miercuri, martie 22, 2023
AcasăREVISTA ONLINEArticoleRusiei i-a fost blocat accesul la internetul global, se scufundă în izolare...

Rusiei i-a fost blocat accesul la internetul global, se scufundă în izolare digitală

Rusia, blocată de la internetul global, se scufundă în izolare digitală, spune un articol New York Times. Autoritățile ruse și companiile multinaționale au șters ultimele frânturi de informații independente din mediul online, ridicând o “baricadă digitală” între țară și Occident.

Deși președintele Vladimir V. Putin și-a înăsprit controlul asupra societății rusești în ultimii 22 de ani, informații independente și informații de natură politică au rămas în mediul online. Odată cu începerea mișcării militare împotriva Ucrainei, o baricadă digitală a fost ridicată între Rusia și restul lumii.

Multinaționalele ce activează în domeniul internetului împreună cu autoritățile ruse au construit acest “zid” cu mare repeziciune, internetul public fiind cândva considerat un mijloc de integrare a Rusiei în comunitatea globală, spune The New York Times.

Conform thestraitstimes.com, această ruptură reprezintă o înfrângere a credinței occidentale, conform căreia internetul este un instrument pentru democrație care ar conduce țările autoritare să fie mai deschise.

Facebook a fost blocat, iar Twitter a fost blocat parțial, în plus viitorul YouTube este încă incert. TikTok și Netflix își suspendă serviciile în Rusia. Unele jocurile video online, precum Minecraft, nu mai sunt disponibile.

Cu toate că Rusia plătește un cost economic ridicat pentru izolarea digitală, acesata servește, de asemenea, intereselor președintelui rus. Acesta îi permite să reprime și mai mult dezacordurile și informațiile care nu se aliniază convingerilor guvernului.

Săptămâna trecută a fost adoptată o nouă lege a cenzurii conform căreia jurnaliștii, operatorii de site-uri web și alte persoane riscă 15 ani de închisoare pentru publicarea de „dezinformări” despre războiul din Ucraina, spune tot The New York Times.

 

Conferința Business 360 Men and Women in Business – Speakeri Panel...

Conferința Business 360 Men and Women in Business a avut loc pe 22 iunie, la Palatul Camerei de Comerț și Industrie București, eveniment organizat de...

Revista Presei

Știri Relevante în Ziarul Financiar: Guvernul şi Coaliţia pentru Dezvoltarea României au semnat un acord de colaborare privind consultarea pe şase teme strategice pentru...

Redefinim orizontul afacerilor: Adina Tarry & Cezar Iulian Armașu – Partenerii...

În emisiunea „Redefinim orizontul afacerilor” de săptămâna aceasta, Cezar Iulian Armașu împreună cu Adina Tarry au discutat despre cum să ne alegem partenerii de...

Revista Presei

Știri Relevante în Ziarul Financiar: BestJobs: Tinerii încep să caute joburi sezoniere sau internship-uri: 43% dintre ofertele de muncă se adresează candidaţilor fără experienţă...
espressocafe.ro
nemira.ro
spot_img

video

spot_img
7,748FaniÎmi place
222AbonațiAbonați-vă

Abonează-te la newsletter

spot_img
spot_img

evenimente

spot_img

asociarii, patronate

spot_img