vineri, februarie 3, 2023
AcasăREVISTA ONLINEArticolecalendarul zilei 14 noiembrie - ocolul Pământului în 80 de zile

calendarul zilei 14 noiembrie – ocolul Pământului în 80 de zile

1889: Ziarista americană, Nellie Bly, a pornit în tentativa sa reușită de a realiza ocolul Pământului în 80 de zile, pentru a verifica veridicitatea romanului lui Jules Verne.

foto: womenshistory.org

womenshistory.org notează: „Dorind să scrie articole care să se adreseze atât bărbaților, cât și femeilor, Bly a început să caute o lucrare care să-i permită să scrie lucrări mai serioase. În 1886, s-a mutat în New York. Ca femeie, lui Bly i-a fost extrem de greu să-și găsească de lucru. După ce s-a prefăcut că este bolnav mintal timp de 10 zile, New York World a publicat articolele lui Bly despre timpul petrecut în azilul de nebuni de pe insula Blackwell, într-o serie de șase părți. Ten Days in a Mad-House a făcut-o rapid pe Bly unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști din Statele Unite. În plus, abordarea ei practică a poveștilor sa dezvoltat într-o practică numită acum jurnalism de investigație. […]

În 1895, Bly s-a căsătorit cu milionarul Robert Seamen și s-a retras din jurnalism. Soțul lui Bly a murit în 1903, lăsându-i controlul unei mari companii de producție. În afaceri, curiozitatea și spiritul ei independent au înflorit. Bly a continuat să breveteze mai multe invenții legate de fabricarea uleiului, multe dintre ele fiind folosite și astăzi. În ultimii ei ani, Bly s-a întors la jurnalism, acoperind mișcarea pentru votul femeilor și Primul Război Mondial.”


Cezar Iulian Armasu
Director Revista Patronatului Roman, Revista de cultura, sah si business Pallas Athena - https://pallasathena.ro/
espressocafe.ro
nemira.ro
george.bcr.ro

postări recente:

spot_img
7,716FaniÎmi place
206AbonațiAbonați-vă

Abonează-te la newsletter

spot_img

recomandate:

decathlon.ro

Evenimente:

watchshop.ro