joi, iulie 18, 2024
AcasăREVISTA ONLINEArticoleCopiii din România au, în sfârșit, mai multe programe de antreprenoriat. Astăzi,...

Copiii din România au, în sfârșit, mai multe programe de antreprenoriat. Astăzi, despre Kidprenor

O societate sănătoasă începe cu educația. Iar o societate prosperă începe cu educația și continuă cu noțiunile privind antreprenoriatul.

Pare un adevăr banal, la ordinea zilei, dar nu și în România, unde educația financiară încă trebuie să avanseze mai rapid pentru a recupera terenul pierdut. Din fericire, însă, copiii au acum la dispoziție mai multe programe de antreprenoriat dedicate lor, iar despre unul dintre ele – Kidprenor – vom vorbi cu această ocazie.

Concret, acest program, care se regăsește de altfel și într-o carte, structurează informațiile financiare pentru cei mici pe mai multe capitole, cum ar fi: „Ce îți dorești să devii când vei fi mare?, „Cum câștigă adulții bani”, „Ești un antreprenor?”, „Costurile unui start-up” „Exemple de afaceri pe care și tu le poți crea”, „Cum să faci bani pe internet”, „Despre afaceri ecologice și etica în afaceri”, „Networking” etc.

Cât despre motivele pentru care această carte este specială, spun fondatorii Kidprenor – Valentin Maior și Bogdan C. Nistorică, primul, un programator din Cluj pasionat de educație și cel de al doilea, absolvent de Litere cu inițiativă și spirit antreprenorial, fondator al unei școli de dans – acestea sunt următoarele:

  • Le dezvoltă copiilor încrederea și stima de sine
  • Devin mai rezistenți în rezolvarea problemelor
  • Le crește dorința de a învăța
  • Îi învață să nu le fie frică de eșec
  • Îi încurajează să încerce noi provocări

Programul Kidprenor, în esență, are la bază cartea cu același nume scrisă de Adam și Matthew Toren, doi frați din Statele Unite, aceasta devenind bestseller în SUA și ajungând la peste 200.000 copii vândute în întreaga lume. Cei doi cei autori au și declarat de altfel că și-ar fi dorit să aibă o astfel de carte pe vremea când erau mici, dar, neexistând, au creat-o chiar ei.

Cât despre costurile programului, acestea sunt următoarele:

  • Toate materialele suport de curs: cărțile print, acces la platforma de e-learning și modulul video costă 549 RON (se achiziționează doar la înscriere)
  • Acces la sesiunile săptămânale online Ora Kidprenor, 12 sesiuni timp de 3 luni – 900 RON

Nu în ultimul rând, este demn de menționat de asemenea motto-ul celor doi autori, de la care pornește de altfel întreaga filosofie Kidprenor: Un proverb străvechi spune că: <<Niciodată nu e prea târziu.>> Noi suntem de părere că niciodată nu e prea devreme!” Adam și Matthew Toren 

Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este scriitor și jurnalist, având la activ patru volume publicate, fost bursier J.W.Fulbright pe scenaristică de film și televiziune (în cadrul New York Film Academy), fost bursier al Uniunii Scriitorilor din România, fost rezident al Festivalului de Literatură și Traducere Iași (FILIT), finalist al concursului de scenarii de lung-metraj HBO-TIFF (2005). În presă, comentează frecvent pe teme sociale, economice și politice pe blogurile Adevărul, fiind de asemenea fost colaborator al publicațiilor România Liberă și Academia Cațavencu, dar și realizator TV în cadrul unor trusturi precum PRO TV, Digi 24 și Prima TV.

🎥 Asociația NIA Neurodiversity Academy

🎥 Educație, Antreprenoriat și Antreprenoriat social / Asociația NIA Neurodiversity Academy 🎤 Invitat: Steluța Moisescu, Președinte și fondator Asociația NIA Neurodiversity Academy Director General...

Conferința Business 360 Men and Women in Business – Speakeri Panel...

Conferința Business 360 Men and Women in Business a avut loc pe 22 iunie, la Palatul Camerei de Comerț și Industrie București, eveniment organizat de...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,919FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro