vineri, decembrie 1, 2023
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaPWN România celebrează comunitatea Femeilor în Consilii de Administrație

PWN România celebrează comunitatea Femeilor în Consilii de Administrație

București, ianuarie 2023 | Anul începe cu multă energie în Professional Women’s Network România, cu multe planuri și proiecte speciale pentru membrele asociației. Astfel, pentru a marca cele patru ediții de success ale Academiei pentru Femei în Consilii de Administrație și cele două ediții remarcabile ale programului de mentorat dedicat, PWN România a organizat prima reuniune a comunității Alumni a pilonului.

Pe 18 ianuarie, la Hilton Garden Inn, pilonul Femei în Consilii de Administrație al PWN România a reunit comunitatea creată de programele sale de training și suport, partenerii remarcabili care au contribuit voluntar la derularea acestor proiecte, precum și susținătorii asociației, alături de care pilonul va continua în noua sa etapă de dezvoltare.

Invitata de onoare a serii a fost Hedwige Nuyens, președinta European Women on Boards, cea care a și deschis cea mai recentă ediție a Academiei și care a venit special la București pentru a încuraja eforturile PWN România în direcția transpunerii în legislație a directive privind reprezentarea femeilor în CA și în sensul pregătirii unei baze de selecție profesioniste pentru liderele viitorului.

Sunt bucuroasă că am putut fi alături de această comunitate senzațională și că am avut ocazia să împărtășesc energia creată de acest eveniment. Parteneriatul dintre EWOB și PWN este important, trebuie să construim cât mai multe punți de legătură în această perioadă și să profităm la maximum de ușile care se deschid pentru femei la nivel European, dar, în aceeași măsură, să lucrăm împreună pentru a crea noi oportunități ca balanța de gen să se echilibreze.” – Hedwige Nuyens, președinte EWOB.

„Reuniunea Alumni a pilonului Femei în Consilii de Administrație a fost un prilej pentru a le mulțumi doamnelor pentru încrederea pe care ne-au acordat-o participând la programele noastre, de a ne arăta recunoștința față de lectorii deosebiți care au contribuit cu timpul lor la pregătirea unei generații noi de lidere, dar și de a consolida legăturile din interiorul comunității, după o perioadă în care ne-am văzut mai rar, astfel încât planurile noastre de viitor să prindă aripi cât mai ușor. Ne dorim ca acest eveniment să devină unul de tradiție pentru PWN România, o ocazie să arătăm publicului o parte din proiectele noastre de success.” – Ileana Botez, președinte PWN România.

„Pilonul Femei în Consilii de Administrație a intrat din anul 2021 într-o nouă etapă de dezvoltare, iar comunitatea creată în urma programelor noastre a avut un rol esențial în această evoluție. S-au creat echipe de proiect pe fiecare direcție de acțiune – educațională, de mentorat, de cercetare, de advocacy, de creare de baze de date – care au avut rezultate deosebite. Am dorit să sărbătorim aportul comunității și să cream noi oportunități de networking, care să ofere idei noi de dezvoltare în direcția echilibrării balanței de gen la nivelul pozițiilor de conducere din mediul românesc de afaceri.” – Violeta Ciurel, VP Femei în Consilii de Administrație.

***   ***   ***

PWN România este o asociație non-guvernamentală, non-profit, bazată pe voluntariat, a cărei misiune este sprijinirea ascensiunii femeilor în poziții de leadership în vederea accelerării echilibrului de gen în structurile de conducere. Comunitatea PWN România reunește peste 300 de membre aflate în poziții de management sau antreprenoare în peste 20 de industrii.

Printre obiectivele PWN România se regăsesc dezvoltarea potențialului profesional al femeilor, susținerea antreprenoarelor și a aspirantelor către antreprenoriat și împuternicirea economică a femeilor, egalitatea de șanse și diversitatea în structurile de conducere ale companiilor.

Principalii piloni ai PWN România includ un pilon de Mentorat dedicat femeilor la începutul carierei sau in poziții de mid-management, unul de Antreprenoriat, cu programul de educație antreprenorială „Trusa pentru Antreprenoare” într-un nou format din 2022, structurate pe 3 niveluri, Trusa start-up, Trusa scale-up și Trusa unicorn, precum şi un pilon denumit „Femei în Consilii de Administrație”, ce a dezvoltat programe ca „Academia Women on Boards”, „Laboratorul de Competente pentru membre in Consilii de Administrație” și Mentorat pentru Femei în Consilii de Administrație – programe unice care oferă femeilor de carieră o pregătire structurată pentru accesarea unei poziții în consiliile de administrație. Sub egida Women on Boards Academy s-au derulat patru ediții, ultima dintre ele – Adăugarea de valoare ca membru al Consiliului de Administrație – fiind în derulare.

Înființată în 2011, PWN România este parte a PWN Global, o rețea în care se dezvoltă în ritm alert, depășind peste 3.500 de membre și voluntari în peste 30 de orașe din lume.


Parteneriat PWN Romania – Dynamic Business Connection

PWN România mobilizează o rețea de parteneri în sprijinul promovării leadership-ului feminin  Alături de noile ediții ale programelor sale tradiționale, Professional Women’s Network România lansează în...

OFA: Promovarea antreprenoriatului feminin este importantă pentru întărirea dialogului social în...

OFA militează pentru adoptarea unui cadru legislativ care să reglementeze egalitatea de gen și de șanse și susține faptul că implicarea femeilor în toate...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,827FaniÎmi place
290AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente