marți, iulie 23, 2024
AcasăREVISTA ONLINEArticoleFemeile investitor câștigă teren

Femeile investitor câștigă teren

Data de 8 martie, Ziua Internațională a Femeii, celebrează realizările femeilor și militează pentru egalitatea de drepturi. Prima atestare documentară a acestei sărbători a avut loc în 1911 în Austria, Danemarca, Germania și Elveția, când peste un milion de persoane s-au adunat pentru a susține drepturile femeilor. De-a lungul timpului, această zi a crescut în importanță pe măsură ce femeile au obținut dreptul de vot și alte drepturi sociale și economice. La nivel global, din 1990, asistăm la o îmbunătățire a indicelui inegalității de gen. Dar este inca loc de mai bine.

vezi mai multe despre femei in afaceri: LINK

Când vine vorba de investiții, România are cea mai mică proporție de femei investitor, relevă sondajul eToro Retail Investor Beat. Din cei 500 de investitori chestionați, doar 33% sunt femei. Prin comparație, polonezii au 42%, cehii 37% și americanii 51% femei investitor. Și asta în contextul în care accesul la investiții în acțiuni locale și internaționale este foarte facil datorită evoluției platformelor online de investiții.

Dar nu a fost întotdeauna atât de ușor. În 1967 nu existau femei la Bursa din New York. Atunci, o femeie pe nume Muriel Siebert a vrut să cumpere un loc la bursă și, pentru a face acest lucru, a avut nevoie de un „susținător” bărbat. A fost refuzată de nouă ori înainte de a găsi un susținător dornic sa o ajute. În cele din urmă, și-a cumpărat un loc la NYSE, dar acest lucru a fost un eveniment singular pentru o lungă perioadă de timp. „Timp de zece ani am fost 1.365 de bărbați și cu mine”, a spus ea.

Acum, accesul la investiții este mai simplu decât în anii ‘70. Dar femeile din România sunt încă mai reticente decât bărbații să meargă pe această cale. Potrivit sondajului eToro Female Investor Beat, 19% dintre femeile chestionate consideră că cel mai greu lucru în investiții este să știi în ce să investești, 13% cred că este despre cum să începi, iar 15,6% cred că a găsi informații credibile este cel mai dificil lucru legat de investiții.

Pentru mai multe femei decât bărbați, principalul motiv de a începe să investească este securitatea financiară pe termen lung, în timp ce proporția se inversează atunci când vine vorba de completarea veniturilor, potrivit datelor eToro. Dacă ne uităm la perioada de deținere a investițiilor, 63% dintre femeile investitor chestionate au declarat că își păstrează activele timp de ani și chiar decenii.

În ceea ce privește principalele teme de investiții, atât femeile, cât și bărbații sunt atrași de criptoactive și de plățile digitale. Dar cele două sexe au teme de investiții diferite, bărbații preferând roboții și automatizarea, în timp ce femeile se uită la deglobalizare și la îmbătrânirea populației. Dacă ne uităm la clasele de active, pe lângă numerar, următorul activ în care investesc cel mai mare număr atât de femei, cât și de bărbați este cripto, urmat de obligațiuni, acțiuni locale și internaționale.

În cele din urmă, problema este cum să facem sa avem mai multe femei investitor? Sondajul eToro Female Investor Beat le-a adresat această întrebare, iar conștientizarea și educarea publicului cu privire la investiții pare să fie cheia. În România, 45% dintre respondente consideră că mai multe femei care vorbesc despre investiții vor ajuta femeile să intre în lumea piețelor financiare. O mare parte (58%) consideră că mai multe materiale  educaționale pe internet și în social media vor ajuta, de asemenea, în timp ce jumătate dintre ele cred că este nevoie de educație financiară în școli.


Articol primit la redactie de la Toro Group

eToro este o platformă de investiții cu active multiple ce permite oamenilor să își dezvolte cunoștințele și să-și crească veniturile ca parte a unei comunități globale de investitori de succes. Compania a fost fondată în 2007 cu misiunea de a face accesibile piețele globale pentru ca toți cei interesați să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent. Platforma eToro permite tuturor să investească în activele pe care și le doresc, de la acțiuni la mărfuri până la active cripto. Suntem o comunitate globală cu peste 30 milioane de utilizatori înregistrați care își împărtășesc strategiile de investiții; oricine poate copia tranzacțiile celor care au avut cel mai mult succes. Datorită simplității platformei, utilizatorii pot cumpăra, deține sau vinde active, pot să își monitorizeze portofoliul în timp real, și pot tranzacționa oricând doresc.

Articolul precedent
Articolul următor

Bursa de Valori București anunță cele 50 de companii semifinaliste ale...

Cele 50 de companii semifinaliste ale programului au fost selectate de membrii Comitetului de Nominalizare BVB Arena. În perioada 8 - 31...

Topul acțiunilor din T2: Investitorii individuali sunt în căutarea marilor câștigători...

Nvidia urcă de pe locul 4 pe locul 2 pe lista celor mai populare acțiuni în rândul utilizatorilor eToro la nivel global În...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,917FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro