sâmbătă, decembrie 4, 2021
AcasăREVISTA ONLINERevista preseiCe spun babuinii mumificați despre globalizare / The Economist / Monkey business

Ce spun babuinii mumificați despre globalizare / The Economist / Monkey business

Un articol incitant din The Economist se incheie cu concluzia:

„[…] prima etapă a ceea ce a devenit ruta condimentelor a fost probabil rezultatul a cel puțin 1.100 de ani de comerț între Egipt și Punt. Deși babuinii au fost cei mai apreciați, multe alte bunuri s-au tranzactionat, precum tămâia. Egiptologii susțin că acest lucru a marcat începutul comerțului global.”

Articolul debuteaza cu o argumentare privind motivatia vechilor egipteni de a calatori pe distante foarte lungi in cautarea unei specii anume de maimute.

„Egiptenii antici venerau primatele importate din Cornul Africii.
Thoth avea o sfera de preocupari si interese larga. El era zeul înțelepciunii, al scrisului și al multor elemente alchimce. Egiptenii antici îl venerau alături de Ra, zeul soarelui. Așadar, nu este de mirare că eiau avut un respect atât de mare pentru babuin, înțeles a fi manifestarea pământească a lui Thoth în panteonul ființelor binecuvântate.”

Apoi prezinta succint studiul care arata cum maimutele au inceput sa fie crescute in Egipt, incheindu-se cu concluzia de mai sus.

Citeste intreg articolul: https://www.economist.com/middle-east-and-africa/2021/01/09/what-mummified-baboons-say-about-globalisation

Foto: pixabay


Articolul precedentAlea iacta est
Articolul următorDespre Bitcoin și alte criptomonede
Cezar Iulian Armasu
Director Editura PTAH ce are in portofoliu: Revista Institutului Arbitral Roman, Revista de cultura, sah si business Pallas Athena, Revista Patronatului Roman.
spot_img
spot_img

postări recente:

spot_img
7,383FaniÎmi place
23AbonațiAbonați-vă

Abonează-te la newsletter

spot_img

recomandate:

spot_img

Evenimente:

spot_img