marți, iunie 25, 2024
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaMIPE va contracta evaluatori pentru criteriul “de verde” pe componenta de granturi...

MIPE va contracta evaluatori pentru criteriul “de verde” pe componenta de granturi de investiții pentru IMM-uri

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat, marți, procedura de achiziții publice a serviciilor de consultanță pentru evaluarea criteriul de verde a proiectelor ce vor fi depuse în cadrul apelului „Investiții în activități productive”, finanțat din Programul Operațional Competitivitate.

Comisia Europeană a transmis decizia de aprobare a schemei de ajutor, iar ghidul va fi publicat în Monitorul Oficial, urmând ca apelul să fie lansat în data de 21 martie.

Pentru a acoperi necesarul de expertiză pentru evaluarea criteriului “de verde”, ministerul a decis să contracteze servicii de consultanță externă.

Informații detaliate despre achiziția serviciilor de evaluare:

  • Valoarea estimată a contractului: 400.000 lei/ 480.000 lei cu suplimentări (fără TVA)
  • Durata contractului: până la data de 31 mai 2022, cu posibilitatea de prelungire
  • Criteriile de atribuire: Cel mai bun raport calitate/preț
  • Ofertele pot fi depuse până la data de 21 martie 2022, ora 15:00.

Anunțul referitor la procedura de achiziție este publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP): https://www.e-licitatie.ro/pub/notices/simplified-notice/v2/view/100153105.

Apelul de proiecte pentru contractarea de granturi pentru investiții va fi deschis în perioada 21-25 martie 2022. Proiectele vor putea fi depuse în platforma IMMRECOVER.

Bugetul apelului va fi de 358 milioane euro, la care se va aplica o limită de supracontractare de 120%, ceea ce înseamnă că valoarea cumulată a proiectelor finanțate va putea ajunge la 430 milioane euro.

Reamintim faptul că MIPE a publicat în data de 18 februarie ghidul consolidat în urma consultării publice: https://mfe.gov.ro/poc-ghidul-consolidat-aferent-actiunii-4-1-1-investitii-in-activitati-productive/.

Contractul de achiziție publică este finanțat în cadrul proiectului „Sprijin pentru DG PEC în gestionarea POC 2014-2020 și închiderea POS CCE 2007-2013”, finanțat prin Programul Operațional Asistență Tehnică.


Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene ofera din 7 iunie finantari nerambursabile...

Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene (MIPE) lanseaza astazi un nou apel de proiecte „Listarea la bursa a intreprinderilor”, dedicat companiilor romanesti cu capital majoritar...

Suprafața împădurită a județului Dolj va crește cu 12% până în...

Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Mircea Fechet, a participat marți, 28 noiembrie 2023, la plantarea primei păduri din nisipurile Olteniei, realizată prin fonduri PNRR....
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,923FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro