sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaCseke Attila: Ministerul Dezvoltării susține parteneriatul cu specialiștii din domeniul construcțiilor

Cseke Attila: Ministerul Dezvoltării susține parteneriatul cu specialiștii din domeniul construcțiilor

Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, a participat, astăzi, la deschiderea celei de a 5-a ediții a Târgului european de construcții pentru elevi și studenți ConstructFEST 2022, eveniment de referință din domeniul construcțiilor.

Cu această ocazie, ministrul a apreciat parteneriatul, în multiple domenii, cu specialiștii din cadrul Universității Tehnice de Construcții din București, afirmând, încă o dată, susținerea Ministerului Dezvoltării în promovarea specialiștilor români și în activitățile menite să scoată în evidență calitatea educației superioare din România.

”Dezvoltarea urbană durabilă și digitalizarea sunt subiecte familiare pentru Ministerul Dezvoltării, având în vedere programele pe care ministerul le promovează”, a precizat ministrul.

Cseke Attila a spus: în cadrul PNRR, ministerul va finanța proiecte pentru mobilitate urbană verde, digitalizarea documentațiilor de urbanism, care vor fi susținute de o serie de reforme precum Codul amenajării Teritoriului, Urbanismului și Construcțiilor, Politica Urbană a României, Strategia Națională de Locuire, Strategia și Legea Riscului Seismic, Legea Zonelor Metropolitane etc.

”Pe 1 aprilie, Ministerul Dezvoltării a lansat apelurile de proiecte pentru Valul Renovării, finanțat de minister prin PNRR. Acesta este cel mai mare proiect de renovări din România de până acum, prin care vom eficientiza energetic și vom asigura siguranța seismică și la incendiu a 4.333 de clădiri, 1.733 de blocuri de locuințe și 2.600 de clădiri publice”, a spus ministrul, subliniind că s-au epuizat deja aproape jumătate din fondurile disponibile.

Nu în ultimul rând, ministrul Cseke Attila a amintit și proiectele-pilot de digitalizare în care ministerul este partener cu primării și consilii județene, precum platforma digitală de emitere a certificatului de urbanism, a acordului unic și a autorizației de construire.

Comunicat de presă

SUNWAVES FESTIVAL, SW DUNES ÎN RAS AL-KHAIMAH, UAE, 02-05 MARTIE 2023

PRIMUL BRAND ROMÂNESC CE ORGANIZEAZĂ UN FESTIVAL DE MUZICĂ ÎN EMIRATELE ARABE UNITE. PRIMUL FESTIVAL DIN LUME CE PRIMEȘTE APROBARE PENTRU A-ȘI DESFĂȘURA PROGRAMUL...

consultare publică, proiectul de procedură pentru implementarea schemei de ajutor de...

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a lansat vineri, 16 septembrie a.c., spre consultare publică, proiectul de procedură pentru implementarea schemei de ajutor de minimis prevăzută...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,933FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro