vineri, martie 24, 2023
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaComunicat de presă - 8 Aprilie 2021

Comunicat de presă – 8 Aprilie 2021

Comunicat de presă
8 Aprilie 2021

Dezbatere publică: Ghidul privind respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilități în cadrul proiectelor europene

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA), a organizat ieri dezbaterea publică online pe tema Ghidului pentru reflectarea Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități (CDPD) în pregătirea și implementarea programelor și proiectelor cu finanțare nerambursabilă alocate României în perioada 2021-2027 (Ghidul CDPD).

Dezbaterile au fost conduse de doamna Mihaela-Cătălina Bădoiu, secretar de stat, și au fost susținute de intervențiile doamnei Florica Cherecheș, președintele ANDPDCA.

Evenimentul a avut ca scop punerea în transparență a proiectului de Ghid CDPD elaborat la nivelul MIPE în contextul pregătirilor pentru viitoarea perioadă de programare 2021-2027, în cadrul căreia una dintre condițiile favorizante orizontale o reprezintă implementarea și aplicarea Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități, cu deosebire în ceea ce privește asigurarea accesibilității în conformitate cu articolul 9 din Convenția ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități.

„Colaborarea dintre Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții este deosebit de importantă în contextul îndeplinirii condiției favorizante în vederea aplicării prevederilor Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități din România, în pregătirea programelor cu finanțare nerambursabilă alocate României în perioada 2021-2027”, a declarat Cătălina Bădoiu.

Ghidul CDPD se adresează atât autorităților cu responsabilități în domeniul gestionării fondurilor aferente perioadei de programare 2021-2027, cât și promotorilor de proiecte, prin indicarea, cu caracterul orientativ, a intervențiilor care vor putea fi sprijinite prin fonduri în vederea accesibilizării mediului fizic, transportului, domeniului TIC și altor servicii.

În cadrul dezbaterilor susținute au fost evidențiate acțiunile întreprinse de MIPE și ANDPDCA în vederea elaborării proiectului de Ghidul CDPD și a Strategiei Naționale privind drepturile persoanelor cu dizabilități (SNPD) 2021-2027 – ca măsuri adoptate în vederea creării cadrului național care asigură punerea în aplicare a CDPD.

Ghidul pentru reflectarea Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități în pregătirea și implementarea programelor și proiectelor cu finanțare nerambursabilă alocate României în perioada 2021-2027, precum și prezentările susținute sunt publicate pe site-ul MIPE, la următorul link: https://mfe.gov.ro/minister/punctul-de-contact-pentru-implementarea-conventiei-privind-drepturile-persoanelor-cu-dizabilitati/. Propuneri pentru îmbunătățirea Ghidului pot fi transmise la adresele de e-mail: fonduri.dizabilitati@mfe.gov.ro și dcei@mfe.gov.ro.

Strategia Națională privind drepturile persoanelor cu dizabilități este publicată aici: http://mmuncii.ro/j33/index.php/ro/transparenta/proiecte-in-dezbatere/6259.

Direcția de Comunicare


Dezvoltă afaceri inteligente cu finanțări europene

BCR în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Botoșani organizează conferința - Dezvoltă afaceri inteligente cu finanțări europene, ce va avea loc miercuri, 5...

CCIB, partener la Salonul Nautic Internațional București

În perioada 30 martie – 2 aprilie, la Hala Laminor din Capitală (Bd. Basarabia nr. 256), va avea loc cea de a XIII-a ediție...

Expoziția 1907. NOI VREM PĂMÂNT 28 martie – 14 mai 2023,...

Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă marți, 28 martie 2023, de la ora 18.00, la Sala Tancred Bănățeanu, la vernisajul expoziției 1907. Noi...

Crește interesul pentru investițiile în arta contemporană

Superstarul internațional Ragnar Kjartansson, desemnat de The Guardian drept autor al lucrării de artă a secolului XXI: „Nici Islanda, nici România nu fac...
espressocafe.ro
nemira.ro
spot_img

video

spot_img
7,750FaniÎmi place
222AbonațiAbonați-vă

Abonează-te la newsletter

spot_img
spot_img

evenimente

spot_img

asociarii, patronate

spot_img