luni, iulie 22, 2024
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaFONDURI EUROPENE PENTRU IMM-URI 2021-2027 REGIUNEA SUD-VEST - un concept ”Invest...

FONDURI EUROPENE PENTRU IMM-URI 2021-2027 REGIUNEA SUD-VEST – un concept ”Invest in” –

Consiliul Naţional al IMM-urilor din România în parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest, cu sprijinul BCR, a organizat astăzi, 17 iunie, în Craiova, evenimentul “FONDURI EUROPENE PENTRU IMM-URI 2021-2027”, cel de-a 6-lea eveniment din seria “Invest in”.

“Invest in” este un program de promovare a oportunităţilor de finanțare și dezvoltare la nivel regional prin organizarea unei serii de evenimente specifice în parteneriat cu Autoritățile pentru Dezvoltarea României (ADR) din fiecare regiune a țării, vizând dezvoltarea mediului de afaceri din regiune.

Astfel, sub tema “FONDURI EUROPENE PENTRU IMM-URI 2021-2027” și în prezența a peste 200 de antreprenori, evenimentul de astăzi a dezbătut principalele oportunități de finantare și dezvoltare a mediului de afaceri la nivelul regiunii Sud-Vest alături de următorii speakeri:

 • Florin JIANU, Preşedinte CNIPMMR
 • Ioan Marcel BOLOŞ, Ministrul investițiilor și proiectelor europene (online)
 • Dorin-Cosmin VASILE, Președinte Consiliul Județean Dolj
 • Mariana-Venera POPESCU, Subprefect Instituția Prefectului Județul Dolj
 • Ștefan Cătălin CATANĂ, Director general interimar, ADR Sud-Vest
 • Oana BÂRA, Head of Financing Programs BCR
 • Dumitru NANCU, Director General FNGCIMM
 • Gabriel VLĂDUȚ, Director IPA CIFATT Craiova
 • Daniel-Cristian ANUȚA, Director Executiv A.I.M.M.A.I.P.E. Craiova
 • Valentin CRISTEA, Preşedinte Asociația Federația Patronatelor din Regiunea Oltenia (moderator)

În cadrul dezbaterii s-au promovat și prezentat cele mai importante programe de finanțare dedicate IMM-urilor la nivel regional și național precum PNRR, IMM Prod, Garant Construct, Start-up Nation, Programul de Microindustrializare, Electric UP dar și alte proiecte pentru IMM-uri în domeniul digitalizării, transformării digitale, specializare inteligentă sau internationalizare.

“Suntem la al 6-lea eveniment din seria Invest In în care vorbim despre fondurile europene și exact cum s-a întâmplat și la celelalte evenimente, interesul antreprenorilor pentru acest subiect este ridicat. Pentru finanțări este o perioadă dificilă pe care noi, la CNIPMMR o tratăm cu responsabilitate și profesionalism. Am 3 vești pentru antreprenorii prezenți astăzi:

 1. S-a lansat oficial măsura 4.1.1 o măsură extrem de așteptată de mediul de afaceri ce va avea 2 compenente, una care se referă la sectorul educației, sănătății și asistenței sociale și una ce va acoperi domenii vaste de activitate de la industrie, comerț sau turism,
 2. Pentru a exista un echilibru în regiune, va fi înființată o reprezentanță FNGCIMM și în Slatina
 3. Programele de garantare pe care antreprenorii le cunosc deja, vor avea continuitate și vor trece pe cadrul Ucraina“, Florin Jianu, președinte CNIPMMR.

 

 

Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene ofera din 7 iunie finantari nerambursabile...

Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene (MIPE) lanseaza astazi un nou apel de proiecte „Listarea la bursa a intreprinderilor”, dedicat companiilor romanesti cu capital majoritar...

Suprafața împădurită a județului Dolj va crește cu 12% până în...

Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Mircea Fechet, a participat marți, 28 noiembrie 2023, la plantarea primei păduri din nisipurile Olteniei, realizată prin fonduri PNRR....
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,918FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro