luni, ianuarie 25, 2021
Acasă REVISTA ONLINE Revista presei Ce spun babuinii mumificați despre globalizare / The Economist / Monkey business

Ce spun babuinii mumificați despre globalizare / The Economist / Monkey business

Un articol incitant din The Economist se incheie cu concluzia:

“[…] prima etapă a ceea ce a devenit ruta condimentelor a fost probabil rezultatul a cel puțin 1.100 de ani de comerț între Egipt și Punt. Deși babuinii au fost cei mai apreciați, multe alte bunuri s-au tranzactionat, precum tămâia. Egiptologii susțin că acest lucru a marcat începutul comerțului global.”

Articolul debuteaza cu o argumentare privind motivatia vechilor egipteni de a calatori pe distante foarte lungi in cautarea unei specii anume de maimute.

“Egiptenii antici venerau primatele importate din Cornul Africii.
Thoth avea o sfera de preocupari si interese larga. El era zeul înțelepciunii, al scrisului și al multor elemente alchimce. Egiptenii antici îl venerau alături de Ra, zeul soarelui. Așadar, nu este de mirare că eiau avut un respect atât de mare pentru babuin, înțeles a fi manifestarea pământească a lui Thoth în panteonul ființelor binecuvântate.”

Apoi prezinta succint studiul care arata cum maimutele au inceput sa fie crescute in Egipt, incheindu-se cu concluzia de mai sus.

Citeste intreg articolul: https://www.economist.com/middle-east-and-africa/2021/01/09/what-mummified-baboons-say-about-globalisation

Foto: pixabay


Articolul precedentAlea iacta est
Articolul următorDespre Bitcoin și alte criptomonede
Cezar Iulian Armasu
Cezar Iulian Armasu
Experienta profesionala in managementul afacerilor private 30+ ani: Fondator, Administrator, Director general companie de leasing (2001), Presedinte C.A. grup de firme tehnica frigului (2002-2004), Presedinte O.N.G. cultura si caritate (2016), Presedinte O.U.G. sah, Membru fondator O.N.G. – organism certificare sisteme de management domeniul justitiei, Owner firma consultanta ( 9+ ani), Alte functii: HR, MK, top management publicitate, blog pe teme de afaceri Date de contact: Email: cezar.armasu@cezariulian.ro Tel: 0757577500
promovare online:

Postari recente:

promovare online:

Tags / Etichete / Rubrici

Categorii populare: