miercuri, februarie 21, 2024
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaConferința de lansare a Programului Regional București-Ilfov 2021-2027

Conferința de lansare a Programului Regional București-Ilfov 2021-2027

Agenția pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov (ADRBI) a organizat în data de 31 ianuarie 2023, orele 10.00-14.00, la Hotel Athénée Palace din București, conferința de lansare a Programului Regional București-Ilfov 2021-2027.

Au fost prezenți reprezentați ai autorităților publice locale și naționale, reprezentanți ai mediului de afaceri, dar și ai mediului academic și ai societății civile.

În cadrul evenimentului, au fost prezentate cele 8 priorități ale noului program, cu un buget de peste 1,4 miliarde Euro pentru proiecte, bani care “vor trebui investiți, nu doar cheltuiți” de către autoritățile locale și instituțiile publice din regiune, dar și de mediul privat, până în 2029. Aproape o treime dintre investițiile programului vor fi destinate mediului privat pentru investiții, inovare și digitalizare, restul finanțării fiind alocată pentru proiecte de digitalizare a serviciilor publice locale, eficiență energetică și consolidări, spații verzi și proiecte de mobilitate verde, accesibilitate la rețele europene de transport, siguranță rutieră și, nu în ultimul rând, infrastructură educațională, începând cu creșele si terminând cu universitățile.

Pe lângă prezentarea priorităților, directorul general al ADRBI, dl Dan Nicula, a prezentat audienței și principalele provocări pentru implementarea programului în primii ani, precum și un calendar al lansărilor de apeluri de proiecte prin care se vor putea accesa finanțările.

O importanță deosebită va fi acordată întăririi parteneriatelor regionale, având drept scop nu doar informarea, ci și participarea celor interesați la implementare. Agenția pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov, în calitate de Autoritate de Management pentru acest nou program, are responsabilități sporite, dar și o mai mare deschidere spre abordarea partenerială pentru obținerea celor mai bune rezultate prin proiecte de calitate, acesta fiind, poate, unul dintre principalele rezultate pozitive ale descentralizării programelor regionale, alături de creșterea substanțială a alocării față de perioadele anterioare.


Daniela ALB – cum să îmbini cinci business-uri total diferite, într-un...

Iubesc antreprenoriatul pentru că este versatil și îți dă ocazia să te reinventezi, de fiecare dată Mama a două fete și antreprenor, Daniela este omul...

Reprezentativitatea pieței de capital din România în indicii MSCI crește odată...

Acțiunile altor patru companii listate la Bursa de Valori București (BVB) vor fi incluse în indicii MSCI Frontier IMI și MSCI Romania IMI (Investable...
spot_img
spot_img
spot_img

video

Secretul banilor

Atelier de comunicare

spot_img
7,827FaniÎmi place
290AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro