sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaFinancial Intelligence și Federația ACUE organizează Masa Rotundă “CRIZA ENERGETICĂ: Beneficiile și...

Financial Intelligence și Federația ACUE organizează Masa Rotundă “CRIZA ENERGETICĂ: Beneficiile și dezavantajele măsurilor de protecție din piața de energie. Provocări viitoare și soluții de răspuns”

București, 21 martie 2022. Mâine, 22 martie 2022, de la ora 11:00, are loc  Masa Rotundă “CRIZA ENERGETICĂ – Beneficiile și dezavantajele măsurilor de protecție din piața de energie. Provocări viitoare și soluții de răspuns”, organizată de Financial Intelligence, în parteneriat cu Federația Patronală a Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE).

La finalul săptămânii trecute, Guvernul a aprobat Ordonanţa de Urgenţă privind plafonarea preţurilor la energie electrică şi gaze timp de un an, atât pentru consumatorii casnici, cât şi pentru cei industriali. De noile măsuri, care intră în vigoare de la 1 aprilie, la energie electrică beneficiază 8 milioane de gospodării, iar la gaze naturale toate gospodăriile racordate, indiferent de consum, potrivit ministrului Energiei Virgil Popescu.

Cheltuielile determinate de plata compensațiilor vor fi asigurate pe seama impozitului pe veniturile suplimentare realizate de producătorii de energie electrică și gaze naturale.

Daniela DĂRĂBAN, Director Executiv al Federației ACUE, a declarat: “Situația extremă determinată de creșterea accelerată a prețurilor energiei are un impact semnificativ asupra furnizorilor și distribuitorilor de energie care suportă costul imediat pentru a cumpăra energie de pe piețele angro la prețuri record. Într-un moment de criză severă, trebuie sa evităm accentuarea riscurilor prin introducerea de costuri suplimentare. Mecanismele de împărțire a sarcinilor trebuie sa fie calibrate în funcție de rolul și impactul fiecărui element care formează prețul final pentru consumator.”

În cadrul evenimentului vor fi dezbătute următoarele subiecte:

  • Care sunt beneficiile și dezavantajele măsurilor de protecție dispuse la nivel național, la finalul celor cinci luni de implementare?
  • De ce măsurile dispuse de autorități pun o presiune crescută asupra furnizorilor de energie?
  • Criza energetică pune în pericol unele proiecte de dezvoltare a rețelor și poate provoca întârzieri și anulări ale altora ai căror principali susținători sunt stresați financiar
  • Recomandări de măsuri care ar putea fi puse în aplicare pentru consumatorii casnici și industriali din România
    • Ce măsuri trebuie luate pentru a ne asigura că companiile și guvernul pot satisface cererea pe termen mediu – lung?
    • Provocările cu care se confruntă producătorii/furnizorii de energie în contextul exploziei prețurilor la energie
    • Cum prioritizăm politicile care favorizează creșterea capacității de producție și securitatea aprovizionării? Ce trebuie să facă autoritățile? 

    În deschiderea evenimentului va vorbi Daniela DĂRĂBAN, Director Executiv al Federației Patronale a Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE).

    Speakerii evenimentului sunt: Virgil POPESCU – Ministrul Energiei (tbc), Adrian CÂCIU – Ministrul Finanțelor (tbc), Bende SÁNDOR – Preşedintele Comisiei de Industrii din Camera Deputaților, István-Loránt ANTAL – Preşedintele Comisiei pentru energie, infrastructură energetică, resurse minerale din Senat, Oana-Marciana ÖZMEN -Deputat USR, Secretar la Comisia pentru industrii și servicii, Camera Deputaților, Zoltan NAGY-BEGE – Vicepreședintele Autorității Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Corneliu BODEA – CEO Adrem și Președinte al Asociației Centrul Român al Energiei, Corina POPESCU – CEO Electrica, Ondrej SAFAR – Country Manager la CEZ România, Volker RAFFEL – CEO la E.On România, Marius CHIRIAC – Director General la Enel Energie și Enel Energie Muntenia.

    Evenimentul va fi moderat de Ancuța STANCIU – Membru Fondator și Redactor Șef, Financial Intelligence și Adina ARDELEANU – Membru Fondator și Redactor Șef Adjunct, Financial Intelligence.

    Participanții vor putea transmite întrebări speakerilor în timpul evenimentului, în comentarii la video, prin intermediul paginii de Facebook Financial Intelligence.

    Le mulțumim partenerilor pentru că au făcut posibilă desfășurarea evenimentului!

    Partener principal: Federația ACUE

    Parteneri: Electrica Furnizare, E.On România, Enel, Centrul Român de Energiei (CRE)

    Parteneri instituționali: ICSS, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIMMR), Camera de Comerâ Româno-Britanică (BRCC).

    Parteneri media: Agerpres, România Durabila, Economistul, Club Economic, The Diplomat Bucharest, Cariere, Finzoom, New Money, Revista Patronatului Român, BiziLive TV.

    Producție video: Boof Media
    Mai multe detalii despre eveniment puteți găsi aici.

    ***

    Despre Financial Intelligence

    Lansată în septembrie 2018, platforma de știri economice și analize financiare Financialintelligence.ro s-a remarcat de la bun început în peisajul media economic, dar și pe piața evenimentelor de business, în sectoare de interes strategic, precum energia, piața de capital, banking sau cybersecurity.

    Într-o perioadă în care presa de calitate a devenit o raritate, o echipă de profesioniști în jurnalism și comunicare, cu experiență de peste 20 de ani în presa economică și organizare de evenimente de business, au pus bazele unui proiect curajos – un adevărat sprijin pentru oamenii de business și un important reper pentru dezvoltarea afacerilor.

    În cei peste trei ani de la înființare, Financialintelligence.ro a cunoscut o creștere spectaculoasă și a înregistrat un trafic de aproximativ 11 milioane de afișări și 4,6 milioane de utilizatori unici, din care 3,3 milioane de afișări și 1,3 milioane de utilizatori unici s-au înregistrat în ultimul an.

    Ne adresăm oamenilor de business – decidenți, cu studii superioare, statut social ridicat, venituri peste medie, atât bărbați, cât și femei: top și middle manageri din domenii de activitate diverse, oficiali ai autorităților de stat, politicieni, ambasadori, antreprenori, studenți și tineri care vor să intre în mediul de business.

    Publicul Financial Intelligence se împarte între femei și bărbați în proporții egale. 25,30% dintre cititori au între 25 și 34 de ani, 26,20% au vârste cuprinse între 35 și 44 de ani, iar încă 19,75% dintre aceștia sunt persoane cu vârste cuprinse între 45-54 de ani.

    Avem independență față de orice partid politic, instituții de stat sau alte grupuri de interese, politice sau comerciale, interne sau externe, servicii secrete și milităm pentru progres, libertate, drepturile omului și prosperitate. 

    Despre Federaţia Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE)

    Federaţia ACUE a fost constituită în scopul reprezentării, susţinerii şi apărării intereselor membrilor săi în relaţiile cu autorităţile publice, cu sindicatele şi cu alte persoane juridice şi fizice, atât în plan naţional, cât şi internaţional, potrivit statutui său şi în acord cu prevederile legale. De asemenea, Federaţia îşi va concentra activităţile pe elaborarea, implementarea și sprijinirea regulilor privind concurenţa pe piaţă. În acest scop, Federaţia elaborează, implementează şi susţine îmbunătăţirea corectitudinii, transparenţei şi eticii mediului de afaceri şi a agenţilor economici care concurează pe piaţă în domeniul energiei, petrolului şi gazelor naturale.


Antreprenori de succes la 25 de ani: Carmen și Alexandru Boangher,...

S-au cunoscut în urmă cu patru ani și între timp au devenit și parteneri de viață, dar și fondatorii unei afaceri performante în...

Consiliul Patronatelor ESG din România și Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin...

Consiliul Patronatelor ESG din România – CPESGR* reunește cele mai importante voci pe tematica ESG, din cadrul mișcării patronale din România, de alătură...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,827FaniÎmi place
290AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro