joi, noiembrie 21, 2024
AcasăREVISTA ONLINEArticoleNoi granturi consistente pentru startup-urile românești care inovează pe zona eco

Noi granturi consistente pentru startup-urile românești care inovează pe zona eco

Startup-urile românești care dezvoltă tehnologii de reducere a poluării cu emisii de carbon pot obține granturi de până la 25.000 de euro în cadrul unui accelerator de afaceri european, la care au început înscrierile online.

Programul Carbon Removal ClimAccelerator dedicat startup-urilor este lansat într-o nouă ediție, pentru a oferi sprijin profesional și financiar startup-urilor care dezvoltă soluții de eliminare a carbonului. La sfârșitul programului, care se va desfășura pe o perioadă de un an, cele mai performante startup-uri vor primi și un grant de 25.000 EUR care să le ajute să-și pună ideile în practică.

Inițiativa vine în contextul în care una dintre cele mai stringente probleme legate de combaterea efectelor schimbărilor climatice este reducerea emisiilor de carbon, o țintă susținută de planul Uniunii Europene pentru anul 2050. Dar, pentru realizarea acestui obiectiv, nu este suficientă reducerea sau oprirea emisiilor de carbon; este nevoie și de soluții pentru eliminarea dioxidului de carbon deja prezent în atmosferă, acumulat inclusiv din cauza creșterii activității industriale și agricole. Cercetările arată că, pentru a menține încălzirea globală la nivelul de creștere de 1,5 grade Celsius, la nivel global ar trebui captate cel puțin 5 gigatone de dioxid de carbon, în fiecare an, până în 2050.

Această a doua ediție a programului Carbon Removal ClimAccelerator își propune să contribuie la rezolvarea acestei probleme. Programul, dedicat startup-urilor europene, este unic pe continent și își propune să ajute la implementarea proiectelor care se concentrează pe eliminarea carbonului.

Înscrierile la Programul Carbon Removal ClimAccelerator se fac până pe 6 februarie 2022, startup-urile românești fiind invitate să concureze cu echipe din diverse din Europa.

Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este scriitor și jurnalist, având la activ patru volume publicate, fost bursier J.W.Fulbright pe scenaristică de film și televiziune (în cadrul New York Film Academy), fost bursier al Uniunii Scriitorilor din România, fost rezident al Festivalului de Literatură și Traducere Iași (FILIT), finalist al concursului de scenarii de lung-metraj HBO-TIFF (2005). În presă, comentează frecvent pe teme sociale, economice și politice pe blogurile Adevărul, fiind de asemenea fost colaborator al publicațiilor România Liberă și Academia Cațavencu, dar și realizator TV în cadrul unor trusturi precum PRO TV, Digi 24 și Prima TV.

Aplicanții IMM AGRI-FOOD care au fost au fost declarați neeligibili vor...

Începand de astăzi, 8 iunie a.c., aplicanții aferenți măsurii IMM AGRI-FOOD – „Granturi pentru capital de lucru acordate entităților din domeniul agroalimentar”, din intervalul...

Comisia Europeană a dat undă verde IMM Prod și Garant Construct

Schemele de ajutor de stat pentru IMM-uri și unități administrativ teritoriale - IMM PROD și GARANT CONSTRUCT, coordonate de Ministerul Finanțelor, au primit astăzi,...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,885FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro