vineri, martie 1, 2024
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaRevelion fără transport județean de pasageri

Revelion fără transport județean de pasageri

Transportul rutier de pasageri, gestionat conform legii 92/2007, de către Consiliile Județene intră, începând cu data de 31.12.2021, într-o etapă unică în istoria modernă a României și anume în colaps din cauza unei legislații ce nu ține cont de realitățile curente economice și sociale ce afectează transportul rutier și iîn plus, încalcă regulamentul european în materie de servicii publice de transport.

          La această situație s-a ajuns în principal din cauza lipsei de intervenție, clarificări, luări de poziție a MDLAP, pe fondul legislației dificile și pline de capcane, în raport cu care ne-am manifestat ca și organizație patronală, în nenumărate rânduri alături de un număr semnificativ de Consilii Județene.

          Consiliile Județene ce s-au încumetat să pună în aplicare prevederile legislative prost gândite și elaborate, se află acum în imposibilitatea de a respecta termenele impuse riscând totodata să încalce grav legislația privind achzitiile publice, dar și Regulamentul CE 1370/2007 privind serviciile publice de transport.

          Ne mai despart numai 3 săptămâni de momentul în care, intră în vigoare prevederile OUG 70/2020, cap. XV. Măsuri privind transportul rutier judeţean de persoane şi transportul elevilor”  ce menționează la  ART. 66 (1) faptul că programele de transport județene, își pierd valabilitatea începând cu data de 31.12.2021 și coroborat faptului că procedurile privind atribuirea de noi contracte nu vor fi finalizate până la această dată, rezultă în mod cert că transportul regulat de pasageri intră într-un blocaj fără precedent chiar în noaptea dintre ani.

          În lipsa unei intervenții urgente a Guvernului/Ministerului Dezvoltării, anul nou debutează fără servicii de transport regulat de pasageri în trafic județean, deplasarea pasagerilor în interiorul județelor țării devenind astfel imposibilă.

          Federația Operatorilor Români de Transport -F.O.R.T. a tras numeroase semnale de alarmă în ultimele 12 luni, pe acest subiect, atât în spațiul public cât și în dialog cu Ministerul Dezvoltării, însă fără succes până în prezent.

***   ***   ***

Comunicat de presă


Parteneriat strategic între Centrul de Limbi Străine A_BEST, din București, România,...

Centrul de Limbi Străine A_BEST, din București, România, și AC LANGUAGE SCHOOL, din SUA, Texas, anunță un parteneriat inovator, cu scopul de a oferi...

Consiliul Patronatelor ESG din România militează pentru implementarea voluntară a principiilor...

CPESGR invită autoritățile publice, toate organizațiile patronale și alte părți interesate la o consultare amplă privind noul standard de raportare voluntară a implementării...
spot_img
spot_img
spot_img

video

Secretul banilor

Atelier de comunicare

spot_img
7,827FaniÎmi place
290AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro