miercuri, iulie 24, 2024
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaMinisterul Dezvoltării va reabilita Palatul Administrativ din Suceava

Ministerul Dezvoltării va reabilita Palatul Administrativ din Suceava

Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, la propunerea Ministerului Dezvoltării, indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea, restaurarea, reabilitarea și dotarea Palatului Administrativ din municipiul Suceava, obiectiv înscris în lista monumentelor istorice și care a fost grav afectat de un incendiu anul trecut. Astfel, clădirea va fi reabilitată cu finanțare acordată de Ministerul Dezvoltării, anunță ministrul Cseke Attila.

După cum este cunoscut, din cauza incendiului produs în martie 2021, clădirea este deteriorată, iar structura de rezistență a corpurilor de clădire este degradată în principal la nivelul etajelor superioare și șarpantei, riscând deteriorarea completă a imobilului.

”Am vizitat Palatul Administrativ acum un an și am promis că vom susține lucrările de reabilitare după incendiu. Ministerul Dezvoltării finanțează cu peste 96 milioane de lei acest proiect”, a afirmat Cseke Attila.

Modificările și lucrările propuse au ca scop asigurarea menținerii rezistenței elementelor structurale actuale și îmbunătățirea protecției seismice, conform normelor tehnice actuale, și au în vedere intervențiile la elementele structurale și nestructurale, păstrându-se caracteristicile arhitecturale ale construcției.

După executarea lucrărilor de intervenție, vor fi înlăturate deficiențele provocate de incendiu și se va îmbunătăți comportarea ansamblului structural la o eventuală acțiune seismică.

Alături de Eliza Yokina, Mircea Cărtărescu și Ștefan Câlția sau Maria...

Peste 40.000 de persoane au urmărit podcastul Cronicari Digitali în al nouălea sezon, aproape jumătate preferând varianta video, disponibilă din 2024 pe Youtube; ...

VEȘMINTE ALE TRECUTULUI EXPOZIȚIE DE COSTUME ȘI PODOABE TRADIȚIONALE DIN BANAT

VEȘMINTE ALE TRECUTULUI - EXPOZIȚIE DE COSTUME ȘI PODOABE TRADIȚIONALE DIN BANAT 23 mai – 16 iunie 2024, Sala Noua Galerie Muzeul Național al Țăranului Român Muzeul Național...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,917FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro