vineri, aprilie 19, 2024
AcasăREVISTA ONLINEArticoleUn nou concept intră pe piața muncii din România: salariul la cerere,...

Un nou concept intră pe piața muncii din România: salariul la cerere, nu la termen

Un raport din luna septembrie al companiei de recrutare ManpowerGroup arată un aspect, pe cât de îngrijorător, pe atât de interesant: din cauza lipsei forței de muncă, firmele, inclusiv cele din România, adoptă un model întâlnit până acum numai în anumite societăți occidentale. Mai precis, acela al plății salariului la cerere, în cele mai multe cazuri bilunar, dar și, în alte circumstanțe, săptămânal.

România este de altfel menționată în raport ca fiind o țară în care este tot mai dificil să găsești angajați având competențele dorite, aproape 80% dintre angajatori având probleme în a găsi astfel de resurse. În prezent, există 280.000 de locuri de muncă neocupate, ceea ce a declanșat decizia Guvernului de a crește numărul de lucrători extracomunitari admiși în România, în paralel cu o simplificare a procedurilor de angajare pentru aceștia.

Cât privește conceptul de plată a salariului la cerere și nu la termen, apariția unei companii care facilitează această cerere din partea angajaților, Salarium, denotă faptul că această tendință este una în continuă creștere. Salarium, prin urmare, este prima platformă de plată a avansului salarial din România, angajații putând accesa instant sume în avans din salariu prin intermediul unui parteneriat între Salarium și Alpha Bank Romania.

În mod concret, după cum anunță platforma, dacă unul dintre angajați se află la magazin sau dorește să plece în vacanță și nu dispune de suficienți bani, poate accesa aplicația Salarium, disponibilă în Google Play și AppStore, și să își transfere instant pe card suma de care are nevoie. Angajatului i se pune la dispoziție suma aferentă zilelor deja lucrate până la momentul solicitării avansului.

Salarium a demarat în 2021, cu o investiţie iniţială de 1 milion de lei, direcţionată către dezvoltarea tehnică a platformei şi aplicaţiei mobile, la care au lucrat timp de 6 luni 36 de specialişti cu experienţă în proiecte din industria financiar-bancară. Aplicaţia a fost lansată în luna februarie 2021, iar până în octombrie 2021 soluţia Salarium a fost deja adoptată de peste 10 companii din România, printre care şi Edenred.

CEO-ul companiei Salarium, Alina Ștefan, manager cu experiență de 20 de ani în marketing și în industria beneficiilor, este absolventă a programului Executive MBA la Maastricht School of Management și a făcut parte din echipe ca Azimo, start-up londonez care facilitează transferul de bani, și platforme locale online ca MyBenefits și MEDIJobs.

Doamna Ștefan va fi prezentă în cadrul unui interviu video live în studioul Revistei Patronatului Român, marți, 16 noiembrie, ora 17.00.

Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este scriitor și jurnalist, având la activ patru volume publicate, fost bursier J.W.Fulbright pe scenaristică de film și televiziune (în cadrul New York Film Academy), fost bursier al Uniunii Scriitorilor din România, fost rezident al Festivalului de Literatură și Traducere Iași (FILIT), finalist al concursului de scenarii de lung-metraj HBO-TIFF (2005). În presă, comentează frecvent pe teme sociale, economice și politice pe blogurile Adevărul, fiind de asemenea fost colaborator al publicațiilor România Liberă și Academia Cațavencu, dar și realizator TV în cadrul unor trusturi precum PRO TV, Digi 24 și Prima TV.

Antreprenori de succes la 25 de ani: Carmen și Alexandru Boangher,...

S-au cunoscut în urmă cu patru ani și între timp au devenit și parteneri de viață, dar și fondatorii unei afaceri performante în...

Consiliul Patronatelor ESG din România și Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin...

Consiliul Patronatelor ESG din România – CPESGR* reunește cele mai importante voci pe tematica ESG, din cadrul mișcării patronale din România, de alătură...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,827FaniÎmi place
290AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro