vineri, martie 1, 2024
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaMihai Daraban: România trebuie să atragă capacități de producție coreene și nu...

Mihai Daraban: România trebuie să atragă capacități de producție coreene și nu să se rezume numai la importuri

București, 15 iunie 2022: Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), dl. Mihai Daraban, a avut, miercuri, 15 iunie, o întrevedere cu E.S. dl. Rim Kap-soo, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotențiar al Republicii Coreea în România, agenda discuțiilor cuprinzând subiecte legate de modalităţile de dezvoltare a relaţiilor economice şi comerciale între comunităţile de afaceri dintre cele două state.

„Mediul de afaceri românesc trebuie să acceseze și alte piețe în afară de cea a Uniunii Europene pentru a se dezvolta susținut și pentru a putea rezista din punct de vedere concurențial în domeniul în care își desfășoară activitatea. La fel de important este însă și pentru antreprenorii coreeni să poată pătrunde pe piața europeană, iar România, prin Portul Constanța, poate să devină un hub comercial pentru oamenii de afaceri din Coreea de Sud. Regiunea Portului Constanța oferă toate facilitățile necesare pentru investiții noi, inclusiv suprafețe de teren generoase, asigurând totodată o poziție strategică cu deschidere către Europa Centrală și de Vest prin coridorul fluvial al Dunării. Cu toții suntem familiarizați cu produsele coreene fie că vorbim de cele din domeniul telecomunicațiilor, fie de cele din domeniul auto, iar cifrele din dreptul schimburilor comerciale dintre cele două state certifică acest lucru. Pentru România este foarte important însă să atragă capacități de producție coreene din toate domeniile de activitate și nu să se rezume numai la importuri. Ar fi un câștig real atât pentru economia noastră, cât și pentru cea coreeană”, a declarat președintele CCIR, dl.Mihai Daraban.

„România și Coreea de Sud prezintă o serie de similitudini în plan politic și geopolitic, precum și în plan economic și comercial, iar acest lucru contribuie la o apropiere mai rapidă și mult mai eficientă a mediilor de afaceri din statele noastre. Astfel, voi deveni un susținător al potențialului românesc pentru investițiile din Coreea de Sud, precum și în ceea ce privește lărgirea bazei de export a României pentru echilibrarea balanței comerciale bilaterale. Avem în vedere atragerea unui concern industrial sud coreean major pe piața investițiilor din România pentru a constitui un vector de dezvoltare și pentru alte afaceri colaterale. Totodată, în proporție de 90%, autoritățile din România și Coreea de Sud au convenit asupra organizării unei sesiuni a Comisiei Mixte, în toamna acestui an, prilej cu care se va organiza un Forum de afaceri bilateral”, a declarat E.S. dl. Rim Kap-soo, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotențiar al Republicii Coreea în România.

Background

Potrivit datelor ONRC, valoarea totală al schimburilor comerciale România-Coreea de Sud, era de aproape 886,51de milioane de euro, la sfârșitul anului 2021. La nivelul lunii aprilie 2022, în România activau un număr de 273 companii coreene, cu o valoare totală a capitalului social subscris de peste 81 de milioane de euro.

SUNWAVES FESTIVAL, SW DUNES ÎN RAS AL-KHAIMAH, UAE, 02-05 MARTIE 2023

PRIMUL BRAND ROMÂNESC CE ORGANIZEAZĂ UN FESTIVAL DE MUZICĂ ÎN EMIRATELE ARABE UNITE. PRIMUL FESTIVAL DIN LUME CE PRIMEȘTE APROBARE PENTRU A-ȘI DESFĂȘURA PROGRAMUL...

consultare publică, proiectul de procedură pentru implementarea schemei de ajutor de...

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a lansat vineri, 16 septembrie a.c., spre consultare publică, proiectul de procedură pentru implementarea schemei de ajutor de minimis prevăzută...
spot_img
spot_img
spot_img

video

Secretul banilor

Atelier de comunicare

spot_img
7,827FaniÎmi place
290AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro