Armasu, Director Editura PTAH ce are in portofoliu Revista Patronatului Roman, Revista Institutului Arbitral Roman, Revista de cultura, sah si business Pallas Athena, owner cezariulian.ro – blog „Inspiratie Pentru Afaceri”


Participanți

Ionut Iamandi, Redactor sef revista de cultura, sah si business Pallas Athena, este jurnalist la Radio Romania Actualitati cu o experienta de presa de peste 25 de ani.
A fost Redactor la sectia romana a BBC World Service de la Bucuresti si Londra si redactor sef la adevarul.ro
comentator pe teme de actualitate si istorie recenta la saptamanalul cultural Dilema Veche si la revista Historia.
Autor al volumelor “Anul electoral 1946. PCR in campanie la radio” – editura Vremea 2019 si “Saptamani interioare. Jurnal de coronavirus” – editura Eikon 2020


Doina Saliu, profesor, absolventă a Academiei de Muzică din Bucureşti anul 1995, cu master la pian, studii teoretice si cor academic. A fost redactor la Radio Difuziunea Română Bucureşti, este membru fondator al Corului de Cameră „Preludiu” din cadrul Centrului Naţional de Cultură „Tinerimea Română” Bucureşti, iar în prezent este profesor grad I de pian şi studii teoretice la Colegiul Naţional de Muzică „George Enescu” Bucureşti. A coordonat si susținut o vastă activitate în cadrul Festivalului de Arte de la Breaza desfășurat în perioada 27 iulie-5 august 2018 şi în perioada 21 -28 iulie 2019 fiind și profesor de studii teoretice și cor în cadrul Masterclass-ului de la Breaza. Director Artistic al Festivalului Cultural Internațional „Arta Sonoră” – Mogoșoaia, România, Președinte al comisiei de jurizare și manager de proiect al Festivalului Internațional „Rezonanțe Sonore Online”, Secretar „The Violin Doc” International Online Festival.


Ana Raluca Chisu, economist si anteprenor social.
Coordonez Asociatia KinetoBebe, asociatie care are ca scop creșterea standardului de sanatate al copiilor cu diagnostic grav. In cele trei Centre de Recuperare Pediatrica oferim terapii complexe pentru recuperarea copiilor, avand o echipa de peste 30 de profesioniști si oferind terapie in centrele noastre pentru peste 4000 de copii. Anual ne implicăm si coordonam proiecte sociale mari, orientate in beneficiul social, al comunității și al individului.


Domnul profesor Florin Negreanu a început să studieze muzica de la o vârstă foarte fragedă, sub îndrumarea mamei, care a avut un rol foarte important în educația sa muzicala. Mai târziu, a studiat vioara la Colegiul Național George Enescu, la clasa Mihaelei Mailat. La 19 ani, a părăsit România pentru Olanda, unde a studiat la Conservatorul Regal din Haga – KonCon Den Haag, la Conservatorul din Rotterdam masterat vioară şi muzică de cameră şi la Academia de arte Utrecht HKU – master vioară baroc. A fost perioada când a acumulat și un repertoriu vast, care i-a permis să își continue cariera concertantă cu diferite ansambluri și orchestre din țara adoptiva. Astăzi, Florin Negreanu este o prezență constantă pe scenele din Olanda. Este membru al cvartetului Gaudi [ www.gaudikwartet.nl ]. Prin cursurile și concertele de muzică de camera pe care le organizează, promovează tinere talente din Olanda și din România. În plus, are o pasiune pentru restaurarea instrumentelor cu coarde; Florin este „doctorul viorilor” [www.deviooldokter.nl ]. Proiectul de suflet: renovarea unei foste școli în Germania, o școală care va deveni un loc de promovare a culturii pe toate planurile. Este fondator şi director artistic la „Eifel BaROCK Fest”, fondator şi director artistic KuK Schüller (Germania)
Președinte: Prof. Florin Negreanu – Fondator „The Violin Doc” International Online Festival,
violonist, violist și lutier (Doctorul viorilor), Regatul Țărilor de Jos (Director artistic „KuK Schüller”,
Germania, Președintele Festivalului Cultural Internațional „Arta Sonoră” – Mogoșoaia, România)


Pentru participare completeaza formularul: (in limita locurilor disponibile vom confirma inregistrarea)


    DANU

    Cezar Iulian Armasu
    Director Revista Patronatului Roman, Director general C.P.ESG.R.

    Un eveniment dedicat media, marketing & PR

    Consiliul Patronatelor ESG din România și-a propus să creeze cadrul organizatoric pentru facilitarea dezvoltării afacerilor și a sprijinului reciproc între membri. Organizarea de evenimente...

    O nouă comunitate de business a început să se dezvolte în...

    Joi 14 martie, la Camera de Comerț și Industrie Brașov, a avut loc prima întălnire a antreprenorilor și oamenilor de afaceri invitați de Consiliul...
    spot_img
    spot_img
    spot_img

    video

    spot_img
    7,827FaniÎmi place
    290AbonațiAbonați-vă
    spot_img

    Abonează-te la newsletter

    spot_img

    evenimente

    george.bcr.ro