sâmbătă, martie 25, 2023
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaProiectele din trei județe și sectoarele Capitalei care primesc finanțare prin ”Anghel...

Proiectele din trei județe și sectoarele Capitalei care primesc finanțare prin ”Anghel Saligny”, anunțate de Ministerul Dezvoltării

Ministerul Dezvoltării a finalizat lista proiectelor care vor primi finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” în trei județe și sectoarele Capitalei. Urmează să se finalizeze și lista pentru restul județelor – anunță ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Localitățile care au depus cereri de finanțare pentru mai multe tipuri de investiții au primit finanțarea pe baza unor criterii de prioritizare. ”Vom asigura prioritar apa potabilă în localități, apoi rețeaua de canalizare. Drumurile vor fi reabilitate doar dacă aceste două investiții de categorii de utilități sunt realizate, pentru a evita situația în care un drum reabilitat trebuie spart ulterior pentru a așeza conducta de apă sau de canalizare. Totodată, fiecare localitate care a depus cerere va primi finanțare pentru cel puțin o investiție”, a declarat Cseke Attila.

După cum este cunoscut, prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, asigură serviciile de bază în localități (apa, rețeaua de canalizare și gaze) și reabilitează drumurile și podurile. Ministerul a publicat, la începutul lunii mai, criteriile de prioritizare a proiectelor care vor primi finanțare, din bugetul total al programului de 65,5 miliarde de lei, dar și lista sumelor repartizate pe județe.

Acum, ministerul lucrează la aplicarea criteriilor de prioritizare pe localități și pe proiecte, în interiorul județelor, a finalizat lista pentru județele Alba, Dâmbovița, Harghita și sectoarele Capitalei și urmează să finalizeze alocările și pentru restul județelor, a subliniat ministrul.

Până la termenul de depunere a cererilor de finanțare, autoritățile au depus, la Ministerul Dezvoltării, cereri în valoare totală de 137 miliarde de lei.

Conform criteriilor de selectare, în județul Dâmbovița, din totalul celor 161 de solicitări de finanțare depuse, în urma procedurii de alocare au fost propuse spre finanțare 137 de obiective de investiții, în valoare de 1,3 miliarde de lei, reprezentând aproximativ 74% din cuantumul tuturor solicitărilor din județ.

Sectoarele municipiului Bucureștiului au depus 38 de solicitări de finanțare pentru programul ”Anghel Saligny” și au fost aprobate 23 de proiecte de investiții, în valoare totală de aproape 139 de milioane de lei. Toate solicitările de investiții în infrastructura de apă și canalizare au fost aprobate, iar reabilitarea drumurilor a primit finanțarea în valoarea maximă alocată pentru acest tip de finanțare.

Unitățile administrativ-teritoriale din județul Alba au depus 177 de cereri de finanțare, iar 122 dintre acestea și 51% din cuantumul tuturor solicitărilor au primit aprobare. Suma acestora se ridică la 1,17 miliarde de lei.

Din județul Harghita, ministerul a primit 207 cereri, iar, în urma procedurii, au fost aprobate 104 obiective, în valoare de 1 miliard de lei, reprezentând 44% din cuantumul tuturor solicitărilor.

LISTA completă poate fi vizualizată aici.

Dezvoltă afaceri inteligente cu finanțări europene

BCR în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Botoșani organizează conferința - Dezvoltă afaceri inteligente cu finanțări europene, ce va avea loc miercuri, 5...

CCIB, partener la Salonul Nautic Internațional București

În perioada 30 martie – 2 aprilie, la Hala Laminor din Capitală (Bd. Basarabia nr. 256), va avea loc cea de a XIII-a ediție...

Expoziția 1907. NOI VREM PĂMÂNT 28 martie – 14 mai 2023,...

Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă marți, 28 martie 2023, de la ora 18.00, la Sala Tancred Bănățeanu, la vernisajul expoziției 1907. Noi...

Crește interesul pentru investițiile în arta contemporană

Superstarul internațional Ragnar Kjartansson, desemnat de The Guardian drept autor al lucrării de artă a secolului XXI: „Nici Islanda, nici România nu fac...
espressocafe.ro
nemira.ro
spot_img

video

spot_img
7,750FaniÎmi place
222AbonațiAbonați-vă

Abonează-te la newsletter

spot_img
spot_img

evenimente

spot_img

asociarii, patronate

spot_img