vineri, martie 24, 2023
AcasăREVISTA ONLINEArticoleINACO înființează Primul Smart Lab din mediul rural românesc

INACO înființează Primul Smart Lab din mediul rural românesc

Școala gimnazială “Constantin Stere” din comuna Bucov, județul Ploiești este prima unitate de învățământ din România, din mediul rulal, ce are acum un laborator cu acces la educație digitală inteligentă și creativă prin intermediul SmartLab – proiect realizat de Asociația INACO-Inițiativa pentru Competitivitate.

Costurile totale ale proiectului au fost de 120.000 euro fiind susținute de șase companii private: SC ShapeRobotics România SRL, SC Windaco Resources SRL, SC Video Technic Systems SRL, SC Graphtec Design SRL, SC Cryptodata Tech SRL și SC Graziosa SRL.

Laboratorul a fost dotat cu echipamente de ultimă generație de care 500 de elevi vor beneficia pentru învățarea mai ușoară și rapidă a lecțiilor prezentate de cadrele didactice.

“Bine ați venit la primul SmartLab din mediul rural românesc, este spațiul de învățare prin descoperire, prin experimentare, prin inovare, este un spațiu unde copilul are voie să greșească, unde învață din respectivele greșeli, unde practică tot ceea ce noi, ca profesori, încercăm să îi învățăm pe acești copii în materiile predate tradițional. Ce vă propunem în acest SmartLab – noi tehnologii cu scop educațional, l-ați cunoscut deja pe robotul educațional multifuncțional foarte prietenos, versatil, ușor de asamblat de către copii. Copii învață limbaje de programare prin care să comunice cu aparatele inteligente. Acest lucru nu ar putut fi posibil fără parteneriatul cu firma de robotică ShapeRobotics.”a spus Andreea Maria Paul, președinte INACO.

David Johan Christensen este CEO și Fondator ShapeRobotics.com și a vorbit despre activitatea pe care o desfășoară într-un interviu cu Revista Patronatului Român.

“Școala din Bucov este utilată cu imprimante și scanere 3D, roboți educaționali, ochelari de realitate virtuală, software-ul aferent noilor tehnologii 4.0, materiale consumabile, instruire pentru cadrele didactice și mentenanță pentru aparatura donată, pentru următorii trei ani:

 • 3 imprimante 3D + consumabile bio
 • 2 scannere 3D
 • 8 creioane 3D
 • 25 ochelari VR
 • Laborator de lingvistică/ SmartClass HUB Digital Language Teaching/Learning Platform
 • Laborator Robotică AI, 25 roboți educaționali
 • Tablă interactivă + sistem complet de microfoane, video, prezentare și conferințe
 • Infrastructură de Rețea Informatică + WIFI
 • 3D Software; Tinker Laboratoare Virtuale (fizică, chimie și biologie)
 • Perete verde/Plant Lab Educațional Hydroponics System + Colț dedicat artelor
 • Mobilier ergonomic tip SMART LAB cu display-uri touch integrate – 25 buc.”, conform inaco.ro.

Realizarea a 1.175 de astfel de laboratoare digitale inteligente este acum inclusă Planul Național de Redresare și Reziliență datorită succesului obținut de proiectul SmartLab.

În decursul a doi ani, trei astfel de laboratoare inteligente au fost realizate în capitală în liceele “Alexandru Ioan Cuza” și “Grigore Moisil” și în Școala nr. 45, “Titu Maiorescu”, iar încă două în Măgurele Science Park și în Biblioteca Județeană “Alexandru Odobescu” municipiul Călărași, jud. Călărași.

Conferința Business 360 Men and Women in Business – Speakeri Panel...

Conferința Business 360 Men and Women in Business a avut loc pe 22 iunie, la Palatul Camerei de Comerț și Industrie București, eveniment organizat de...

Revista Presei

Știri Relevante în Ziarul Financiar: Guvernul şi Coaliţia pentru Dezvoltarea României au semnat un acord de colaborare privind consultarea pe şase teme strategice pentru...

Redefinim orizontul afacerilor: Adina Tarry & Cezar Iulian Armașu – Partenerii...

În emisiunea „Redefinim orizontul afacerilor” de săptămâna aceasta, Cezar Iulian Armașu împreună cu Adina Tarry au discutat despre cum să ne alegem partenerii de...

Revista Presei

Știri Relevante în Ziarul Financiar: BestJobs: Tinerii încep să caute joburi sezoniere sau internship-uri: 43% dintre ofertele de muncă se adresează candidaţilor fără experienţă...
espressocafe.ro
nemira.ro
spot_img

video

spot_img
7,750FaniÎmi place
222AbonațiAbonați-vă

Abonează-te la newsletter

spot_img
spot_img

evenimente

spot_img

asociarii, patronate

spot_img