joi, iunie 13, 2024
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaDin 11 aprilie 2023, Julien MUNCH și Adela JANSEN au fost aleși...

Din 11 aprilie 2023, Julien MUNCH și Adela JANSEN au fost aleși în fruntea CCIFER în calitate de Președinte, respectiv Vicepreședinte

  • Julien MUNCH este noul Președinte al Consiliului Director al Camerei Franceze de Comerț, Industrie și Agricultură din România (CCIFER). Noul Președinte a fost ales pe 11 aprilie 2023, în tandem cu Adela JANSEN, în funcția de Vicepreședinte.
  • Acest nou duo preia rolurile lui Francois COSTE și Jérôme FRANCE, respectiv Președinte și Vicepreședinte ale căror mandate s-au încheiat.
  • În plus, noul trezorier al organizației este Richard PERRIN, rol asumat anterior de Frédéric LAMY.
  • Fondată în urmă cu mai bine de 25 de ani, CCIFER contribuie la succesul celor 550 de companii membre, cu capital francez și nu numai, care au investit în sectoare cheie precum agricultura, automobile și componentele sale, aviație, servicii financiare și bancare, construcții navale, digital , energie, telecomunicații, tehnologia informației, materiale de construcție, sănătate sau chiar comerț cu amănuntul.
  • Comunitatea de afaceri franco-română are 4.150 de investitori care generează 125.000 de locuri de muncă directe. Franța este al treilea cel mai mare investitor din România, cu investiții cumulate de 8,6 miliarde de euro (la sfârșitul anului 2021)

„Sunt foarte fericit să asum acest nou rol în cadrul CCIFER și al comunității de afaceri franco-române. Sunt conștient de provocarea de a succeda duo-ului François COSTE și Jerome FRANCE, cărora le mulțumesc călduros și sincer pentru angajamentul lor, și pentru tot ce au făcut pentru a ajuta dezvoltarea companiilor franceze în România. Ne lasă o Cameră de Comerț cu o comunitate de afaceri franco-română puternică, foarte conectată, antreprenorială și investită în toate regiunile României. Împreună cu toți membrii Consiliului Director, doresc să dezvolt în continuare rolul CCIFER ca platformă de schimb pentru toți membrii săi. Camera trebuie să poată juca și acest rol de agregator de comunități, de promovare a cooperării franco-române și va rămâne, cu sutele de companii membre, acest partener prețios pentru dezvoltarea economică a țării. Mediul de afaceri este extrem de efervescent, cu o creativitate antreprenorială impresionantă, ceea ce face din România o destinație de investiții. Vom acționa pentru a ajuta cu noi oportunități de investiții, dialog public-privat și menținerea unei comunități de afaceri franco-române puternice și angajate.” a declarat Julien MUNCH

„Comunitatea de afaceri franco-română a contribuit în ultimii 26 de ani la competitivitatea României datorită inteligenței colective a echipelor care o alcătuiesc. Aș dori să mulțumesc și să felicit CCIFER pentru rolul său unificator și constructiv, reunind parteneri instituționali, companii mari și mici, autorități naționale și locale, pentru a le urma nevoile și a le servi. Am învățat unii de la alții, am pus suflet și idei care semnează astăzi succesul multor companii active în această țară. România rămâne o destinație interesantă pentru investitori și potențialul său este enorm”, a declarat François COSTE, CEO al Groupama Asigurări timp de 11 ani, care în 2022 a devenit lider pe piața asigurărilor din România.

„Sunt încântat și entuziasmat să transmit acest mandat lui Julien MUNCH și Adelei JANSEN, care formează un duo solid și complementar pentru a aduce continuitate și noutăți pentru CCIFER, membrii săi și partenerii săi din întreaga țară”, a declarat Jérôme FRANCE, antreprenor în România și din 2003, CEO al EMI, un jucător major în România pentru echiparea și întreținerea sistemelor de acces pentru industrie, centre comerciale și logistice.

Julien MUNCH conduce activitățile Carrefour România din 2021, un grup francez prezent de mai bine de 20 de ani în România, un pionier în sectorul său de activitate, un jucător major pe piața internațională de retail. Ca membru al Consiliului Director CCIFER timp de doi ani, este implicat activ în comunitate, participând la evenimentele și acțiunile CCIFER. Julien MUNCH și-a început cariera în 2000 ca ofițer în Forțele Aeriene Franceze și a activat atât în ​​Franța, cât și la nivel internațional. Ulterior, s-a alăturat Inspecției Generale de Finanțe, la Ministerul Francez al Economiei și Finanțelor, unde a contribuit la dezvoltarea diferitelor politici publice. În 2017, s-a alăturat grupului Fnac-Darty în calitate de director al magazinului Montparnasse, apoi a preluat conducerea rețelei FNAC Paris.

Adela JANSEN este membră a mai multor consilii de administrație și consilii consultative ale companiilor și organizațiilor comerciale, un investitor, consultant în strategie și dezvoltare și profesor universitar asociat. Ea are peste 25 de ani de experiență în managementul superior în afaceri multinaționale și locale, cu experiență în mai multe industrii și domenii de afaceri. În calitate de membru al Consiliului Director CCIFER, ea a coordonat și Coaliția pentru Dezvoltarea României în timpul mandatelor rotative ale CCIFER, fiind implicată în mai multe proiecte strategice ale organizației.

………

Despre CCIFER Înființată în 1996, Camera Franceză de Comerț, Industrie și Agricultură din România (CCIFER) este o comunitate de afaceri bazată pe know-how francez. Ea este un lider angajat în dezvoltarea durabilă a oamenilor, comunităților, afacerilor și României. CCIFER reunește peste 550 de companii franceze și românești. Companiile membre sunt lideri în diverse sectoare ale economiei locale. CCIFER exprimă o poziție comună a investitorilor francezi din România în dialogul cu autoritățile publice.


Alături de Eliza Yokina, Mircea Cărtărescu și Ștefan Câlția sau Maria...

Peste 40.000 de persoane au urmărit podcastul Cronicari Digitali în al nouălea sezon, aproape jumătate preferând varianta video, disponibilă din 2024 pe Youtube; ...

„Taste of Summer” Networking Event – 14 iunie 2024

Suntem încântați să vă invităm la evenimentul „Taste of Summer Networking Event”, organizat de Business Voice. Data evenimentului: 14 iunie Ora: 17:300 -21:00 Locație: SII România –  str. Nutu Ion,...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,929FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro