vineri, martie 1, 2024
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaLockheed Martin și Aerostar deschid un centru de servicii de întreținere, reparații...

Lockheed Martin și Aerostar deschid un centru de servicii de întreținere, reparații și revizii (MRO) la Bacău pentru elicopterele S-70 Black Hawk

Noul centru va crea și va susține locuri de muncă de înaltă calificare în industria aerospațială din România

Lockheed Martin și Aerostar S.A. au inaugurat primul centru de servicii de întreținere, reparații și revizie (MRO) certificat pentru elicopterul S-70 Black Hawk din Europa. Această nouă capacitate consolidează relația existentă între Lockheed Martin și Aerostar, care efectuează deja activități similare pentru flota de avioane de luptă F-16 a României.

Situat în Bacău, centrul de mentenanță va contribui la crearea și susținerea locurilor de muncă de înaltă calificare în România și va asigura o disponibilitate sporită și costuri operaționale mai mici pentru elicopterele S-70 Black Hawk operate de Ministerul de Interne.

Înaintea inaugurări centrului, angajații Aerostar au fost la academia de pregătire Sikorsky a Lockheed Martin din Statele Unite, unde au efectuat familiarizarea cu aeronava și au urmat toate pregătirile necesare.

„Livrate luna trecută, Black Hawk-urile noastre construite în Polonia oferă o capacitate importantă în sprijinul serviciilor de urgență din România”, a declarat Ray Piselli, Vicepreședinte pentru Afaceri Internaționale al Lockheed Martin, la ceremonia de inaugurare de la Bacău”.

„Acest nou centru de service MRO demonstrează angajamentul nostru de a face echipă cu industria românească și va asigura asistență tehnică pentru flota de elicoptere Black Hawk a Ministerului de Interne, realizată pentru România, de către ingineri și tehnicieni români, în România”.

În parteneriat cu Aerostar, Lockheed Martin analizează deja oportunitățile de a integra la Bacău servicii de suport pentru alte produse. Compania vede oportunități bune de creștere în viitor, care ar putea include și activități în alte sectoare.

Grigore Filip, directorul general al Aerostar S.A., a declarat: „Evenimentul de astăzi reprezintă o altă evoluție majoră în relația noastră în dezvoltare cu Lockheed Martin, lider mondial în domeniul aerospațial și al apărării, și susține locuri de muncă de mare valoare în România”.

„Având Lockheed Martin ca partener, Aerostar se află într-o poziție puternică pentru a obține mai multe lucrări de mentenanță dacă România va alege Black Hawk pentru nevoile sale militare și de asemenea pentru a câștiga contracte în domenii noi, cum ar fi suportul tehnic pentru sisteme terestre”.

Construit la fabrica Lockheed Martin PZL Mielec din Polonia, elicopterul utilitar S-70 Black Hawk, foarte căutat pe piață, joacă un rol important în asigurarea cerințelor civile și de apărare în țările din Europa și nu numai.

Elicopterul și-a câștigat reputația de fi aeronava utilitară de încredere pentru operatorii din întreaga lume, cu o versatilitate multi-misiune de neegalat și o navigabilitate de nivel militar, care oferă capacitatea de a opera în condiții meteorologice extreme, pe timp de zi sau de noapte.

Lockheed Martin a fost un partener al României de peste 25 de ani și este astăzi un partener strategic pentru apărarea națională, industrie și mediul academic. Compania colaborează cu România la o varietate de programe de apărare și securitate, inclusiv aeronave militare, apărare antirachetă, foc de precizie, radare și pregătire a piloților.

Implicarea companiei include și legături cu instituții academice, cum ar fi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, care studiază aplicațiile inteligenței artificiale pentru a sprijini securitatea națională, asistența umanitară și intervenția în caz de dezastre

***

Despre Lockheed Martin 

Cu sediul central în Bethesda, statul Maryland, Lockheed Martin Corporation este o companie globală de securitate și aerospațială care are aproximativ 116.000 de angajați în întreaga lume și care este implicată în principal în cercetarea, proiectarea, dezvoltarea, fabricarea, integrarea și întreținerea sistemelor, produselor și serviciilor de tehnologie avansată.

Vă rugăm să urmăriți @LMEuropeNews pe Twitter pentru cele mai recente anunțuri și știri din cadrul corporației.

Despre Aerostar

Înființată în 1953, Aerostar este cea mai importantă companie aerospațială și de apărare din România, specializată în producție, asamblare și integrări, precum și suport logistic integrat pentru o gamă largă de sisteme de apărare și aviație.


Parteneriat strategic între Centrul de Limbi Străine A_BEST, din București, România,...

Centrul de Limbi Străine A_BEST, din București, România, și AC LANGUAGE SCHOOL, din SUA, Texas, anunță un parteneriat inovator, cu scopul de a oferi...

Consiliul Patronatelor ESG din România militează pentru implementarea voluntară a principiilor...

CPESGR invită autoritățile publice, toate organizațiile patronale și alte părți interesate la o consultare amplă privind noul standard de raportare voluntară a implementării...
spot_img
spot_img
spot_img

video

Secretul banilor

Atelier de comunicare

spot_img
7,827FaniÎmi place
290AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro