miercuri, iulie 24, 2024
AcasăREVISTA ONLINEArticoleEconomia europeană în context pendemic

Economia europeană în context pendemic

Economia europeană în context pendemic

23 mai 2021. Mă uit în calendar și văd emoționat că azi e ziua de naștere a marelui maestru internațional de șah Anatoli Karpov, fost campion mondial. L-am cunoscut și eu personal cu ocazia vizitelor sale în România din ultimii ani. Dar, legat de șah îmi amintesc mereu cu mare plăcere că prin șah l-am cunoscut pe inițiatorul proiectului intitulat Revista Patronatului Român. Da, dar eu nu mai scriu la această prestigioasă publicație? Ba da, dar a fost o pauză legată de deplasarea noastră la Piatra Neamț, pentru lansarea  unei cărți ce deschide o poartă spre nemurire. Titlul este…,,Șapte dimineți”.

Dar să revenim acum la domeniul economic.

Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, a discutat sâmbătă, în cadrul unor întâlniri bilaterale cu mai mulţi oficiali europeni, despre evoluţia economiilor europene în contextul pandemiei şi operaţionalizarea mecanismului european de redresare şi rezilienţă.

„Am început a doua zi a reuniunii Consiliului Ecofin cu o serie de întâlniri bilaterale şi discuţii informale cu Valdis Dombrovskis şi Paolo Gentiloni, comisari europeni, Nadia Calvino, ministrul Economiei din Spania, Christos Staikouras, ministrul grec al Finanţelor, Patryk Loszewski, şeful delegaţiei poloneze, Paschal Donohoe, ministrul irlandez de Finanţe, şi Daniele Franco, ministrul Economiei şi Finanţelor din Italia. Am abordat subiecte legate de evoluţia economiilor europene în contextul actual al pandemiei, precum şi de operaţionalizarea mecanismului european de redresare şi rezilienţă”, a scris ministrul, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

Prima reuniune în format fizic, din acest an, a Consiliului pentru Afaceri Economice şi Financiare (Ecofin) a început vineri la Lisabona.

Potrivit ministrului român al Finanţelor, prima zi a sesiunilor de lucru Ecofin a început cu dezbateri legate de structura politicilor economice şi fiscale menite să favorizeze o redresare cât mai rapidă a economiilor europene după criza generată de pandemie, precum şi de consolidarea impactului comun al acestor măsuri asupra Statelor Membre pentru o creştere economică durabilă şi de calitate.


Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României este documentul strategic care fundamentează priorităţile de reformă şi domeniile de investiţii la nivel naţional pentru instituirea Mecanismului de redresare şi rezilienţă.

Mecanismul este gândit pe şase piloni, şi anume: Tranziţie verde; Transformare digitală; Creştere inteligentă, sustenabilă şi favorabilă incluziunii, inclusiv coeziune economică, locuri de muncă, productivitate, competitivitate, cercetare, dezvoltare şi inovare, precum şi o piaţă internă funcţională, cu întreprinderi mici şi mijlocii (IMM-uri) puternice; Coeziune socială şi teritorială; Sănătate, precum şi rezilienţă economică, socială şi instituţională, în scopul, printre altele, al creşterii nivelului de pregătire pentru situaţii de criză şi a capacităţii de reacţie la criză; Politici pentru generaţia următoare, copii şi tineret, cum ar fi educaţia şi competenţele.

La începutul lunii mai, premierul Florin Cîţu a declarat că, la toate capitolele, au fost reduse sumele din PNRR, iar acesta se încadrează în 29,2 de miliarde de euro.

După cum ne informează Agerpres, Documentul strategic al României va fi transmis Comisiei Europene pe data de 31 mai 2021.

Cam asta a fost pentru azi. În perioada următoare, vă vom ține la curent și cu alte noutăți din business.

Aristotel Bunescu – UZPR


Aristotel Bunescu
a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva

Ce fac diferit Training Managerii de succes pentru a-și ajuta echipele...

Într-o lume globalizată, comunicarea eficientă cu partenerii de afaceri din diferite colțuri ale lumii este esențială pentru succesul oricărei companii multinaționale. “Barierele lingvistice pot...

Președintele CCIB a participat la Ceremonia deschiderii Ambasadei Republicii Democratice...

Răspunzând invitației E.S. dna. Madurika Joseph Weninger, primul ambasador desemnat al Republicii Democratice Socialiste Sri Lanka în țara noastră, dl. Iuliu Stocklosa, președintele Camerei...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,917FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro