marți, iunie 25, 2024
AcasăREVISTA ONLINEArticoleNECORESPUNDEREA PROFESIONALĂ POATE FI MOTIV PENTRU CONCEDIERE

NECORESPUNDEREA PROFESIONALĂ POATE FI MOTIV PENTRU CONCEDIERE

Unii angajați pur și simplu nu reușesc să își facă treaba la nivelul așteptat, cu toate că se străduiesc, participă la cursuri, se implică.

Plecând de la ipoteza că așteptările angajatorului sunt cele uzuale și că au fost create condițiile necesare pentru însușirea tehnologiilor noi atunci când este cazul, soluția problemei descrisa mai sus poate fi de multe ori concedierea pentru necorespundere profesională.

Mulți angajatori preferă să transforme aceste cazuri de necorespundere profesională în cazuri de indisciplină ceea ce duce la pierderea litigiilor declanșate de angajați.

Prestația modestă a angajaților nu poate constitui abatere disciplinară dacă aceasta are ca motivație slaba pregătire profesională.

Înaintea concedierii pentru necorespundere profesională este obligatorie evaluarea din punct de vedere profesional a angajatului. Evaluarea în vederea aprecierii gradului de coreespundere profesională se face în baza unei proceduri speciale care trebuie sa existe în Regulamentul Intern sau în Contractul colectiv de muncă de la nivelul unității.

Decizia de concediere trebuie emisă în termen de 30 de zile de la data când angajatorul a luat la cunoștință despre inaptitudinea profesională a angajatului. Considerăm că acest termen curge de la data finalizării evaluării descrisă de Regulamentul Intern sau Contractul colectiv.

Angajatorul este ținut să ofere, dacă dispune, de un loc de muncă corespunzător pregătirii angajatului concediat.

Concedierea pe motiv de necorespundere profesională este posibilă dacă se urmează corect pașii descriși de lege și poate fi răspunsul la multe probleme legate de angajați problemă, care nu performeaza la nivelul așteptat.

Avocat Costi Boncu
cboncu@pbat.ro
https://www.facebook.com/avocatBoncu


Articolul precedent
Articolul următor
Avocat Costi Boncu
Costi Boncu is a Member of Bucharest Bar Association since 1997 and founding partner at Paduraru Boncu Grigoriu Attorneys. He has extensive experience in advising major national and international companies for all types of corporate & commercial matters such as joint ventures, corporate restructuring, shareholders agreements, employment issues arising out or in connection with sale of shares or assets, collective negotiations, risk mitigation for termination of employment and exit negotiations, implementation of internal rules, policies and regulations, data protection and data privacy matters, consumer protection, trademark and copyright issues.

CCIR și Romanian Board of Trade Toronto susțin parteneriatul economic România-Canada

București, 20 iunie 2024: Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), dl Mihai Daraban, a avut, în data de 20 iune a.c.,...

Intracom Telecom implementeaza sistemul informatic avansat de securitate fizică pentru Aeroportul...

Atena, Grecia - 20 iunie 2024 - Intracom Telecom, furnizor global de tehnologie și soluții, anunță atribuirea proiectului privind Sistemul de Gestionare a Informațiilor...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,923FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro