sâmbătă, martie 25, 2023
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaDSP carantinează șoferii profesioniști după alte reguli

DSP carantinează șoferii profesioniști după alte reguli

Transportul rutier de mărfuri și de pasageri, grav afectat de toate măsurile fără cap luate de autorități, se confruntă acum și cu amenințarea opririi activității de către soferii profesioniști.

Aceștia din urmă acuză, pe bună dreptate, faptul că sunt abuzați de către DSP la intrarea în țară atunci când se întorc din curse, fiind obligați să intre în carantină în totală contradicție cu prevederile legale.

Astfel, hotărârea CNSU  111/06.12.2021, pct. 3 lit.h, stabilește, în mod cert, faptul că șoferii profesioniști nevaccinați, sunt exceptați de la măsura carantinării, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test PCR, însă reprezentanții DSP au o proprie viziune legată de respectarea acestor prevederi și obligă șoferii profesioniști să intre în carantină chiar și cu test valabil la intrarea în țară.

Din ce în ce mai mulți soferi se plâng de aceste practici abuzive și încep să strângă rândurile pentru un protest și oprirea activității, crescând astfel pericolul ca înainte de sărbători să lase camioanele sau autocarele pe dreapta afectând întreaga activitate a companiilor unde lucrează dar mai ales a clienților acestor companii.

Federația Operatorilor Români de Transport face un apel insistent la factorii de decizie să intervină pentru stoparea abuzurilor și pentru aplicarea corespunzătoare a prevederilor legale.

Este oricum suficient de dificil, pentru companiile de transport, să gestioneze efectuarea de teste PCR în străinătate pentru soferii profesioniști, înainte de întoarcerea în țară, întreaga logistică a curselor fiind deja dată peste cap.

Pentru a evita riscul unor blocaje în lanțurile de aprovizionare este nevoie de un număr cât mai mare de șoferi activi, iar pentru asta abuzurile și presiunea permanentă a autorităților trebuie sa înceteze, iar în graniță să fie introdusă și acceptată testarea rapidă pentru șoferii din transporturile de mărfuri și pasageri.

***   ***   ***

comunicat de presa


Dezvoltă afaceri inteligente cu finanțări europene

BCR în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Botoșani organizează conferința - Dezvoltă afaceri inteligente cu finanțări europene, ce va avea loc miercuri, 5...

CCIB, partener la Salonul Nautic Internațional București

În perioada 30 martie – 2 aprilie, la Hala Laminor din Capitală (Bd. Basarabia nr. 256), va avea loc cea de a XIII-a ediție...

Expoziția 1907. NOI VREM PĂMÂNT 28 martie – 14 mai 2023,...

Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă marți, 28 martie 2023, de la ora 18.00, la Sala Tancred Bănățeanu, la vernisajul expoziției 1907. Noi...

Crește interesul pentru investițiile în arta contemporană

Superstarul internațional Ragnar Kjartansson, desemnat de The Guardian drept autor al lucrării de artă a secolului XXI: „Nici Islanda, nici România nu fac...
espressocafe.ro
nemira.ro
spot_img

video

spot_img
7,750FaniÎmi place
222AbonațiAbonați-vă

Abonează-te la newsletter

spot_img
spot_img

evenimente

spot_img

asociarii, patronate

spot_img