sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăREVISTA ONLINEArticoleNu se poate să nu comunicăm. Comunicarea e obligatorie pentru fiecare dintre...

Nu se poate să nu comunicăm. Comunicarea e obligatorie pentru fiecare dintre noi, la fel ca o TRUSĂ DE PRIM AJUTOR pentru mașină.

În orice moment cineva încearcă să comunice cu noi: începând cu membrii familiei, vecini, politicieni, emisiuni radio/tv pe diverse teme, conferințe online, mail-uri, sms, panouri stradale, filme, social media – Facebook sau Instagram, cărți etc….. O lume aglomerată de cuvinte.

Pe de altă parte și noi transmitem mesaje care vrem să ajungă la ceilalți.

Prin comunicare ne împărtășim emoțiile și sentimentele. Este crucială în viața noastră; la fel ca apa, mâncarea, adăpostul și medicamentele.
Nu putem trăi mult sau bine fără cele de mai sus.

Tu cum te simți când nu te înțelegi cu cei din jur?
Cum știi de unde vine pericolul dacă nu comunici cu ceilalți?
Unde găsești suportul de care ai nevoie pentru a merge mai departe?
Cine îți ascultă îngrijorările?
Cum îți regăsești părinții și frații?
Cine îți dă un sfat la nevoie?

Și, poate cel mai important, când ai comunicat CU TINE ultima dată? Și ai decis că e bine să spui ce îți place și ce nu?

În toată istoria de mii de ani putem să vedem că lipsa comunicării a generat multe conflicte care au schimbat chiar fața planetei, nemaivorbind de pierderile omenești.

„Oamenii se urăsc pentru că se tem, se tem pentru că nu se cunosc și nu se cunosc pentru că nu comunică.” –  Martin Luther King

Ei bine, când viața mea este dată peste cap, am nevoie de comunicare mai mult ca oricând. Nu îmi place sentimentul acela de izolare, de singură pe lume. Caut să comunic cu cei din jur, să înțeleg, să rezolv, să iert, să am răbdare.

Poate altcineva din jurul tău a creat haosul și confuzia dar lipsa comunicării duce la sentimente foarte neplăcute, la ceartă și ură.

Dacă nu știi ce să faci în aceste situații, cum să eviți conflictele, începe să-i asculți pe ceilalți, să auzi mesajele din spatele cuvintelor. Să pui întrebări ca să înțelegi mai bine, să nu mai judeci. Concentrează-te pe asemănări, nu pe diferențe. Și vei găsi , slavă Domnului!

Poate vrei ca vocea ta să fie auzită, vrei să iei proprile decizii, vrei să recâștigi controlul asupra vieții tale. Fii doar atent la modul cum sunt ceilalți, la personalitatea lor, la modul cum le place să li se vorbească, stabilește relații cu ei.

Da, stabilirea relațiilor se referă în totalitate la ….ceilalți.

Dacă vrem să comunicăm cu alţii, trebuie să nu ne gândim numai la noi. Trebuie să schimbăm focusul din interior spre exterior, …..de la noi… către ceilalţi. Cei mai buni comunicatori se concentrează pe nevoia celuilalt şi o consideră un factor important când transmit un mesaj.

Tot ce trebuie să faci este să transmiți mesajul potrivit, la momentul potrivit și în funcție de personalitatea celorlați.

Comunicarea poate salva familii, căsnicii, parteneriate și chiar vieți.

De aceea cu cât dezvolți mai multe abilități de comunicare și afli mai mult despre stilul de personalitate al celorlalți, TRUSA DE PRIM AJUTOR este mai utilă.

Prin comunicare poți da oamenilor viitorul înapoi.

Succesul este la îndemână!!!


Vali Ciocioi
Coach, Trainer, Speaker

Nvidia conduce revoluția industrială a inteligenței artificiale

Există o poveste legată de goana după aur din California, cum că doar câțiva căutători norocoși s-au îmbogățit, însă adevărul e că au existat...

Conferința FOCUS București, eveniment marca CCIB, la a șasea ediție

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a organizat, în Aula Carol I din sediul său istoric, cea de a șasea ediţie...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,933FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro