sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaDSP carantinează șoferii profesioniști după alte reguli

DSP carantinează șoferii profesioniști după alte reguli

Transportul rutier de mărfuri și de pasageri, grav afectat de toate măsurile fără cap luate de autorități, se confruntă acum și cu amenințarea opririi activității de către soferii profesioniști.

Aceștia din urmă acuză, pe bună dreptate, faptul că sunt abuzați de către DSP la intrarea în țară atunci când se întorc din curse, fiind obligați să intre în carantină în totală contradicție cu prevederile legale.

Astfel, hotărârea CNSU  111/06.12.2021, pct. 3 lit.h, stabilește, în mod cert, faptul că șoferii profesioniști nevaccinați, sunt exceptați de la măsura carantinării, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test PCR, însă reprezentanții DSP au o proprie viziune legată de respectarea acestor prevederi și obligă șoferii profesioniști să intre în carantină chiar și cu test valabil la intrarea în țară.

Din ce în ce mai mulți soferi se plâng de aceste practici abuzive și încep să strângă rândurile pentru un protest și oprirea activității, crescând astfel pericolul ca înainte de sărbători să lase camioanele sau autocarele pe dreapta afectând întreaga activitate a companiilor unde lucrează dar mai ales a clienților acestor companii.

Federația Operatorilor Români de Transport face un apel insistent la factorii de decizie să intervină pentru stoparea abuzurilor și pentru aplicarea corespunzătoare a prevederilor legale.

Este oricum suficient de dificil, pentru companiile de transport, să gestioneze efectuarea de teste PCR în străinătate pentru soferii profesioniști, înainte de întoarcerea în țară, întreaga logistică a curselor fiind deja dată peste cap.

Pentru a evita riscul unor blocaje în lanțurile de aprovizionare este nevoie de un număr cât mai mare de șoferi activi, iar pentru asta abuzurile și presiunea permanentă a autorităților trebuie sa înceteze, iar în graniță să fie introdusă și acceptată testarea rapidă pentru șoferii din transporturile de mărfuri și pasageri.

***   ***   ***

comunicat de presa


Conferința “IMM ROMANIA”- Mediul Antreprenorial și perspectivele dialogului social”

Consiliul Naţional al IMM-urilor din România a organizat astăzi, 9 mai 2024, împreună cu PIMM Galați primul eveniment regional din Sud Estul României sub...

CNIPMMR își exprimă îngrijorarea față de scăderea investițiilor în inovare ale...

Conform ultimelor date statistice publicate de Institutul Național de Statistică (INS) cu privire la situația întreprinderilor inovatoare din România, ponderea întreprinderilor care au introdus...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,933FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro