duminică, martie 26, 2023
AcasăREVISTA ONLINEArticoleVom continua să creștem plus-valoarea a tot ce înseamnă lemn românesc!

Vom continua să creștem plus-valoarea a tot ce înseamnă lemn românesc!

Sursa foto: ASFOR

ASFOR a lansat oficial, la Cinema Union în Capitală, filmul documentar „Drumul lemnului”. Un film despre drumul pe care îl parcurge lemnul de la stadiul de sămânță la cel de arbore și, apoi, prin exploatare și  prelucrare, în obiectele de lemn din fiecare casă de român.

Lansarea filmului documentar a fost un prilej de întâlnire cu reprezentanți ai industriei de exploatare și prelucrare a lemnului, dar și cu oaspeți din industria mobilei, reprezentanți ai Ministerului Mediului și jurnaliști.

Pandemia ne-a obligat să facem un eveniment restrâns. Dar, după vizionarea filmului, am vorbit despre viitorul sectorului forestier în România și am ciocnit o cupă de șampanie.

Lumea civilizată se bazează pe lemn: Elveția refolosește integral tot lemnul, țările nordice au clădiri tot mai mari din lemn, se construiesc zgârie-nori peste ocean. Lemnul este una dintre cele mai valoroase resurse ale României, poate singura care ne mai aparține.

Lumea se schimbă, politicile UE se duc spre „verde”, dar acest lucru nu înseamnă că renunță cineva la exploatarea lemnului. Dimpotrivă, lemnul devine tot mai important în construcția civilizației „verzi”. Acest lucru înseamnă că această resursă trebuie folosită eficient și profitabil.

Trebuie să creștem valoarea adăugată a lemnului românesc și să ținem seama de toate condiționalitățile ecologice, în așa fel încât să rămânem bogați în păduri sănătoase și să creștem calitatea vieții folosind cu pricepere lemnul românesc.

ASFOR a fost și este un apărător al industriei și un promotor al dezvoltării folosirii eficiente a lemnului. Anul 2021 a fost un an greu, în care ASFOR s-a bătut pentru finanțarea achiziției de utilaje forestiere prietenoase cu mediul, creșterea densității drumurilor forestiere și reducerea TVA pentru lemnul de foc  (un demers finalizat cu succes).

Lucrăm pentru a schimba normativele în construcții și a putea folosi mai mult lemn la ridicarea caselor sau a clădirilor publice. Susținem educația pentru pădure și predarea acesteia în școli. Am început un proces de profesionalizare a comunicării pentru a ne face auzită vocea.

Sursa foto: ASFOR

În viitor suntem obligați să fim puternici și uniți. Suntem obligați să fim coerenți și să avem o capacitate de adaptare redutabilă. Suntem al șaselea producător de lemn din Europa și avem piețe externe de desfacere pe care nu avem voie să le pierdem.

De anul viitor, începem demersurile pentru a concretiza, împreună cu partenerii noștri de la Bursa Română de Mărfuri, bursa lemnului aici în țară.

Vom susține întotdeauna legalitatea și ordinea firească a lucrurilor, vom exploata pădurea așa cum scrie la carte și vom continua să creștem plus-valoarea a tot ce înseamnă lemn românesc.

Le mulțumim celor care au fost alături de noi în anul 2021 și vă dorim tuturor un an 2022 cât mai bun! La mulți ani!

 

 

Ciprian Muscă,

Președinte

Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este scriitor și jurnalist, având la activ patru volume publicate, fost bursier J.W.Fulbright pe scenaristică de film și televiziune (în cadrul New York Film Academy), fost bursier al Uniunii Scriitorilor din România, fost rezident al Festivalului de Literatură și Traducere Iași (FILIT), finalist al concursului de scenarii de lung-metraj HBO-TIFF (2005). În presă, comentează frecvent pe teme sociale, economice și politice pe blogurile Adevărul, fiind de asemenea fost colaborator al publicațiilor România Liberă și Academia Cațavencu, dar și realizator TV în cadrul unor trusturi precum PRO TV, Digi 24 și Prima TV.

Ciprian Cazacu, easySales: Dacă crezi în tine și în ideile tale,...

Invitatul celui mai recent interviu găzduit de Revista Patronatului Român a fost Ciprian Cazacu, cofondator al platformei de vânzări automate easySales. De la experiența...

Cristina Bara, Speaker certificat JMT la John Maxwell Team Romania: Foarte...

Invitata celui mai recent interviu găzduit de Revista Patronatului Român a fost Cristina Bara, Coach, Trainer, Speaker Certificat JMT la John Maxwell Team Romania....

Nordis Group o numește pe Mihaela Alsamadi în funcția de Head...

Nordis Group, dezvoltator specializat în ansambluri hoteliere și rezidențiale premium, își mărește echipa de profesioniști numind-o pe Mihaela Alsamadi în funcția de Head of...

Utilizatorii Glovo pot comanda produse la oferte speciale în perioada 9-21...

Valentine’s Day este una dintre zilele așteptate de români. De Ziua Îndrăgostiților, florile sunt printre cele mai comandate produse pe Glovo, unul dintre cei...
espressocafe.ro
nemira.ro
spot_img

video

spot_img
7,751FaniÎmi place
222AbonațiAbonați-vă

Abonează-te la newsletter

spot_img
spot_img

evenimente

spot_img

asociarii, patronate

spot_img