marți, martie 5, 2024

COMUNICAT DE PRESĂ

COMUNICAT DE PRESĂ

Biblioteca Națională a României, TRUICART Events Brand şi Dan Tudor Truică – curator independent, au plăcerea să vă invite la vernisajul expoziției personale de pictură “INANNA – mister și mitologie“, semnată de Elena Otilia, miercuri 23 iunie 2021, ora 18.00.
Exista in arta sa ascetism, o eliminare din imagine a formelor nesemnificative si pastrarea in imagine doar a personajelor, la care alatura fapturi cu semnificatie simbolica: o bufnita, un fluture, un scorpion, un melc, care prin caracterul lor dau sens imaginilor de o nobila prezenta artistica.

Urmaresc de multi ani felul in care Elena Otilia a cautat si a reusit sa-si esentializeze limbajul plastic, eliminand treptat din imagine tot ceea ce era nesemnificativ si a reusit sa ajunga acum la un STIL PERSONAL care il singularizeaza in pictura si desenul contemporan. DOMINANTA TONALA este un calda, un galben rafinat, desfasurat in numeroase variatiuni, care leaga armonios intregul ansamblu pictural.
Exista in arta artistei Elena Otilia hieratism, mister si mitologie, un univers de forme purificate, stilizate, pe care le repeata in felurite variatiuni, cu diferite semnificatii. Fiecare pictura se impune prin discretul sau dialog de forme, incalzite prin feeria discreta a bufnitei, a zburatorului.

Lucrarile Elenei Otilia trebuie privite si reprivite si reincarcati cu farmecul si candoarea lor sa devenim mai buni, mai generosi si sa privim altfel realitatea.
In cadrul aceluiași eveniment artista își va lansa volumul IX de poezii “Androgin” Editura Vremea.

Deasemenea va avea loc și lansarea albumului personal de artă, care reunește creația artistei din ultimii ani.

Manifestarea va avea loc în Sala Papirus a Bibliotecii Națioanle a României.
Intrarea este liberă. Purtarea măștii este obligatorie în interior.

Se va păstra o distanță de minim 1,5 m.
Expoziția va fi deschisă în perioada 22 iunie – 5 iulie 2021.
Vă așteptăm !

Cu stimă,
Dan Tudor Truică – curator independent
28 mai 2021


Nota autor:

Și iată ca Inanna, întruchiparea forței feminine, a frumuseții desăvârșite, a înțelepciunii, a fertilității de orice natura și a reînvierii prin renunțarea la virtuți, mai are puțin și ajunge in Biblioteca Naţională a României cu sprijinul lui Dan Tudor Truică și a Ioanei Ioana Enescu Truica. Vernisajul expoziției personale va fi plin de surprize neașteptate. Va Invit, dragii mei la o seara magica, plină de mister, mitologie, misticism și feminitate.

Alaturi de Inanna, prin grija Editurii Vremea va prezentam si noul volum de poezii „Androgin”.
<<Un nou volum de poezii cu titlul „Androgin”, menit să prezinte un chip modern al iubirii, în ipostaze diferite: dragostea pierdută, dragostea trădată, dragostea împlinită. E multă pasiune în versurile acestui volum, dar și maturitate, este nevoia de a iubi și de-a trăi la intensitate fiecare clipă, fie că e vorba de clipe de extaz, fie că sunt clipe de melancolie.>>

Programul evenimentului:
Vernisaj expoziție personală Inanna –
Lansare album personal de arta “Inanna”
Lansare de carte “Androgin”

Dan Tudor Truica – curator
Editura Vremea
Crina Matei – recital de poezie
Wine corner


SUNWAVES FESTIVAL, SW DUNES ÎN RAS AL-KHAIMAH, UAE, 02-05 MARTIE 2023

PRIMUL BRAND ROMÂNESC CE ORGANIZEAZĂ UN FESTIVAL DE MUZICĂ ÎN EMIRATELE ARABE UNITE. PRIMUL FESTIVAL DIN LUME CE PRIMEȘTE APROBARE PENTRU A-ȘI DESFĂȘURA PROGRAMUL...

consultare publică, proiectul de procedură pentru implementarea schemei de ajutor de...

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a lansat vineri, 16 septembrie a.c., spre consultare publică, proiectul de procedură pentru implementarea schemei de ajutor de minimis prevăzută...
spot_img
spot_img
spot_img

video

Secretul banilor

Atelier de comunicare

spot_img
7,827FaniÎmi place
290AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro