joi, iunie 13, 2024
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaAdrian Câciu, ministrul Finanțelor: România a îndeplinit la timp și integral ...

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor: România a îndeplinit la timp și integral cele 7 jaloane asociate acestei tranșe prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență, iar transmiterea cererii de plată către Comisia Europeană a fost condiționată de acest lucru

Ministrul Finanțelor, dl Adrian Câciu a semnat astăzi, 31 mai 2022, prima cerere de plată, în valoare de 907,669 milioane de euro în cadrul  Acordului de împrumut privind Mecanismul de Redresare și Reziliență. Mecanismul are o valoare totală de 14,94 miliarde de euro și a fost semnat în 2021 cu Comisia Europeană.

Aceasta este prima din cele 10 tranșe programate pentru a fi disponibilizate în perioada 2022-2026. Potrivit Regulamentului privind instituirea Mecanismului de Redresare și Reziliență, statele membre au posibilitatea de a transmite cereri de plată de două ori pe an.

”Guvernul are ca prioritate zero implementarea cât mai rapidă și eficientă a reformelor asumate prin PNRR. România a îndeplinit la timp și integral cele 7 jaloane asociate acestei tranșe prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență, iar transmiterea cererii de plată către Comisia Europeană a fost condiționată de acest lucru. Acesta este încă un pas pe care îl parcurgem pentru ca fiecare ban cheltuit să fie pentru modernizarea țării.”, a subliniat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

Fiecare tragere din împrumut este  acordată în condiţii avantajoase, la nivelul costurilor Comisiei Europene și are o maturitate de 30 de ani de la data disponibilizării, din care o perioadă de grație de 10 ani. Rambursarea se va face în rate egale pe perioada rămasă până la maturitate.

Planul Național de Redresare și Reziliență este structurat pe cei 6 piloni prevăzuți în Regulamentul Mecanismului de Redresare și Reziliență și este împărțit în 15 componente, astfel încât să acopere nevoile României și, concomitent, să urmărească prioritățile Comisiei Europene. Cei șase piloni sunt: tranziție verde, transformare digitală, creștere inteligentă, coeziune socială și teritorială, sănătate și reziliență economică, socială și instituțională, politici pentru generația următoare, copii și tineri.

 

Suprafața împădurită a județului Dolj va crește cu 12% până în...

Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Mircea Fechet, a participat marți, 28 noiembrie 2023, la plantarea primei păduri din nisipurile Olteniei, realizată prin fonduri PNRR....

finanțări nerambursabile pentru împăduriri

Secretarii de stat din MMAP vor organiza întâlniri locale privind Campania Națională de Împăduriri 2022-2026, în toate județele țării Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP)...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,929FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro